Kamere u smartfonima- Rasprava izdvojena tema

poruka: 6.796
|
čitano: 2.026.242
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Kamere u smartfonima- Rasprava

Očekivao sam malo više, ali nije loše. Jako solidno.

Jedino mi skin tone na par fotki djeluje jako čudno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

OIS mi se sviđa mislim da je do 4 ili 6s, a za te stvari treba stativ, dok kod P20 pro iz ruke pucaš..

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

P20Pro 40MP 10MP plus zoom vs S9

skrolajte, malo nize su fotke 

10MP mi izgledaju najbolje

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2018 15:35 (3dfx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Kamere u smartfonima- Rasprava
Vjerujem da u pravim rukama P20 PRO moze biti odlican.

0 0 hvala 0
18 godina
Naravno..

Nego gledajući slike nisu loše, al kod cropanja se vide problemi tzv, "watercolour painting"..
Sve mi se čini da mob nije dobio ni jedan update, trebat će pričekat da sjedne sve na svoje mjesto a i da Huawei izda update za poliranje kamere, pošto tu ima još posla da se to sredi, tj da ta veličina senzora opravda kvalitetu fotki...

Podlogu imaju, sad se samo treba primit posla i sredit softver za kameru, naravno ne očekujem čuda sad, al svako poboljšanje je dobro došlo, nek izvuku maksimum iz tog senzora, to će bit velika pobjeda za Huawei a i dodatni vjetar u leđa za daljnji napredak u buduće smartfone..

Dok sam imao 808 i 1020 nisam koristio njihov potencijal do kraja ili u ono vrijeme shvaćao veličinu senzora koje su imali, spram ondašnjih modela smartfona sa znatno ( 1/2.6", 1/3.0" itd) manjim senzorima, većinom je fotkano na automatici i divljenje dok se cropa 40mpx fotka i to je to:D
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Ocean 77
ako te ko ko bude pito u Ajfunu 4/4s su Omnivision sensori i dan danas pravi odlične fotke i video i bolje od 80% novijih mobitela, a sam Ajfun star 8 godina, lično ga još čuvam kao suvenir, a i btaerija čak dobra a nikad nije mjenjana
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2018 17:48 (Bosančero).

0 2 hvala 0
15 godina
odjavljen
Bosančero kaže...

Ocean 77
ako te ko ko bude pito u Ajfunu 4/4s su Omnivision sensori i dan danas pravi odlične fotke i video i bolje od 80% novijih mobitela, a sam Ajfun star 8 godina, lično ga još čuvam kao suvenir, a i btaerija čak dobra a nikad nije mjenjana

iPhone 4s je imao odlicne fotke u to vrijeme. Iako mi je ostalo u sjecanju da ima Sony senzor

10 godina
neaktivan

Mhmmm, nasao sam neke clanke da iphone 4 koristi OV5642. Iako ne moraju svi ov senzori biti losi, u redmi 5+/mi a1 je cisto okej senzor, cak i u11 koristi ov 1/2.5" senzor tako da je samo bitna velicina senzora :)

6:25 ako ne ucita tocno vrijeme, pogledajte 4k stabilizaciju (EIS), pred par str smo komentirali kako ne radi na 4k, ali izgleda da moze radit. Gj xiaomi :)

9 godina
protjeran
na Lenovu z2 mi je na selfie kameri OV 8865 sensor sa 8 mpx, 1/3.2 velićina sensora i 1,4 mikrona veličina pixela i f 2.0
i odlicne su fotke i video
mada je back samsung kamera moćnija
f/2.2, 1/2.6", 1.34 µm
naročito u video snimanju da sam se iznenadio kad sam uzeo htc10 i vidio da njegov video nije ništa bolji, čak bih mogao reći i lošiji jer ima onaj efekat "voštanih" faca ala Majkl Džekson dok kod Lenova skoro pa apsolutno isto onako kako i vidim u prirodi
zvuči nevjerovatno ali video je bolji kod z2
dok su same fotke kod htc10 stvarno vrhunske i tu z2 nije ni blizu (razlog zbog kojeg i uzeh htc10)
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2018 18:53 (Bosančero).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
OV16860 ,2.39 koriste ovi mobovi, trebao bi biti dobar..
OV12890 koristi u ultra..
OS08A10 8mp, 1/2". sta je ovo? 

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
vrhunski članak na našu tematiku
Je li otvor blende presudan i je li Huawei novim senzorom napravio znatan odmak u kvaliteti fotografije
https://mob.hr/je-li-otvor-blende-presudan-i-je-li-huawei-novim-senzorom-napravio-znatan-odmak-u-kvaliteti-fotografije/

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Je li otvor blende presudan i je li Huawei novim senzorom napravio znatan odmak u kvaliteti fotografije
https://mob.hr/je-li-otvor-blende-presudan-i-je-li-huawei-novim-senzorom-napravio-znatan-odmak-u-kvaliteti-fotografije/

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

0 0 hvala 0
18 godina
Deutsch kaže...
OV16860 ,2.39 koriste ovi mobovi, trebao bi biti dobar..
OV12890 koristi u ultra..
OS08A10 8mp, 1/2". sta je ovo? 

Ovaj zadnji je po velični iznad ovog u P20 Pro (1/1.7"). mislim da je za stepenicu niži od onog u Panasonicu CM1 koji ima ogromni 1" senzor..

https://newatlas.com/camera-sensor-size-guide/26684/#p206324

10 godina
neaktivan
Hmm to kuzim, ali ne kuzim ako je to za mob senzor i zasto samo 8mp? Mislim 2um je pa ajde super je to
18 godina
A gle, to je veliki senzor, i veliki pikseli, čist dost, ok ograničen s s cropanjem, al ko bi to još radio pored velikog senzora, vjerojatno pixel peeperi bi bili zakinuti:D

Ko zna, možda sljedeće godine uglave u neki flagšip, pošto im je trenutno P20 pro nedostižan:D
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pa to je u nekoj mojoj "teoriji" kao 12mp sa 1.50um, to je samo moja teorija sada kada razmisljam. :D

Hm, ja sam nekakvog misljenja da bi to xiaomi mogao stavit u neki flagship , samo kada i koji to je pitanje vremena..

12 godina
Zvonac i Deutsch...1/2 nije veci od 1/1.7... 😉
18 godina

Nekaj sam pobrkal onda, malo je manji od 1/1.7"..

1/2"=6.4x4.8mm

32mm2

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2018 21:17 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
zvonac kaže...

Nekaj sam pobrkal onda, malo je manji od 1/1.7"..

1/2"=6.4x4.8mm

Upravo tako, velicinom je taman izmedju senzora u P20 PRO i HTC 10 koji ima 1/2.3.

12 godina
Deutsch kaže...

Mhmmm, nasao sam neke clanke da iphone 4 koristi OV5642. Iako ne moraju svi ov senzori biti losi, u redmi 5+/mi a1 je cisto okej senzor, cak i u11 koristi ov 1/2.5" senzor tako da je samo bitna velicina senzora :)

Odakle ti to da U11 koristi Omnivision?

U11 koristi Sony IMX 362.

10 godina
neaktivan
Ispravio sam se u donjem postu. U ultra koristi taj, ov12890
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2018 21:38 (Deutsch).
18 godina
https://gavinsgadgets.com/2018/03/30/huawei-p20-pro-camera-analysis-of-first-photos-from-the-phone-adobe-lightroom-edited-versions/

S ovim se slažem.

"t’s too early to comment properly. It’s not final release firmware. And there are many other aspects of the camera not discussed yet".
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

P20 PRO bez ikakve dileme na vecini uzoraka bolji.

Jasno se vidi razlika veceg senzora, posebno na onim slikama gdje je pravi bokeh (ne fake).

1 0 hvala 0
18 godina

P20Pro vs Pixel XL 2

Veći senzor dolazi do izražaja i to znantno u nekim situacijama, tu pixela ne spašava nit softver,  low light uvjeti su na strani P20Pro, tu nema dileme..

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.3.2018 20:03 (zvonac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Bio sam skeptičan u pocetku, ali sto dalje sve mi se vise svidja P20 PRO...vrijeme je za lagano narucivanje maskice sa eBay-a za njega...😂

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
zna li neko sto mi štuca video snimanje na htc 10
nevjerovatno ali sam totalno razočaran video uratkom i losiji je pazi sad, od Lenova z2 !! koji daje realan snimak približan onome što ljudsko oko vidi, a o nekom štucanju, laganom zastajkivanju i zamrzavanju kao na htcu ni riječi

0 0 hvala 0
8 godina

Wow ovdje se baš dobro vidi koliko je odlična kamera.

Strpiti ću se do izlaska Mate 20 Pro, imati će iste kamere sa meni prihvatljivijim dizajnom bez notcha i sa pozadinskim čitačem otiska

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice