Prijatelj mi nudi svoju Xperiu Z plus nadoplatu od 200kn za moj SGS3 LTE. Xperiu je dobio na produljenje ugovora, pa je neotvorena. Koliko ja bio zadovolja sa Samsungom, toliko mi je Sony draza kao firma, i posto dolazi ljeto, svidja mi se vodootporsnost samog uredjaja. Igrati picigin i drzati mob uz sebe bez da moram misliti dali ce mi netko ukrasti stvari na plazi mi se svidja kao ideja. Jedina stvar sto me koci je taj ekran. Na stranu sto je tft, najvise me brine sto ekran ima tu foliju preko, sa kojom se prakticki nemoguce rabiti uredjaj bez iste. Dodatno, ta folija nije protiv ogrebotina, pa bi morao staviti dodatnu i to mi ne pase kao ideja, posto gorilla glass na SGS3 cini svoje. Dali mi moze netko tko je posjedovao oba uredjaja savjetovati malo oko tih stvari. Kako je dozivio promjenu sa SGS3 na Z ili obrnuto.
SE T200-Siemens C45-Nokia 3200-LG U8180-LG U880-Nokia 6120c-Nokia 3120c-Nokia C3-01-Galaxy Fit-Xperia U-Xperia SL-SGS3 LTE

. Ja koji sam inace zaludjen bistrim i cistim ekranima, to nisam mogao gledati, tako sam skinuo tu foliju ali naravno, staklo stvara toliki otpor da bi mi se koza odvojila od nokta da sam malo snaznije prosao prstom po ekranu. Da ne pricam koliko bi tragova bilo samo nakon sto bi par puta taknuo ekran. I tako odlucio ja kupiti novu foliju, i kao sto svi znate, prakticki je nemoguce staviti istu bez da ostane malo prasine. I tako sada imam mobitel kojemu ekran izgleda kao sir emmentaler, zbog kolicine prasine koja je ostala ispod. Cak sam screen protector stavljao u kupaonici, znaci mjesto gdje ima dosta vlage, gdje prasina znatno manje leti...za 2-3 mj sam cak mislio kupiti Z, ali nazalost zbog takvih ekrana, to se nece dogoditi. Xperie su mi stvarno savrseni po design-u vanjskog mobitela, po izgledu sucelja. Na to dajem cistu peticu. Ali mobitele sa takvim staklom na ekranima stvarno nije dopustivo prodavati. Jedino sto mi preostaje je rijesiti tu Xperiu i kupiti HOX ili SGS3 ili iPhone5...iako su mi ruzniji (osim iPhona), jajasti, sa touchwizom ili sense-om takodjer bas ruznim (meni osobno), ili poputn iPhona, sa prilicno zatvorenim sustavom, barem znam da cu od njih dobiti ugodno koristenje mobitela.