Evo kupujem novi monitor za komp pa me zanima koji je Best Buy monitor za do 2000kn po vasem misljenju?
Za oko mi je zapeo Samsung T220. Ima li jos konkurencije tom cijenovnom rangu? Znaci koji jos monitor parira T220? Mozda neki Philips? Cuo sam da su oni jako dobri, neka ekipa je pljuvala po Samsugu a hvalila Philips jako!
I jos jedna stvar, sto se tice panela, vidim da neki Samsung monitori dolaze sa originalnim neki ne... opet naletio sam negdje na informaciju da su T220 svi sa originalnim panelom? Jel to istina?
I kolika je razlika izmedu originalnog panela i neoriginalnog? Jel moguce da su na T220 svi paneli original?
Best Buy monitor za 2000kn?
- poruka: 14
- |
- čitano: 4.307
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Uzmi T220 ... po dizajnu danas najljepši monitor na tržištu, barem meni. Za panel ionako nečeš znati tako dugo dok ga ne kupiš i doneseš doma, jer sumnjam da će ti u dučanu dati da prčkaš.
Ja isto kupujem novi monitor i iz principa ću zaobići samsung, upravo zbog te ljigave igre s panelima, pa ću uzeti LG W2252V ... definitivni best buy i sigurni LG panel.
Mozes slobodno uzeti T220 on dolazi sa originalnim panelom, po samsungu su pljuvali oni koji nisu dobili samsunga sa originalnim panelom tj bili su lijeni otic ga kupit tamo gdje ih je bilo sa originalnim panelom, no to se odnosi na modele 2232BW ili 2253BW ili 2243LW i jos neke modele. Ja osobno imam 2232BW sa originalnim panelom i slika je odlicna!!!
Nek mi netko objasni kakav je to Samsungov originalni i ne-originalni panel :).
Paneli su se malo razlikovali od serije do serije monitora, i to uglavnom po presetovima.
Istina je, svi T220 dolaze sa originalnim Samsungovim panelima i nemaju nikakvih problema sa slikom, dakle uzmi njega slobodno. I ja osobno razmišljam o nabavci istoga...
Ako je TN panel onda je svejedno koji uzo od novijih modela bilo kojeg proizvodjaca, jer svi novi TN paneli su prilicno brzi, ali im boje nisu bas najbolje. To sa bojom vrijedi uglavnom kod svih TN-a.
Imo sam na stolu istovremeno i TN i PVA panel, i boje na TN-u djeluju pomalo isprano.
Izgleda da cu kupiti onda taj T220, ma i meni je doslo da iz principa kupim Philips ili neki drugi bas zbog tih panela, ne kuzim zast ne stave sve original panele i dobro, ovako za iste novce netko dobije dobru stvar netko losiju. I kad cu ga uzimati nema sanse da ga uzmem a da ne vidim koji je panel. Ako dajem 2500kn za nesto, onda cu to nest otvorit i pogledat sto dobivam, nema sanse da ga uzmem samo onako u kutiji i nosim doma. Mislim mozda uzet onaj T220HD pa od tud 2500kn.
I daj mi recite sad koja je razlika izmedu T220 i T220HD?
I sto je sa mrtvim pixelima, jel se dogadaju cesto? Ima li netko tu mrtve pixele?
T220HD ima ugradjeni DVB-t prijemnik i nesto vise prikljucaka tj uz Vga i Dvi ima jos i Hdmi i Scart ulaz ali mislim da ne vrijedi tih 600 kuna vise od obicnog T220 jer DVB-t prijemnik koji ima T220HD nije bog zna kaj pa ti slika bas i nebu dobra, moja preporuka ti je da uzmes T220 pa kasnije ak hoces ugradis neku kvalitetniju TV karticu u komp pa ces imat kvalitetniji prijem a TV kartice koje su dobre mozes kupiti za 300kn kaj je puno bolje rijesenje od one koja je ugradjena u T220HD, a kaj se tice kvalitete boja na Tn matricama svaki samsung Recimo 2232BW ili 2253BW koji ima originalni samsungov panel ima odlicne boje ja imam 2232BW i nema nikakvih ispranih boja problema nema. Kad ides kupit T220 nemas kaj otvarat i gledat koji je panel jer on sigurno dolazi sa samsungovim panelom!!!
Ako se ne varam razlika je u tome što T220HD možeš koristiti i kao LCD televizor, a ostale razlike su ove:
T220 T220HD
odaziv: 2ms 5ms
dyn. contrast: 20000:1 10000:1
tv tuner: - da
Taj Dc od 10000 ili 20000 ti je marketinski trik za naivne i nema veze s mozgom, pravi contrast samsungovih 22 monitora je 1000 tak stvari stoje i kod kupnje zaboravite taj Dc to nije bitno. Svaki Lcd od 22 pa i bilo koji drugi veci ili manji monitor se moze koristit kao LCD tv samo ak se stavi u komp TV kartica sa kvalitetnim tunerom recimo naprimjer Compro VideoMate tv kartice!!!
Čovjek je pitao koje su razlike, a ne kaj je naivno ili ne.
Razlike na papiru su one koje sam napisao i to je to ... za nekoga tko želi monitor s ugrađenim tunerom ovo će biti izbor.
Ma najradije nebi samsung uzeo iz principa, kazu svi nisu velike razlike izmedu panela ovo ono, ma boli me briga, ak dam 2000kn za SAMSUNG monitor onda hocu SAMSUNG monitor!
Nego sta mislite o ovom monitoru: Philips 220XW8FB, cak mi je i lijepsi dizajn nego na T220.
Jel ga ima tko da mi da informacije iz prve ruke, tesko mi je naci neki review.
I koji bi bio bolji Philips 220XW8FB vs. Samsung T220?
Razmisli o ovom LG-u .... uštedjet ćeš 300 kn, a nije ništa lošiji no od jednog od ova dva koja si naveo.
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1113113
Što se tiče ovog Philipsa apsolutno je za preporučit ja sam vidio sliku na 20"-oj verziji tog modela i odlična je + imas na njemu USB i čini mi se HDMI. I ja sada imam Philipsa 200 WS stariji model i super mi je monitor-jedini nedostatak mu je sto je eto 20 "