[Review/Tutoriali]SAMSUNG Galaxy 3 (GT-I5800)

poruka: 982
|
čitano: 307.033
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: [Review/Tutoriali]SAMSUNG Galaxy 3 (GT-I5800)
gogi90 kaže...
ljudi, molim vas nemojte se ljutiti, ja sam n00b sta se tice mobitela, pa bi vas zamolio ako da mi netko objasni kako rootat I5800? pliz... kao:1. meni nece niti da skine taj program (a nepise ni kako se zove program tako da ga nemogu ni sam skiniti preko neke druge stranice) nego moram platiti premium ili w/e, 2. kako ubaciti mob u USB debugging mode?
edit: zaboravio sam reci da sam updatea na Froyo 2.2, nasa sam na netu kako rootat froyo 2.1 ali kako rootat 2.2? :O
CroNk3r kaže...

Root:

Ovako, za one koji neznaju sto je to root:

ROOT je korjen datoteka android sustava.

Root-anjem vašeg Androida dobivate puno vece ovlasti na uređaju nego sto ste prije imali, to je isto kao i da ste u windowsima korisnik i nemate admin ovlasti, rootanjem ih dobivate.

Kad otvorite neki file manager na mobitelu, on ne sadrzava samo mape koje ste vi umetnuli tamo vec i mape od Andorid sustava.

Da ne bi doslo do nesporazuma rootanjem ne dekodirate mobitel, nemate sve aplikacije s marketa besplatno i sl.

Postupak rootanja:

Za pokretanje je potreban Microsoft .NET Framework 2.0 ili bolji

1. Skinite ovaj program: http://www.fileserve.com/file/hW26htd

2. Ubacite mobitel u USB debugging mode

3. Izvadite SD karticu i SIM karticu

4. Pritisnete root i cekate dok se ne roota.

5. Nakon zavrsenog postupka odspojite mobitel

6. Skinite: forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=460210&d=1291919825

7. Instalirajte taj .apk file

Super one click se zove program, potrazi ga na xda developers i onda samo prati ovaj tutorial.

:D
14 godina

Da i ja kažem mišljenje o G3 :)

Mobitel koristim 4 mjeseca..

Promjenio sam na njemu mali miljun custom ROM-ova.

Od kyrilossa,Cyanogen,Purumod..

Također od kernella G3Mod,hybrid,fugu mod.

I kao "iskusan" korisnik,developer.

Preporučujem M12 V6,V7 ROM.

Po meni 2 najbolja custom ROM-a za G3.

V7 je baziran na 2.2 Froyo.

A V6 na 2.3.7 Gingerbread.

A od kernela za 2.2 preporučujem G3MOD final..

a za Cyanogenmod G3MOD 2.4.1 Hybrid :)

Eto toliko od mene i mogu Vam samo reči da je to jedan fenomenalan mobitel sa velikim potencijalima koje treba samo izvuči iz njega.

1366Mhz stabilnost bez problema..

A u quadrantu,Antutu tuče Galaxya Mini i ostale mobitele njegvog razreda..:)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1445087

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav :) Sutra bi mi trebao doći ovaj mobitel, tražio sam neki jeftiniji android mobitel i ovaj mi se svidio. Pročito sam dosta postova na ovom i prošlom forumu i vidim da je većina super zadovoljna ovim mobitelom, pa se nadam da cu i ja :) Ako mi može netko pomoći, trebo bi nekoga ko zna dosta toga vezano uz ovaj mobitel da mi u pp kaže, odnosno također i pomogne kako da mobitel koji sam kupio nadogradim, koje programe da instaliram itd...pa eto ako ima netko vremena i volje...hvala unaprijed :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

potrazi ode po temi sta je nabjolje za mob, al preporucam custom rom neki.

Inače uskoro cemo dobit potpuno funkcionalan cm7 (neki majstor popravlja par bugova jos..)

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
13 godina
neaktivan

a jel moze preporuka za neki, tj i pomoc kako ga stavit, ovo mi je prvi android pa još neznam baš radit na njemu takve stvari... :S

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

e pomoc , neznam kako al nedavno mi je upala tipka za volume down, ona radi ali je upala malo unutra moze li netko pomoc ako zna kako je vratit nazad, e i jos jedno pitanje sad sam instalirao kyorarom, dal ja sad moram instalirat setcpu ili moze bit ovako

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.6.2012 10:01 (chome1).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

moze biti tako, osim ako oces vecu brzinu tj ova standardna je spora

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

jel neko moze pomoc??naime,,,hocu da instaliram chainfire ali kada to uradim pise kao da fali memorije u systemu...hvalaaa :)

0 0 hvala 0
15 godina
asko221 kaže...

jel neko moze pomoc??naime,,,hocu da instaliram chainfire ali kada to uradim pise kao da fali memorije u systemu...hvalaaa :)

reflashaj kyorarom na 0.5.0 jer 0.5.1 i 0.5.2 malo vise memorije u sistemu.

Imao sam isti problem :D

razlika izmedu 0.5.0 i 0.5.2 ti je u nekoliko meni nebitnih sitnica, jedino bi te moglo smetati to da nemas izvjesce o isporucenoj poruki ako se puno dopisujes.

13 godina
neaktivan
Trebam pomoc dali netko zna kako instalirati cm7. Moze i link ali samo davajte one za koje znate da vrijede. HVALA UNPRIJED!

0 0 hvala 0
17 godina
haber kaže...
Trebam pomoc dali netko zna kako instalirati cm7. Moze i link ali samo davajte one za koje znate da vrijede. HVALA UNPRIJED!

Ako ne znas naci moja preporuka ti je nemoj ni dirati jer ces nesto usr@ti.

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=8074858&postcount=1

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1156243

Ako te bas zanima procitaj te dvije teme, ali ih dobro procitaj pa se baci na flashanje i rootanje. Ili jednostanije nadi nekoga tko zna sta radi i zamoli ga da ti odradi.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
15 godina

Mogu se kladiti da prvu stranicu teme nisi niti pogledao...

Pa sve ti je objasnjeno step by step kako da flashas

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pozrav raja :)  ...je l' ima kakvih novosti za cm7,,,jesu ga usavrsili vec??? :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav.

Imat instaliran eclair na mobitelu (pokušajem stavit froyo ali neželi nešto prepoznat mi kies mobitel, kao da nemam dobar usb driver instaliran, neznam), mislio sam odma preko eclaira rootat mob i stavit rom neki... Jel mogu preko eclaira, ili moram imat froyo?

A jel može bit išta što koristim usb od xperia-e x8? Ne pripoznaje mi kies mobitel pa pitan zbog toga.

Hvala puno.

EDIT: Sređeno sve uz pomoć RaZ0R9111! Hvala puno!

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.6.2012 12:37 (duma.ivan).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pozdrav, naime trebo bi pomoc u vezi ovog moba zaboravio sam onu ''sifru'' kod otkljucavanja jer mob nisam dugo koristio i neznam kako sad i sta? kako uc u mobitel ako neznam sifru.. :(

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
damian123 kaže...

pozdrav, naime trebo bi pomoc u vezi ovog moba zaboravio sam onu ''sifru'' kod otkljucavanja jer mob nisam dugo koristio i neznam kako sad i sta? kako uc u mobitel ako neznam sifru.. :(

Ako je u pitanju šifra kod otključavanja zaslona, prijavi se na google račun (mora negdje biti opcija) i tada te pita da zamijeniš. Ako nemaš te opcije ili ne znaš google račun podatke, možda ćeš morati napraviti factory reset.

Ako nemaš na ekranu (tzv. lockscreen) opciju za login u google, nakon nekog vremena kad isprobavaš šifru će te pitati.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.7.2012 8:01 (mjaneci3).
15 godina

A ako tako nece ici samo ga reflashaj {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
CroNk3r kaže...

Hard reset mora rijesiti taj problem... Iako ga vise nemam, poznam taj mob u dusu {#}

15 godina
mjaneci3 kaže...
CroNk3r kaže...

Hard reset mora rijesiti taj problem... Iako ga vise nemam, poznam taj mob u dusu {#}

Neznam, nisam nikad koristio te lockove jer mi bezveze oduzimaju vrijeme dok otkljucavam mobitel tako da neznam kak ide s tim stvarima.

14 godina
neaktivan

meni i dalje ne radi gingerbread.. probao sma sve verzije.. sms centar mi nece zapamtiti broj operatera.. :\

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.7.2012 23:58 (creativeone).

0 0 hvala 0
15 godina
creativeone kaže...

meni i dalje ne radi gingerbread.. probao sma sve verzije.. sms centar mi nece zapamtiti broj operatera.. :\

Kak to mislis ne radi, mora raditi...

17 godina
neaktivan

Je li izaša koji 2.3 ROM da su riješene stvari tipa kamera...

I see offline people !
14 godina
Je.CM 7.2 i Kyrillos 10.5
robimarko@gmail.com
17 godina
neaktivan

Imaš li neki link ?

I see offline people !
14 godina
Pa nađi na xda forumu
robimarko@gmail.com
17 godina
neaktivan

Glada san, ali CM7 još uvik ima nedorađene stvari, mislija sam da li je neki skroz riješen ka šta su ovi na Froyu !

I see offline people !
14 godina
Nema nijedan sređen kao Froyo romovi
robimarko@gmail.com
17 godina
neaktivan

E, to me zanimalo, ništa ostajen na Froyu dok ne riješe (ako uopće riješe, jer mi se čini da je sve to malo zastalo)

I see offline people !
15 godina

Gle, nije im lako, zato sad slazu kernel 3.0 u kojem je puno lakse developati jer na trenutnom kernelu svi daljnji putevi su zatvoreni...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja trenutno koristim CM7, i zadovoljan sam... Ne rade neke stvari, ali ja te stvari ne koristim tako da mi niti nije važno. :)

CM7 sam koristio i na x8, te sad na G3, i zadovoljan sam...

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice