AOC Q3279VWF 32" 1440p, 75hz, VA, Freesync zaključana tema

poruka: 445
|
čitano: 102.192
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AOC Q3279VWF 32" 1440p, 75hz, VA, Freesync
Znaci bolje bi bilo uzeti IPS verziju ovog monitora nego MVA? Ako sam dobro shvatio. Inače se ne razumijem previše u te pojmove :D ali cijenom su identični osim sto model s mva ima i ugrađene zvučnike. Znaci preporuka bi išla na IPS verziju?
PSN: Carlikaa
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Po meni nikako, ja bih uvijek prije va.
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
14 godina
protjeran
FiCoO kaže...
Znaci bolje bi bilo uzeti IPS verziju ovog monitora nego MVA? Ako sam dobro shvatio. Inače se ne razumijem previše u te pojmove :D ali cijenom su identični osim sto model s mva ima i ugrađene zvučnike. Znaci preporuka bi išla na IPS verziju?

Kako za sta, filmovi i multimedija ce bolje izgledat na VA, puno bolji kontrast tj. crna boja.

Imam doma AOC-ov dobar 24" IPS monitor i 32" AMVA (skuplji model od ovog s ove teme) i meni je AMVA puno bolja od IPS-a, razlika u kontrastu je vrlo izrazena...

13 godina

Imam i ja TN pa mi bolji od svih dosad osim CRT-a zlatnog 

Stvar je ukusa osobno VA bi kupio prije IPS-a. 

everyday i'm shuffling...
16 godina
AOC Q3279VWF 32" 1440p, 75hz, VA, Freesync

Da mi je i ovo cut VA prije IPS-a :)

ajd okey, svakom svoje.

Moj PC  
6 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Va naravno, zadnjih 5g sam na tom panelu tako ce i dalje biti..lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 1
7 godina
protjeran
FiCoO kaže...

Nema ugrađene zvučnike.

16 godina
toxic kaže...

Da mi je i ovo cut VA prije IPS-a :)

ajd okey, svakom svoje.

Ha čuj, zapravo IPS mi je u prednosti kod večine igara (VA je bolji za mračnije settinge tipa horrori, DeusEx etc.), ali za svakodnevno korištenje i filmove VA mi je osobno bolji. Sad idem na IPS, vidjet ćemo. IPS se nakon TN-a počeo masovno koristiti, pa su nakon toga i VA dobili zamah jer očito imaju svoje prednosti (prosječan VA ima 3x veći kontrast nego prosječan IPS). Znam zapravo puno ljudi koji preferiraju VA (uglavnom oni koji su koristili oba dulje vrijeme).

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
13 godina
ansha kaže...
FiCoO kaže...

Kako za sta, filmovi i multimedija ce bolje izgledat na VA, puno bolji kontrast tj. crna boja.

Imam doma AOC-ov dobar 24" IPS monitor i 32" AMVA (skuplji model od ovog s ove teme) i meni je AMVA puno bolja od IPS-a, razlika u kontrastu je vrlo izrazena...

Hebala vas crna,uvatili se crne ko pijan plota,gledanje filmova i boje  na IPS panelu su  divota,pa nije crna boja jedina hebo ga pas.

32" je ogromna dijagona za monitor,a filmove ionako gledam na 40" i uskoro na 55",monitor sluzi za gaming,web i posao di 24"- 27" caruje!

AUDIOFIL
15 godina
volegradele kaže...
ansha kaže...
FiCoO kaže...

Hebala vas crna,uvatili se crne ko pijan plota,gledanje filmova i boje  na IPS panelu su  divota,pa nije crna boja jedina hebo ga pas.

32" je ogromna dijagona za monitor,a filmove ionako gledam na 40" i uskoro na 55",monitor sluzi za gaming,web i posao di 24"- 27" caruje!

32" su stvar navike i odlična dijagonala za monitor. Sve je stvar navike, to da je prevelika dijagonala je glupost kao i kako su ljudi pričali da TV od 50" pa nadalje je prevelik i nepotreban, pa se sada prodaju kao halva te se malte ne samo takvi prodaju.

11 godina
Kontrast ne znači da je samo crna izraženija i dublja, kontrast utječe na boje i kvalitetu slike općenito, čak i kad nema crne na ekranu. Ali stvar je kome se što više sviđa, a inače se čovjek vrlo brzo navikne na svašta
13 godina
MasterOfDisaster kaže...
volegradele kaže...
ansha kaže...
FiCoO kaže...

32" su stvar navike i odlična dijagonala za monitor. Sve je stvar navike, to da je prevelika dijagonala je glupost kao i kako su ljudi pričali da TV od 50" pa nadalje je prevelik i nepotreban, pa se sada prodaju kao halva te se malte ne samo takvi prodaju.

Meni nije glupost,ne moze me nitko ubijedit da je 32" sa pola do metar daljine normalno,sta onda na 3 metra trebam imat 100".Ajde u kino pa sjedni u prva 3 reda i reci mi da je stvar navike.Covik je najveca zivotinja i na sve se s vremenom moze prilagodit ali zasto?

Ja sam mogao uzet 32",ali jednostavno mi ne treba i prevelik je.Igrat FPS na 32" na radnom stolu,ne hvala!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2018 20:40 (volegradele).
13 godina
picajzla0707 kaže...
Kontrast ne znači da je samo crna izraženija i dublja, kontrast utječe na boje i kvalitetu slike općenito, čak i kad nema crne na ekranu. Ali stvar je kome se što više sviđa, a inače se čovjek vrlo brzo navikne na svašta

Slazem se,sto ne mora nuzno znacit ako se naviknes da je bolje!

AUDIOFIL
12 godina
protjeran

joj volegradele 9 stranica je napisano o monitoru, 99% recenzija je dalo vrhunske ocjene, forumasi prezadovoljni ti i dalje kenjas o tom monitoru i to na sljepo? preveliko, ips je ispao iz buducnosti, 24-27" je savrseno, bla bla..bajke si napricao da ces ga kupiti a nisi ga uzeo kad je bio na akciji 1200kn znas kako kazu puno baba kilava djeca, uzivaj u tom svom novom philipsu 27" za 2000kn napisi koji dojam u temi o monitorima i amen pusti ljude da dišu naporan si. Znamo da ne volis jeftine stvari. lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
4 2 hvala 0
13 godina
lange kaže...

stjepan sve 5 ali meni treba 27-28 a ne 32 (makar mislim).

sve ok za ovaj monitor ali bojim se kako je igrati fps na njemu!?

sigurno je odlican za sport (voznje,nogomet..) gledanje filmova 

Evo sam malo stigao igrati danas Battlefiled 1. Moje iskustvo kao casual gamera je ovakvo. Moja RX 580 4GB je taman dovoljna za ultra postavke na 2560 x 1440 i da se vrtilo oko 60 - 75 fps koliko sam vidio uglavnom (bilo je dipova ispod 60fps ali pokoji i ne puno ispod). I sad, kako to izgleda na Free Sync monitoru od 31.5 incha ?? Pa meni izgleda fenomenalno i osjetno je bolji doživljaj nego na mom standardnom 24 incha monitoru. Jednostavno je slično kao kad smo imali svi (što je bilo spomena) do prije par godina TV-ove od 100cm i slične pod normalno, i to je bilo kao super i taman a danas su nam normalni TV-ovi od 143cm i slični i super je i taman a soba nam je ista :D. Znači tako nekako. Ja evo sjedim kad gejmam negdje možda oko 80 - 90 cm od monitora i to mi je neki optimum s obzirom na veličinu. Što se tiče ghostinga, tearinga i slično, ja to ama baš ne vidim, niti osjetim neki lag. Kažem, ja to ni ne tražim kao neki, ali nije baš da nemam pojma pa da ne osjetim jel ima takvih stvari ili ne. Responzivnost je super i gameplay je savršen, slika divota. Kako probam kada stignem i drugih par igara (Crysis 3, Vermentide i slično), javim se. Ovo što sam probao sad koliko sam stigao (one auto moto igre i BF1), sve je dobro. E sad, stvarno je ogroman monitor i mogu zamisliti da je kompetetivnim FPS gamerima lakše na 23 - 24 incha monitiru, radi fokusa. Ovako za opušteni gaming, ili pogotovo "sporije" igre, avanture i slično je super.

toxic kaže...
itomic009 kaže...

Sve sto si napisao stoji i to je tako.

No nije nedostatak samo Vesa mount majke ti monito je ogroman i nemozes ga postelavat po visini dakle niti zeru spustiti niti povisiti, ovo okretanje lijevo desno ionako nije bitno osim mozda ako radis ili gledas neki film ali to e rijesi tako da monitor tako okrenes no ne mogu progurat to da se monitor neda spustit nize da ga hebes.

Gdje ti dodu oci kada sjednes u stolicu?

Btw ne navodite ogromnu prednost ovog monitora a to je Xbox One X, to je idealan monitor opcenito za konzole a za Xbox One X pogotovo jer ima freesync.. xone x ima .. phenomen.

A kažem, ergonomija mu je minus definitivno, ali to je nešto s čim se pomiriš u startu jel možeš tako kako je ili ne možeš. Daj nađi ovakav panel, s ovim karakteristikama za ove novce a da ima VESA i tilt i ostalo oko podešavanja pa ćemo pokopati ovaj :). Što se tiče visine, meni su oči malo niže samo od razine monitora što je i inače ergonomski kako treba. Mogu podešavati stolac pa si štimaj :). Tako da, sve se zna o monitoru i stvarno je ugodno iznenađenje pa sada, kome šta paše. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2018 21:23 (itomic009).
11 godina
volegradele kaže...
picajzla0707 kaže...

Slazem se,sto ne mora nuzno znacit ako se naviknes da je bolje!

htio sam reći da se brzo navikneš na nedostatke jednog i drugog, ako nisu baš jako izraženi

boje na va panelu mogu biti izuzetno dobre, vrlo blizu boljih ips-a, od onih niže klase i bolje

ako pritom nije jako izražen black crush, ako nije jako izražen ghosting, imaš dobitnu kombinaciju

ips će uvijek imati nekoliko puta slabiji kontrast, ne par posto koliko može imati prednost u bojama, već 300-400% i to je kod dobrog va panela nenadjebivo (osim vs oleda naravno)

s druge strane vidio sam va panela kod kojih black crush totalno sjebe korištenje

13 godina
itomic009 kaže...
lange kaže...

stjepan sve 5 ali meni treba 27-28 a ne 32 (makar mislim).

sve ok za ovaj monitor ali bojim se kako je igrati fps na njemu!?

sigurno je odlican za sport (voznje,nogomet..) gledanje filmova 

Evo sam malo stigao igrati danas Battlefiled 1. Moje iskustvo kao casual gamera je ovakvo. Moja RX 580 4GB je taman dovoljna za ultra postavke na 2560 x 1440 i da se vrtilo oko 60 - 75 fps koliko sam vidio uglavnom (bilo je dipova ispod 60fps ali pokoji i ne puno ispod). I sad, kako to izgleda na Free Sync monitoru od 31.5 incha ?? Pa meni izgleda fenomenalno i osjetno je bolji doživljaj nego na mom standardnom 24 incha monitoru. Jednostavno je slično kao kad smo imali svi (što je bilo spomena) do prije par godina TV-ove od 100cm i slične pod normalno, i to je bilo kao super i taman a danas su nam normalni TV-ovi od 143cm i slični i super je i taman a soba nam je ista :D. Znači tako nekako. Ja evo sjedim kad gejmam negdje možda oko 80 - 90 cm od monitora i to mi je neki optimum s obzirom na veličinu. Što se tiče ghostinga, tearinga i slično, ja to ama baš ne vidim, niti osjetim neki lag. Kažem, ja to ni ne tražim kao neki, ali nije baš da nemam pojma pa da ne osjetim jel ima takvih stvari ili ne. Responzivnost je super i gameplay je savršen, slika divota. Kako probam kada stignem i drugih par igara (Crysis 3, Vermentide i slično), javim se. Ovo što sam probao sad koliko sam stigao (one auto moto igre i BF1), sve je dobro. E sad, stvarno je ogroman monitor i mogu zamisliti da je kompetetivnim FPS gamerima lakše na 23 - 24 incha monitiru, radi fokusa. Ovako za opušteni gaming, ili pogotovo "sporije" igre, avanture i slično je super.

toxic kaže...
itomic009 kaže...

Sve sto si napisao stoji i to je tako.

No nije nedostatak samo Vesa mount majke ti monito je ogroman i nemozes ga postelavat po visini dakle niti zeru spustiti niti povisiti, ovo okretanje lijevo desno ionako nije bitno osim mozda ako radis ili gledas neki film ali to e rijesi tako da monitor tako okrenes no ne mogu progurat to da se monitor neda spustit nize da ga hebes.

Gdje ti dodu oci kada sjednes u stolicu?

Btw ne navodite ogromnu prednost ovog monitora a to je Xbox One X, to je idealan monitor opcenito za konzole a za Xbox One X pogotovo jer ima freesync.. xone x ima .. phenomen.

A kažem, ergonomija mu je minus definitivno, ali to je nešto s čim se pomiriš u startu jel možeš tako kako je ili ne možeš. Daj nađi ovakav panel, s ovim karakteristikama za ove novce a da ima VESA i tilt i ostalo oko podešavanja pa ćemo pokopati ovaj :). Što se tiče visine, meni su oči malo niže samo od razine monitora što je i inače ergonomski kako treba. Mogu podešavati stolac pa si štimaj :). Tako da, sve se zna o monitoru i stvarno je ugodno iznenađenje pa sada, kome šta paše. 

ajd,mislim da ste me nagovorili na taj monitor.

još par pitanja:

gdje si ga kupio,koliko love,na diners ide,online narudba moze?

dali moj pc c moci "terati" taj monitor na 2560 x 1440 i high postavkama (battlefild 5)

13 godina
Stijepane ti si naporan a ne ja,razgovaramo normalno i da mislio sam ga kupit samo zbog toga sto je toliko jeftin a usput i odlican monitor,kazem ti jedino mi je velicina presudila,i opet kad sam vec kupio Philipsa sam htio uzet AOCa VA panel ali se vec rasproda na Alzi.
Volim skupe stvari?Pa vidis da sam kupio Philipsa umisto Della!😁

Eto ako opet di bude koja akcija ko na Alzi uzimam ga a ti cugu placas!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
lange kaže...

ajd,mislim da ste me nagovorili na taj monitor.

još par pitanja:

gdje si ga kupio,koliko love,na diners ide,online narudba moze?

dali moj pc c moci "terati" taj monitor na 2560 x 1440 i high postavkama (battlefild 5)

Uzeo u Linksu za keš, 1709kn. Ali kod njih je ta cijena i na American na kartice kad ideš preko web shop-a, ne znam sada za ostale. Provjeri to na njihovim stranicama :). Ja sam ga i uzeo online narudžba i onda odma došao pokupiti u poslovnici, online je ta najpovoljnija cijena a imaju onda kao dostavu u neku od poslovnica gratis. Kako je već bio dostupan taj moj u Osijeku, ja naručio i onda došao samo popodne i kupio.

E sad, što se tiče GTX 1060 3GB i ove reze, to sad ovisi od igre do igre. Pogotovo ne znam za taj BF koji još nije ni izašao. Nekako bi trebao možda gledati prodati tu i uzeti od minera neku RX 580 8GB. Tu ne bi izgubio puno love na preprodaji (ja prodao bio sad nekidan par GTX 1060 3Gb za po 1400kn) a ipak si dobar za normalne postavke i ovu rezoluciju. Ako ti nije do FreeSync-a onda bare GTX 1060 6GB ili još bolje ako možeš do GTX 1070. S ovom tvojm GTX 1060 3GB ćeš se morati "igrati" s postavkama kako gdje da imaš oko tih 75Hz i najbolji gameplay.

13 godina

da opet pitam:

znaci zanima me preporuka za moj pc od ova dva monitora

AOC Q3279VWFD8 ili AOC Q3279VWF?

monitor bi koristio na normalno gamanje,nisam zahtjevan igrac ali opet neda mi se nadogradivati komp.

sada koristim https://eu.aoc.com/en/gaming/products/g2460vq6?redirected=true 

hoce biti razlike (osim u velicini)? prvenstveno mislim sto se tice hardwera dali ce ga moci gonit.jer ovaj sada koji koristim radi odlicno

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

sa 1060 se neces bas naigrati na toj rezoluciji

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
C3c1l kaže...

onda ok.za sada onda prvo nabava 1070grafe pa onda monitor.

tnx

7 godina
protjeran
C3c1l kaže...

Može se igrati uz neka kresanja detalja, a malo stare igre i bez toga. Nije da će mu se igre vući ko krepana mačka na 1060...

13 godina
Ja sam BF1 morao spusti dosta detalje da bude fluidno,i ja sam u kupnji nove GPU 1070/ti 80
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
protjeran
volegradele kaže...
Ja sam BF1 morao spusti dosta detalje da bude fluidno,i ja sam u kupnji nove GPU 1070/ti 80
itomic009 kaže...

Evo sam malo stigao igrati danas Battlefiled 1. Moje iskustvo kao casual gamera je ovakvo. Moja RX 580 4GB je taman dovoljna za ultra postavke na 2560 x 1440 i da se vrtilo oko 60 - 75 fps koliko sam vidio uglavnom 

7 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Pitanje mu je na mjestu, cinjenica je da je ta dijagonala nezgrapna za igranje FPS-a i brzih igara.

Sad je samo nezgrapan. Nema više priče o ghostingu. Ispričaj se narodu za dezinformacije koje si širio.

13 godina
Ufff,meni na high drzi jedva 60fps ali uz dropove na 40fps sa GTX 1060 3 GB.
Ali to sam samo na brzinu vidio,stock cpu i gpu.
Valjda uvatim vremena prek vikenda da se pozabavim.
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
protjeran
volegradele kaže...
Ufff,meni na high drzi jedva 60fps ali uz dropove na 40fps sa GTX 1060 3 GB.
Ali to sam samo na brzinu vidio,stock cpu i gpu.
Valjda uvatim vremena prek vikenda da se pozabavim.

Evo ti uzrok. Aj da imaš 1060 6GB koja je al pari sa 480kom, ovo je ipak osakaćena verzija.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2018 13:21 (Paolo Maldini).
12 godina
protjeran
Paolo Maldini kaže...
war3_tft kaže...

Pitanje mu je na mjestu, cinjenica je da je ta dijagonala nezgrapna za igranje FPS-a i brzih igara.

Sad je samo nezgrapan. Nema više priče o ghostingu. Ispričaj se narodu za dezinformacije koje si širio.

Ne, ovo je bio moj odgovor konkretno sto se tice dijagonale, iza svega ostalog sto sam rekao i prenio od strane pravih recenzenata i iskrenih ljudi u ovoj temi naravno i dalje stojim, nemoj se tjesiti...

Malo smanji toksicnost, provokacije i off topic, tek ti je prosao crveni karton. 

13 godina

war3_tft jesi ti ikad vidio uživo taj monitor koji toliko kritiziraš ? Ono, koristio ga jedno vrijeme, pokrenuo igre, filmove etc. ?

Pitam bez uvrede...

Moj PC  
6 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice