Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.521
|
čitano: 13.062.073
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Pomoć pri odabiru mobitela

Prijatelj mi nudi svoju Xperiu Z plus nadoplatu od 200kn za moj SGS3 LTE. Xperiu je dobio na produljenje ugovora, pa je neotvorena. Koliko ja bio zadovolja  sa Samsungom, toliko mi je Sony draza kao firma, i posto dolazi ljeto, svidja mi se vodootporsnost samog uredjaja. Igrati picigin i drzati mob uz sebe bez da moram misliti dali ce mi netko ukrasti stvari na plazi mi se svidja kao ideja. Jedina stvar sto me koci je taj ekran. Na stranu sto je tft, najvise me brine sto ekran ima tu foliju preko, sa kojom se prakticki nemoguce rabiti uredjaj bez iste. Dodatno, ta folija nije protiv ogrebotina, pa bi morao staviti dodatnu i to mi ne pase kao ideja, posto gorilla glass na SGS3 cini svoje. Dali mi moze netko tko je posjedovao oba uredjaja savjetovati malo oko tih stvari. Kako je dozivio promjenu sa SGS3 na Z ili obrnuto.

SE T200-Siemens C45-Nokia 3200-LG U8180-LG U880-Nokia 6120c-Nokia 3120c-Nokia C3-01-Galaxy Fit-Xperia U-Xperia SL-SGS3 LTE
Moj PC  
0 4 hvala 0
15 godina
prevrtljiv si... par postova iznad ti je sony totalni promašaj a sad ti je drazi kao firma koja btw. updateove izdaje sa ogromnim kasnjenjem i firmwareima punim bugova... ne moram ni pricat imao si xperiu u i sl pa znas o cemu ti govorim.... moj savjet ostani na samsungu
Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
5 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
domac5 kaže...
prevrtljiv si... par postova iznad ti je sony totalni promašaj a sad ti je drazi kao firma koja btw. updateove izdaje sa ogromnim kasnjenjem i firmwareima punim bugova... ne moram ni pricat imao si xperiu u i sl pa znas o cemu ti govorim.... moj savjet ostani na samsungu

Od kad znam za sebe, vidim samo Sony. Otac je kupovao sve od Sonya. Televizore, HiFie, slusalice, Video playere, DVD playere, Zvucnike, kamere...itd. Zato kazem da mi Sony pase sveukupno kao firma. Jel SGS3 bude bio nadogradjen na Android 5.0 ili samo na 4.3?

SE T200-Siemens C45-Nokia 3200-LG U8180-LG U880-Nokia 6120c-Nokia 3120c-Nokia C3-01-Galaxy Fit-Xperia U-Xperia SL-SGS3 LTE
16 godina
Matijasever kaže..

Od kad znam za sebe, vidim samo Sony. Otac je kupovao sve od Sonya. Televizore, HiFie, slusalice, Video playere, DVD playere, Zvucnike, kamere...itd. Zato kazem da mi Sony pase sveukupno kao firma. Jel SGS3 bude bio nadogradjen na Android 5.0 ili samo na 4.3?

Nije stvar u tome što ti je Sony kao firma drag.

Stvar je u tome, da si u zadnje vrijeme crnio Sony (pogotovo ako pogledamo tvoj post u Sony Xperia S temi).

Stvar je u tome, da si prije crnjenja veličao Sony.

Dakle, jesi prevrtljiv, jesi.

Drži se onoga što pričaš i šta vjeruješ.

Jer budeš li ovako često mijenjao mišljenja, mislim da nitko više neče tvoje komentare doživljavat kao realne.

Što se tvog pitanja tiče, da, S3 bi po najavama trebao dobit update na najnoviji android.

15 godina
neaktivan
Matijasever kaže...
sabaos kaže...

Gledao mobove do 1500kn

i dvoumim se

uzeti S III mini ili xperia S ?

ili možda nešto drugo za te novce neki HTC ili nešto slićno?

Tesko je tu odabrati. Ipak, Xperia S je visa klasa od S3 Mini. Imas veci ekran HD rezolucije, 12 Mpx kameru, 32GB memorije, bolji procesor, za par tj stize Jelly Bean update. Ja sam imao SL, znaci isti sa nesto sitno brzim procesorom. Ja iz iskustva ti ju ne bi savjetovao. Jednostavno mi nije pasala. Previse sitnih mana koje ukomponirane stvore mnogo problema. Imao sam prvo Xperiu U, i to je bio totalni promasaj, pa SL i u isto vrijeme kao drugi mob Xperia P. Znaci, posjedovao sam cijelu liniju NXT serije. Ostao sam dosta razocaran. S3 Mini sam kupio curi. Mob me ugodno iznenadio. Da moram birati izmedju S3 Mini i Xperie S, jako bi tesko odlucio. Sa jedne strane bi imao ispeglani sustav, fluidan i bez zastajkivanja, a sa druge bi imao bolje specifikacije. Sada ovisi kakav si ti korisnik. Za tu lovu bi se moglo mozda naletiti i na Galaxy Nexus, ili Galaxy S2.

Ista stvar i kod mene.... iz istih se razloga i dvoumim... tako da tražim i dalje mišljenja.... ali neznam... nekako mi nešto vuče na samsunga ali opet sony je jači hardware... nisam od onih tipova koji svaki mj mjenjaju mob, nego bi mob koji će me služiti narednih nekoliko godina...

koja su mišljanja po tom pitanju samsung ili sony?

jea
14 godina
zanimatelj kaže...
gamer34 kaže...
zanimatelj kaže...

a sony xperia z isto je rang sa htc one i s4

Ako se mene pita nije, rusi ju slaba baterija, los ekran i los software. Istina dizajn je predivan ali to mi nije dovoljno.

Po cemu je software los? A nije ni ekran sad los osim tog kita gledanja...ekran je u hd

Software je los jer je izgledom oduran, neinovativan, spor, bez ikakvih featura i jednostavno mi nema to sto ima sense ili Tw, a ekran je los, jednostavno je cinjenica, osim rezolucije koja je fhd. Eh da i jos ima onaj bug da ti mob umire.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.5.2013 13:46 (gamer34).
13 godina
protjeran
sabaos kaže...
Matijasever kaže...
sabaos kaže...

Gledao mobove do 1500kn

i dvoumim se

uzeti S III mini ili xperia S ?

ili možda nešto drugo za te novce neki HTC ili nešto slićno?

Tesko je tu odabrati. Ipak, Xperia S je visa klasa od S3 Mini. Imas veci ekran HD rezolucije, 12 Mpx kameru, 32GB memorije, bolji procesor, za par tj stize Jelly Bean update. Ja sam imao SL, znaci isti sa nesto sitno brzim procesorom. Ja iz iskustva ti ju ne bi savjetovao. Jednostavno mi nije pasala. Previse sitnih mana koje ukomponirane stvore mnogo problema. Imao sam prvo Xperiu U, i to je bio totalni promasaj, pa SL i u isto vrijeme kao drugi mob Xperia P. Znaci, posjedovao sam cijelu liniju NXT serije. Ostao sam dosta razocaran. S3 Mini sam kupio curi. Mob me ugodno iznenadio. Da moram birati izmedju S3 Mini i Xperie S, jako bi tesko odlucio. Sa jedne strane bi imao ispeglani sustav, fluidan i bez zastajkivanja, a sa druge bi imao bolje specifikacije. Sada ovisi kakav si ti korisnik. Za tu lovu bi se moglo mozda naletiti i na Galaxy Nexus, ili Galaxy S2.

Ista stvar i kod mene.... iz istih se razloga i dvoumim... tako da tražim i dalje mišljenja.... ali neznam... nekako mi nešto vuče na samsunga ali opet sony je jači hardware... nisam od onih tipova koji svaki mj mjenjaju mob, nego bi mob koji će me služiti narednih nekoliko godina...

koja su mišljanja po tom pitanju samsung ili sony?

Samsung bi trebao biti nadogradjen na Android 4.2.2, vjerojatno do kraja godine. Xperia S ce uskoro biti nadogradjena na 4.1.2...Ako nisi neki koji gleda te sitnice, nece te biti sad velika briga. Sony po glasinama bi trebao biti optimiziraniji sa tim novim fimrware-om naspram sadasnjeg. Ako mozes pricekati kraj mj, trebao bi izaci JB za Xperiu S pa ces vidjeti po forumu kako to sljaka. Ovo sam ja pisao o Sonyu prije nego sam ga rijesio Meni SL isto zna smrznuti pri navigaciji (bez flash playera)...ocajno. Polozio sam puno nade i vjere u Sony, ali nista od svega toga...kao prvo me jako smeta sto obecaju da ce JB izaci uskoro, ali od tog "uskoro" niti "U" ne vidim. Apple tocno odredi kad ce izaci novi proizvod/software, i korisnici znaju tocno koliko trebaju cekati. Samsung je isporucio JB na SGS2, uredjaj stariji god dana od Xperie S. Xperia S je model koji bi morao biti u rangu SGS3. Ovaj zadnji bude dobio android 5, a S nece dobiti niti poboljsanu verz JB, vec moramo biti sretn iako dobijemo 4.1.2. Cemu slozi kamera od 12 mpx, kad software reducira Mb slike, i time i kolicinu detalja? Ali glavna stvar sto me razbjesnila danas je ekran. Sa samim lcdom sam zadovoljan, stvarno jesam. Jucer ga usporedjujem sa SGS3, i stvarno ima puno bolje boje. Ali stvar koju ne kuzim je zasto kao svi ostali, ne stave oleografsku tekucinu na ekran nego te njihove folije koje se ograbu samim pogledom? Na stranu sto sa tom njihovom folijom, 3 donje tipke rade svaka 3-4 puta...kad bi ju pogodio od prve, bio bi presretan. Ali ona se izgrebla sto su mi traperice imale malo tvrdi konac {#}. Ja koji sam inace zaludjen bistrim i cistim ekranima, to nisam mogao gledati, tako sam skinuo tu foliju ali naravno, staklo stvara toliki otpor da bi mi se koza odvojila od nokta da sam malo snaznije prosao prstom po ekranu. Da ne pricam koliko bi tragova bilo samo nakon sto bi par puta taknuo ekran. I tako odlucio ja kupiti novu foliju, i kao sto svi znate, prakticki je nemoguce staviti istu bez da ostane malo prasine. I tako sada imam mobitel kojemu ekran izgleda kao sir emmentaler, zbog kolicine prasine koja je ostala ispod. Cak sam screen protector stavljao u kupaonici, znaci mjesto gdje ima dosta vlage, gdje prasina znatno manje leti...za 2-3 mj sam cak mislio kupiti Z, ali nazalost zbog takvih ekrana, to se nece dogoditi. Xperie su mi stvarno savrseni po design-u vanjskog mobitela, po izgledu sucelja. Na to dajem cistu peticu. Ali mobitele sa takvim staklom na ekranima stvarno nije dopustivo prodavati. Jedino sto mi preostaje je rijesiti tu Xperiu i kupiti HOX ili SGS3 ili iPhone5...iako su mi ruzniji (osim iPhona), jajasti, sa touchwizom ili sense-om takodjer bas ruznim (meni osobno), ili poputn iPhona, sa prilicno zatvorenim sustavom, barem znam da cu od njih dobiti ugodno koristenje mobitela.

15 godina
neaktivan

Mislim da će i biti sačekuša do updatea na 4.1.2 pa ćemo viditi dalje.... nadam se da će netko i napisati iskustvo koje da vidimo konačnu odluku :)

jea
14 godina
neaktivan

Kako funkcionira prijenos borja u tele 2?

Uzeo bi si tarifu 75 i  htc 8s za 75 kn mjesečno!

Ali ocu svoj stari broj pa me zanima

Neznam se potpisat..xDD Ako sam ti pomogao pritisni Hvala !
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Daj mi recite za koliko idu galaxy s3 zapakira, to jest koliko se isplati dati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
gamer34 kaže...

http://www.njuskalo.hr/index.php?ctl=search&f_user_id=290898&advanced=0&sort=new&raw_category_id=0&page=2evo ovdje su ti novi sa garancijom.

Po meni skupo ali ako možeš naći jeftiniji, vidio sam dva na njuški novi i garancija po 2200 kn ako nisu prodani.

http://www.njuskalo.hr/samsung-galaxy/samsung-galaxy-s3-32-gb-plavi-oglas-8085782

Poželjno je stisnuti HVALA
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.5.2013 17:14 (Fero).
14 godina
Fero kaže...
gamer34 kaže...

http://www.njuskalo.hr/index.php?ctl=search&f_user_id=290898&advanced=0&sort=new&raw_category_id=0&page=2evo ovdje su ti novi sa garancijom.

Po meni skupo ali ako možeš naći jeftiniji, vidio sam dva na njuški novi i garancija po 2200 kn ako nisu prodani.

http://www.njuskalo.hr/samsung-galaxy/samsung-galaxy-s3-32-gb-plavi-oglas-8085782

Trazim zapakirane po mogucnosti posto ne volim uzimat koristene uredaje jer tako kupujem macka u vreci. Ja sam mislio dat oko 2500-2600kn za nov zapakiran, jel to uredu??

14 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
Fero kaže...
gamer34 kaže...

Trazim zapakirane po mogucnosti posto ne volim uzimat koristene uredaje jer tako kupujem macka u vreci. Ja sam mislio dat oko 2500-2600kn za nov zapakiran, jel to uredu??

Ako nađeš takvog onda da možda i malo jeftinije. Nuškalo je tvoje riješenje ako ubodeš što.

14 godina
neaktivan
IMVK kaže...

Kako funkcionira prijenos borja u tele 2?

To se moraš sa njima dogovoriti i taj broj koji želiš prebaciti ako imaš ugovornu obavezu riješi i odi u tele2 i traži da želiš preći na njihovu mrežu, možda ima za to i kakva pogodnost ali moraš ćekati  da ti prebace broju u mrežu, a koliko to traje pitaj njih.

17 godina

Evo ovako trebam pomoc koji mobitel uzet znaci za iste pare mogu dobit i jedan i drugi mobiteli su stvarno po spec... isti tako da je odluka teska sad mozda mi htc malo ljepse izgleda... i imo je u pocetku malo bolju kameru od lg-a ali to se je sredilo sa novim updjetom koliko sam cuo i vidio pa eto... svaka pomoc je dobro dosla te navedite vi koji imate mobitel jedan ili drugi zasto vam je bolji.....

11 Htc One X
7 Lg Optimus 4x HD
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da je S3 postao statusni simbol kao i iPhone 5, cijena bi im bila ista, a ne da S3 parira sa iPhoneom 4s ;)

Da me nebi krivo shvatili, postao je statusni simbol donekle, ali ni blizu kao iPhone (kupuje li njih još itko uopće?)

Osvrt s korisničke strane - http://echo1.blog.hr/
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.5.2013 21:14 (EchoOne).

0 3 hvala 0
14 godina

Huawei U8800 Ideos x5 za 650kn

2 Vrijedi te novce
1 Ne vrijedi te novce
LoL: CRORenato NFSW: Remzi1996
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
EchoOne kaže...

Da je S3 postao statusni simbol kao i iPhone 5, cijena bi im bila ista, a ne da S3 parira sa iPhoneom 4s ;)

Da me nebi krivo shvatili, postao je statusni simbol donekle, ali ni blizu kao iPhone (kupuje li njih još itko uopće?)

O itekako je sgs3 postao statusni simbol, pa pogledaj cijene po njuskalu, stavimo sad na stranu iphone vs galaxy, ali galaxy je uredaj star sada godinu dana i izasao je nasljednik, a s3 i dalje drzi dobru cijenu.

14 godina
neaktivan

Je, ali s3 drži cijenu koliko i 4s koji parira sa s2..

Osvrt s korisničke strane - http://echo1.blog.hr/
14 godina
EchoOne kaže...

Je, ali s3 drži cijenu koliko i 4s koji parira sa s2..

Istina ali sve to pokazuje kako i galaxy postaje kao iphone, pogledaj samo cijene s4, trenutno na njuskalu vise nego ip5 kad je dosao.

14 godina
neaktivan
?

To se moraš sa njima dogovoriti i taj broj koji želiš prebaciti ako imaš ugovornu obavezu riješi i odi u tele2 i traži da želiš preći na njihovu mrežu, možda ima za to i kakva pogodnost ali moraš ćekati  da ti prebace broju u mrežu, a koliko to traje pitaj njih.

Pa najvjerojatnije i oću,ali cu si uzeti samsung galaxy s3 mini za istu cijenu !

Neznam se potpisat..xDD Ako sam ti pomogao pritisni Hvala !
13 godina
neaktivan

Ako mi može netko reći dojmove o ovom uređaju Prestigio 4055 DUO

Dual SIM, crni 4", 480x800, TFT, MTK6577 2x 1,2GHz, 512MB RAM, 4GB, Android JB 4.1, Dual SIM, WIFI/BT/GPS/3G, SDHC/SDXC, baterija 2500 mAh

navedeno djeluje ok za 1200kn ali ako itko ima kakvi savjet više molio bih da kaže...

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.5.2013 16:39 (Horatio_Hornblower).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
POMAGAJTE!Koji mob do 1000kn?
Koji mobitel se najbolje isplati do 1000kn?Vidio sam u vipu vip racer 3(ZTE blade 3),xperia miro,huawei ascend,xperia E ili xperia U(vidio sam na njuskalo za 700kn,i mislim da je ko savrsen i stvoren za mene),pa onda ima one prestigio i gigabyte do 1000kn.Sto mislite koji?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Od ovih sto si naveo ja bi xperiu u

0 1 hvala 0
16 godina

trebam mobitel do 700-800 kn. nemora novi bit. u oglasniku kupujem. koristit ce se za internet, zato, sto veci ekran, android, i prednja kamera je obavezna. sto se moze nac za te pare?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja ne znam što imate protiv Prestigia osobno znam par ljudi koji ga imaju i zadovoljni su njime jer sony samsung i ostali su debelo predplaćeni...

Za 1300 kn na tržištu ne postoji ništa bolje tako da čim se pojavi u st u nekom dućanu uzimam  ovo

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=595138543839456&set=a.595137627172881.1073741825.297989380221042&type=1&theater

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina

Pozdrav! Treba mi pomoc oko izbora mobitela za zenu i koji od ovih  modela kupiti: Samsung ACE 2; HTC One S; Sony Xperia go; Sony Xperia J. Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
marionezi82 kaže...

Pozdrav! Treba mi pomoc oko izbora mobitela za zenu i koji od ovih   modela kupiti: Samsung ACE 2; HTC One S; Sony Xperia go; Sony Xperia J. Hvala.

HTC One S je bolji za klasu od ovih modela. Da se radi o S4 procesoru unutra, rekao bih i dvije klase bolji uređaj, ali nama isporučuju lošiju veriju One S-a.

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
13 godina
assassin.st kaže...
marionezi82 kaže...

Pozdrav! Treba mi pomoc oko izbora mobitela za zenu i koji od ovih   modela kupiti: Samsung ACE 2; HTC One S; Sony Xperia go; Sony Xperia J. Hvala.

HTC One S je bolji za klasu od ovih modela. Da se radi o S4 procesoru unutra, rekao bih i dvije klase bolji uređaj, ali nama isporučuju lošiju veriju One S-a.

Radi se o S4 procesoru, jer mobitel bi dobila od SLO operatera. Znaci odabrati One S. Hvala.

12 godina
protjeran
Bok svima,trebao bih pomoc hitno posto idem za par dana po novi mobitel.Razmisljam o kupnji Gigabyte Gsmart Rio R1 i Prestigio 4040 duo.Koji je bolji po ekranu,procesoru itd?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice