Jedno pitanjce za vlasnike malo vecih monitora ... Kolika je razlika u "iskustvu" kod tih velikih monitora visoke rezolucije? Ponekad igram igre na svojoj 17" CRT krami i vrlo brzo odustanom od toga (prije nije tako bilo), pa me zanima dal bi bio bolji ugođaj igrat na nekom velikom full HD monitoru? Mozda je malo blesavo pitanje al unaprijed hvala na odgovorima :)))
17" CRT vs 24" full HD LCD
- poruka: 16
- |
- čitano: 4.509
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jedno pitanjce za vlasnike malo vecih monitora ... Kolika je razlika u "iskustvu" kod tih velikih monitora visoke rezolucije? Ponekad igram igre na svojoj 17" CRT krami i vrlo brzo odustanom od toga (prije nije tako bilo), pa me zanima dal bi bio bolji ugođaj igrat na nekom velikom full HD monitoru? Mozda je malo blesavo pitanje al unaprijed hvala na odgovorima :)))
Preporodit ces se......jedino ak imas hardwer da ti igre rade na full hd....ali nakon nekog vremena ti se stalno cini zasto nisi uzeo veci monitor,barem u mom slucaju posto mi se sad cini 22 incha premalo... :)
Preporodit ces se......jedino ak imas hardwer da ti igre rade na full hd....ali nakon nekog vremena ti se stalno cini zasto nisi uzeo veci monitor,barem u mom slucaju posto mi se sad cini 22 incha premalo... :)
tak nest sam i mislio ... uopce nemam volje da gledam u to malo sranje ... jel jos tko ima iskustva ?
Preporučam da odeš kod nekog prijatelja koji ima takav full hd monitor i odigraš nešto.
Kad se vratiš doma odgovor će doći sam od sebe
Riješi se tog starog monitora što prije.
Imao sam 17", 19", 21,5", 22" i 23" LCD ili LED.
Iskustva podjednaka.
Znači nisam pretjerano uživao na 23 nča nego sa starim 1280x1024 17 inča.
To je za entuzijaste i stvar ukusa.
Možda se tebi svidi ja svakako ne bih više u dileme s dijagonalom ili koji LCD/LED?
Čak sam imao 16:10 i to 1680X1050 koji se čini daleko ljepšim nego obični widescreen jer je širi po visini.
Nije ništa posebno..
čudim se kak se do sad nitko nije javio od one "stare garde" koja preferira CRT i tvrdi da jedino CRT ima najbolju sliku a da su sve LCD slike ispranih bija i užasnbog kuta gledanja...
Totalno isplativo.
konfiguracija je pod moj PC
Mozd sam malo i prestar vise za igranje, bilo to na full HD 24" ili CRT 17"
Uspoređivat igranje na 17'' crt-u i nekakvom većem full hd monitoru, jednostavno je nebulozno.
Samo rxdxkxl može tvrdit da je bolje igranje na crt-u.
Nakon par dana prilagodbe (nakon prelaska), jednostavno zaboraviš da si imao 17'' crt.
Onaj tko tvrdi suprotno, ili nije vidio bolji monitor ili je stvarno zatucan.
Ljudi, sorry na malo težim riječima, ali morao sam .
Jasno ti je da veći monitor, bio on 22" (21,3"), 23" ili 24" i naviše povlači jednu, možda za tebe i tvoj PC negativnu posljedicu.
Ta posljedica će biti manj FPS na istim postavkama, tj. gotova nemogućnost igranja na istim postavkama.
Zato, ako si zagriženi gamer, možda ne bi trebao odmah zaleiti u velike rezolucije (1600x1200) i veće.
Ali opet, budući da se sada full HD (1929x1080) postavlja kao neki, ajmo reći standard, ako već uzimaš monitor, uzmi onda za duži niz godina.
Jednom probaš veliku rezoluciju, uvijek joj se vraćaš ili ideš na više, niže NIKAKO!
Govorim iz vlastitog iskustva.
Ova sliika bi ti trebala sve dočarati.
Pretpostavljam da je tvoja trenutna rezolucija 1024x768.
Pogledaj na slici rezoluciju XGA.
A pogledaj koliko dobivaš s recimo HD 1080 (1920x1080).
Duplo više piksela dobiješ.
E sada je jedino pitanje, imaš li konfiguraciju da zadovolji tu rezoluciju!?
Uzmi slobodno veći monitor i za igre i za gledanje filmova.
Iskustva podjednaka.
Možda se tebi svidi ja svakako ne bih više u dileme s dijagonalom ili koji LCD/LED?
Čak sam imao 16:10 i to 1680X1050 koji se čini daleko ljepšim nego obični widescreen jer je širi po visini.
Nije ništa posebno..
Iskustva podjednaka.
Nije ništa posebno..
Ako si imal 22/16-10 monitor ili na njega misliš, pa u odnosu kod prelaska na najčešče korištenu 23/16-9 veličinu to je meni nekak ko mačka sa pola repa recimo. Ne kužim kog su jarca uopče i radili 23 veličinu, to su trebali preskočit i samo štancat 24 /16-9 monitore u tom slučaju dobiš po visini istu priču kao na 22/16-10 monitoru i onda sve štima.