Kamere u smartfonima- Rasprava izdvojena tema

poruka: 6.778
|
čitano: 1.990.814
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Kamere u smartfonima- Rasprava
mzopg kaže...
thebatman kaže...

Payments:
Bank Transfer
Returns:
Seller does not accept returns
Not eligible for eBay purchase protection programs

Također koliko vidim seller inace prodaje samo obucu i odjecu.

Zaobic. 

vjerojatno hakiran račun, česta pojava na ebayu. najlakše se skuži po tome što je prije prodavao i onda odjednom nudi nešto deseto za super cijenu. lupine pikiraju sellere koji imaju dosta pozitivnih i nisu duže aktivni.

Mob se i dalje odlicno prodaje, preko 90 komada.🤣

Lik je do sada inkasirao cca 200 000 Kn i to je vec ozbiljna krađa ako je oglas zbilja fake.

Ja sam alarmirao eBay službu za korisnike, ali oni ustraju da se radi o selleru dobre reputacije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2020 9:19 (ocean77).
5 godina
protjeran
Ja sam poslao upit na mail koji je dolje naveden u vezi plaćanja paypalom pa nema odgovora. Dakle žešći scam ili kako je kolega rekao, hakiran račun.
14 godina
neaktivan
ocean77 kaže...

Mob se i dalje odlicno prodaje, preko 90 komada.🤣

Lik je do sada inkasirao cca 200 000 Kn i to je vec ozbiljna krađa ako je oglas zbilja fake.

Ja sam alarmirao eBay službu za korisnike, ali oni ustraju da se radi o selleru dobre reputacije.

Već je na 104 

Meni se za tu aukciju upale sve lampice za upozorenje.

Samo bankovni transfer, nema povrata, nema ebay garancije, cijena skoro tri puta manja od redovne cijene, šalje iz Španjolske, email je na njemačku adresu, VAT i firma na Francusku (https://fr.kompass.com/c/mme-sylviane-costa/fr1708868/), oglas na Njemačkom, domena vodi na gmx.de, sve dosadašnje ocjene su za odjevne predmete.

Znao sam kupiti od takvih likova, čisto da vidim što će se desiti, ali obavezno plaćanje paypalom i da ima ebay garanciju i svaki put bi račun bio zatvoren nakon par dana i dobio bi povrat uplate. Zadnji put isto nekakav mob za smiješne novce, seller je do tada prodavao poljoprivredni materijal i odjednom krenu oglasi za iPhone, ali je ostavio paypal i ebay garanciju pa rekoh idem probati.

11 godina
Kamere u smartfonima- Rasprava

ako je račun hakiran onda mu je hakiran i sami pristup ebay accountu i promjenjeni kontakt i pristupni podaci tako da poruke koje dobiva ne idu na njegov originalni email (vidim da ima aktivnih prodanih itema u zadnjih mjesec dana 12 komada - što znači da je pravi vlasnik do nedavno sigurno bio tu i bio je aktivan).

jedino je čudno da pravi vlasnik u ovih par dana nije primjetio da ne moze pristupiti svom ebay accountu, a ebay na prigovore oceana i drugih korisnika (sigurno je bilo jos korisnika sa upitima) zapravo ne provjerava da li su na računu promjenjeni podaci za pristup i kontakt, a i sam objavljen oglas koji je vrlo čudan i odudara...to je jako neprofesionalno sa strane ebay-a...ali ne vidim ni ja drugu soluciju...trebalo bi vidjeti na koji račun traži uplate, jer to bi onda trebali biti pravi podaci od prevaranta...i vidit jel tu ima nešto čudno.

Vidim sada i kontakt podatke "originalnog" sellera (očito je taj dio zaboravio haker promjeniti) ima vjverojatno pravu mail adresu "costasylviane@orange.fr" koja je naravno drugačija od one koja je na samom listingu, pa ću poslati na taj mail da mu je ebay račun vjv hakiran i da provjeri...

opet smo otišli u debeli OT, idemo radije na stare teme kome je koja fotka bolja i zašto je moja najbolja :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2020 16:50 (Dan1234567890).

2 0 hvala 0
12 godina
Dan1234567890 kaže...

ako je račun hakiran onda mu je hakiran i sami pristup ebay accountu i promjenjeni kontakt i pristupni podaci tako da poruke koje dobiva ne idu na njegov originalni email (vidim da ima aktivnih prodanih itema u zadnjih mjesec dana 12 komada - što znači da je pravi vlasnik do nedavno sigurno bio tu i bio je aktivan).

jedino je čudno da pravi vlasnik u ovih par dana nije primjetio da ne moze pristupiti svom ebay accountu, a ebay na prigovore oceana i drugih korisnika (sigurno je bilo jos korisnika sa upitima) zapravo ne provjerava da li su na računu promjenjeni podaci za pristup i kontakt, a i sam objavljen oglas koji je vrlo čudan i odudara...to je jako neprofesionalno sa strane ebay-a...ali ne vidim ni ja drugu soluciju...trebalo bi vidjeti na koji račun traži uplate, jer to bi onda trebali biti pravi podaci od prevaranta...i vidit jel tu ima nešto čudno.

opet smo otišli u debeli OT, idemo radije na stare teme kome je koja fotka bolja i zašto je moja najbolja :)

Kopao sam jos malo i nasao na koga glasi bankovni racun koji je stavio.

Ova osoba je vec sudjelovala u prevarama, cak sam i to poslao eBayu.

https://www.signal-arnaques.com/en/scam/view/302358

Dopisivao sam se na live chatu sa Angieruth koja je na nivou Siri ili Alexe, a to je vjerojatno nekakav kodeks komunikacije koji im namecu pravila eBaya...nisam stekao dojam da se oni zele ozbiljno ovime pozabaviti dok neki prevarant preko njih opako pumpa svoj bankovni racun.

14 godina
odjavljen

Pitanje za ekipu

Da li postoji kamera u smartphonea koja ima sličnu perspektivu i ISO kao ljudski vid? Trenutno imam Redmi 5 Plus i kamera dosta uveća sliku(bez zooma).

Btw. jel se u GCamu može podešavati ISO za video?

0 0 hvala 0
7 godina
Perspektivu i iso kao ljudski vid? Sta to uopšte znaci?
14 godina
odjavljen
Perspektiva - znači da kamera vidi širinu kao ljudsko oko, tj. vid. "Širina slike"
ISO - snimam u mraku, ne totalnom i vidim gdje je šta (u prostoriji). No ako istu prostoriju gledam preko kamere onda ne vidim ništa jer kamera vidi kao da je mrak.
Ugl. Koliko ISO treba biti da kamera bila osjetljiva kao ljudsko oko?

Iz nekog razloga GCam ne podržava ISO podešavanje. Samo expo mogu mijenjati(fokusiranjem).
7 godina
objektivi od 50mm odgovaraju ljudskom vidu...a što se tiče mraka i ljudskog vida...oko je u stanju vidjeti jedan foton...u ISO vrijednostima to bi bilo minimalno 100000 ISO
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
11 godina
HCMAA kaže...
objektivi od 50mm odgovaraju ljudskom vidu...a što se tiče mraka i ljudskog vida...oko je u stanju vidjeti jedan foton...u ISO vrijednostima to bi bilo minimalno 100000 ISO

Mislim da je ovo tocno na FF senzorima.

Uređaji u zadnjih 12mj: Iphone 6s/7/8plus/XR. Xiaomi: mi8/mi9/mi9t/mi9tpro/mi note10/poco F1/ note7. Samsung: Note9/s9/s9+/s10/s10+/note10/a70/a71. Pixel 2xl, Realme x2 pro. Huawei:p30pro/mate20p
7 godina
Dex.pwn kaže...
Perspektiva - znači da kamera vidi širinu kao ljudsko oko, tj. vid. "Širina slike"
ISO - snimam u mraku, ne totalnom i vidim gdje je šta (u prostoriji). No ako istu prostoriju gledam preko kamere onda ne vidim ništa jer kamera vidi kao da je mrak.

Iz nekog razloga GCam ne podržava ISO podešavanje. Samo expo mogu mijenjati(fokusiranjem).

TO nije perspektiva ali znam na sta si mislio. TO vec imas...... Mozda na telefonima ne....

ISO na digitalnim fotoaparatima i ljudskog oka ne mozes porediti jer nije ista rezolucija i nije isti CPU da tako kazem....

thebatman kaže...
HCMAA kaže...

A koliko bi to bilo na mobitelu treba vidjeti koliko je senzor na mobitelu manji od senozra na FF aparatu.....

14 godina
odjavljen
A za senzore u mobitelima?
12 godina
Posmatrač kaže...
Dex.pwn kaže...

TO nije perspektiva ali znam na sta si mislio. TO vec imas...... Mozda na telefonima ne....

ISO na digitalnim fotoaparatima i ljudskog oka ne mozes porediti jer nije ista rezolucija i nije isti CPU da tako kazem....

thebatman kaže...
HCMAA kaže...

A koliko bi to bilo na mobitelu treba vidjeti koliko je senzor na mobitelu manji od senozra na FF aparatu.....

50mm je 50mm, bilo na FF ili mobitelu...to pitanje vrijedi za objektive koji se koriste na aparatima koji imaju manje ili vece senzore od FF pa se onda preracuna ovisno o CROP faktoru da bi dobili točnu fokalu...recimo na Mi Note 10 je jedna od telefoto leca 50mm sto odgovara 50mm ekvivalentu FF aparata sa 50mm objektivom pa tako i sirini vidnog polja ljudskog oka koje je priblizno tome.

7 godina
ocean77 kaže...
Posmatrač kaže...
Dex.pwn kaže...

thebatman kaže...
HCMAA kaže...

50mm je 50mm, bilo na FF ili mobitelu...to pitanje vrijedi za objektive koji se koriste na aparatima koji imaju manje ili vece senzore od FF pa se onda preracuna ovisno o CROP faktoru da bi dobili točnu fokalu...recimo na Mi Note 10 je jedna od telefoto leca 50mm sto odgovara 50mm ekvivalentu FF aparata sa 50mm objektivom pa tako i sirini vidnog polja ljudskog oka koje je priblizno tome.

Pa i ne bas. Zavisi kako gledas na to. 50mm FF objektiv kada stavis na APSC aparat vise nije 50mm. A i dalje pise da jeste i objektiv je isti. Kako to? Mobiteli nemaju objektiv vrijedan spoemna zato je bilo kakva rasprava u tom pravcu sto se tice mobtile promasena... Moze se pricati o kvaliteti slike ali o tehnickim stvarima je manje vise bespredmetno.....

14 godina
odjavljen
Samo da kažem da sam otkrio zašto je GCam zumao video - bila je uključena el. stabilizacija slike.

0 0 hvala 0
11 godina
Dex.pwn kaže...
Samo da kažem da sam otkrio zašto je GCam zumao video - bila je uključena el. stabilizacija slike.

Šta je i normlano. 

Uređaji u zadnjih 12mj: Iphone 6s/7/8plus/XR. Xiaomi: mi8/mi9/mi9t/mi9tpro/mi note10/poco F1/ note7. Samsung: Note9/s9/s9+/s10/s10+/note10/a70/a71. Pixel 2xl, Realme x2 pro. Huawei:p30pro/mate20p
14 godina
odjavljen

Pitanje - mob je nakratko pao u vodu. Stavljen je u rižu i sve to no na nekim aplikacijama kamera ne radi(Snep itd..) dok na drugim radi(Instagram recimo).

Zanima me do čega bi moglo biti? Nemoguće da kamera radi za jednu aplikaciju, a za drugu ne.

Također, recimo za IG prednja kamera radi, a zadnja ne.

Da li će reset na tvorničke popraviti problem?

0 0 hvala 0
13 godina

Nemoguce, a bio je u rizi...

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Stari mit. Mob nije moj.
Čudno mi je što za neke app kamera radi, za neke ne. Nadam se da će hard reset to popravit.
12 godina
Posmatrač kaže...

Pa i ne bas. Zavisi kako gledas na to. 50mm FF objektiv kada stavis na APSC aparat vise nije 50mm. A i dalje pise da jeste i objektiv je isti. Kako to? Mobiteli nemaju objektiv vrijedan spoemna zato je bilo kakva rasprava u tom pravcu sto se tice mobtile promasena... Moze se pricati o kvaliteti slike ali o tehnickim stvarima je manje vise bespredmetno.....

Da si pazljivije procitao sto sam napisao onda bi razumio.

Da ponovim malo detaljnije...full frame odgovara nekadasnjem 35mm filmu i kao takav je ekvivalent pa kod njega nema preracunavanja.

Kupis bilo koji FF aparat i svaki objektiv fokalom odgovara deklariranoj fokali sto nije slucaj sa APS-C ili m4/3 kod kojih se fokala mnozi sa X1.5 odnosno X2 da bi dobili stvarnu fokalu.

Primjer, uzmes Olympusov objektiv od 45mm f/1.8 koji na bilo kojem m4/3 tijelu nije 45mm vec 90mm zbog CROP faktora i kao takav se mnozi sa X2 (45 X 2 =90mm).

Kada imamo aparate sa fiksnim objektivima u sto spadaju i mobiteli tu nemamo sto preracunavati jer nije moguce sarafiti dodatne objektive pa nema ni smisla ravnanje prema FF i tu proizvodjaci jednostavno napisu fokalu koja odgovara stvarnoj fokali usporedivoj FF aparatima.

Kod objektiva je pravilo da se pise fokala koja bi odgovarala da je odredjeni objektiv na FF tijelu sto je i moguce uz razne adaptere i tako je napravljeno jer nesto ipak mora biti "referentno polaziste" a to je full frame senzor i onda kada znamo koliki je CROP faktor lako preracunavamo da znamo stvarnu fokalu. 

Proizvodjac je na gore navedenom Mi Note 10 jednu od tele foto leca deklarirao kao 50mm sto fokalom zaista i je 50mm i odgovara fokali nekog FF aparata na kojem je 50mm objektiv kao sto odgovara i fokali m4/3 aparata na koji je netko stavio 25mm objektiv koji je u preracunu 50mm.

Sve to sam napisao i u prvom postu, ali ukratko i netko tko kuzi ovu materiju ce shvatiti sto sam zelio reci...ovo gore je napisano da i laici mogu shvatiti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2020 12:24 (ocean77).
7 godina
na mobitelima odmah napišu kolika je žarišna u FF...evo kod mene 27mm(s7edge)

4.17mm je stvarna
6.378 je crop factor
4.17 mm*6.378=26.59mm FF

međutim žarišna je uvijek ista...recimo 60 mm na APSC je 60 mm i na FF...međutim vidno polje nije pa senzor se ili ne koristi 100%(vidno polje je manje od sezora)...ili je vidno polje veće od senzora...a to je zato jer su leće od kojih se sastoji objektiv manjeg ili većeg promjera

imam na svom apsc Sony sigmu od 60mm/2.8...za dobiti isto vidno polje na FF morao bi koristiti 90mm... međutim ja bih tu sigmu slobodno mogao koristiti na FF ako je isti priključni otvor...leća će i dalje biti od senzora udaljena 60mm...kad bi uzeli ravnalo za izmjeriti.

Međutim s obzirom da je objektiv napravljen za manji senzor...promjer leće je manji...s tim je manje vidno polje...pa na FF senzor neće u potpunosti biti obasjan svjetlošću sa leće
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
7 godina
ocean77 kaže...
Posmatrač kaže...

Da si pazljivije procitao sto sam napisao onda bi razumio.

Da ponovim malo detaljnije...full frame odgovara nekadasnjem 35mm filmu i kao takav je ekvivalent pa kod njega nema preracunavanja.

Kupis bilo koji FF aparat i svaki objektiv fokalom odgovara deklariranoj fokali sto nije slucaj sa APS-C ili m4/3 kod kojih se fokala mnozi sa X1.5 odnosno X2 da bi dobili stvarnu fokalu.

Primjer, uzmes Olympusov objektiv od 45mm f/1.8 koji na bilo kojem m4/3 tijelu nije 45mm vec 90mm zbog CROP faktora i kao takav se mnozi sa X2 (45 X 2 =90mm).

Kada imamo aparate sa fiksnim objektivima u sto spadaju i mobiteli tu nemamo sto preracunavati jer nije moguce sarafiti dodatne objektive pa nema ni smisla ravnanje prema FF i tu proizvodjaci jednostavno napisu fokalu koja odgovara stvarnoj fokali usporedivoj FF aparatima.

Kod objektiva je pravilo da se pise fokala koja bi odgovarala da je odredjeni objektiv na FF tijelu sto je i moguce uz razne adaptere i tako je napravljeno jer nesto ipak mora biti "referentno polaziste" a to je full frame senzor i onda kada znamo koliki je CROP faktor lako preracunavamo da znamo stvarnu fokalu. 

Proizvodjac je na gore navedenom Mi Note 10 jednu od tele foto leca deklarirao kao 50mm sto fokalom zaista i je 50mm i odgovara fokali nekog FF aparata na kojem je 50mm objektiv kao sto odgovara i fokali m4/3 aparata na koji je netko stavio 25mm objektiv koji je u preracunu 50mm.

Sve to sam napisao i u prvom postu, ali ukratko i netko tko kuzi ovu materiju ce shvatiti sto sam zelio reci...ovo gore je napisano da i laici mogu shvatiti.

Sve ja to i vise nego dobro razumijem ;)

Zato sam napisao zavisi kako gledas na to ;) Nekad pise odgovorajuca vrijednost nekad ne....

14 godina
neaktivan

Da malo dignemo temu, sa zanimljivom usporedbom:

Tri izvrsna uređaja.

Imao sam u rukama Mi 10 Ultra prošli vikend, i moram priznati da me glavna kamera fascinirala i to posebno video 4k@60 u lošijim uvjetima osvjetljenja je izvrstan. Gledam sad i ovaj usporedni video i vidi se da su još u ovih par mjeseci popeglali software. Stock kamera na glavnoj je rame uz rame sa Gcam, uopće nema potrebe za Gcam. Druge kamere nažalost nisam imao prilike testirati, one su pri lošijem osvjetljenju ipak osjetno lošije, a po danu nisam imao mob u rukama.

Znam da mnogi ne priznaju DXOmark, ali vjerujem da će malo tko sumnjati u to da je Mate 40 Pro+ novi kralj fotografije u mobitela:

https://www.dxomark.com/huawei-mate-40-pro-plus-camera-review-king-of-camera/

Šteta što nemamo više usporednih fotografija, ne znam zašto je to tako.

0 0 hvala 1
7 godina
mzopg kaže...

Da malo dignemo temu, sa zanimljivom usporedbom:

Tri izvrsna uređaja.

Imao sam u rukama Mi 10 Ultra prošli vikend, i moram priznati da me glavna kamera fascinirala i to posebno video 4k@60 u lošijim uvjetima osvjetljenja je izvrstan. Gledam sad i ovaj usporedni video i vidi se da su još u ovih par mjeseci popeglali software. Stock kamera na glavnoj je rame uz rame sa Gcam, uopće nema potrebe za Gcam. Druge kamere nažalost nisam imao prilike testirati, one su pri lošijem osvjetljenju ipak osjetno lošije, a po danu nisam imao mob u rukama.

Znam da mnogi ne priznaju DXOmark, ali vjerujem da će malo tko sumnjati u to da je Mate 40 Pro+ novi kralj fotografije u mobitela:

https://www.dxomark.com/huawei-mate-40-pro-plus-camera-review-king-of-camera/

Šteta što nemamo više usporednih fotografija, ne znam zašto je to tako.

sto vise gledam te usporedbe, to sam vise siguran da sljedeci puta kada cu miijenjati uredaj, definitivno uzimam iPhone

svaki android uredaj, ima bar jednu stvar u kojoj mu je kamera ocajna, recimo ovdje Xiaomi prednja kamera, a Huawei video snimanje opcenito

17 godina
Uzeo iPhone 12 i mogu potvrditi ovo gore. Najviše iskoristivih fotografija i video zapisa imam na iPhone. Nije možda najbolji u svemu ali je konzistentan uređaj po pitanju fotografija i videa.

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Već jedno vrijeme nisam pratio ovakve usporedbe i mogu reći da svaki od uređaja ima svoje prednosti i mane i nijedan ne dominira do razine da bi bio najbolji u svemu. Ono što ne mogu baš prožvakati općenito kod Huawei mobitela su mi na trenutke nerealistične boje, imam osjećaj da imaju konstantno uključene filtere, većinu vremena ostavlja pozitivan efekt, no u nekim trenucima (npr. selfie video kad se mijenja osvjetljenje iza, snimka mora) to daje kontra efekt. Druga stvar koja me iznenadila je loša stabilizacija slike kod snimanja videa, u jednom trenu kod bazena sam bio uvjeren da umetnuo zasebnu snimku jer je toliko drugačije kretanje slike na Huaweiu.

Xiaomi me zapravo oko nekih stvari ugodno iznenadio jer nisam očekivao da će parirati iPhoneu i Mateu i mislim da je definitivno best buy ovdje, no moj izbor za sljedeći mobitel će biti definitivno iPhone Pro Max. Uz sve pluseve koji uključuju najrealističniji prikaz boja sad ima i podršku za ProRAW format. 

Volio bih jedan test gdje bi se napravili kadrovi slični ovima sa nekoliko top foto mobitela, tu bi svakako trebao biti i Google Pixel - https://www.cnet.com/pictures/follow-the-iphone-12-pro-max-on-a-rugged-lost-coast-photography-adventure-gallery/

The best is yet to come, and wont that be fine You think youve seen the sun, but you aint seen it shine
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Ovo za iPhone i kameru mi je vec smijesno citati, kakva konzistentnost, svi danas imaju korektne kamere i iPhone eventualno sa videom malo odskace kao i Samsung. 

Sto se fotki tice taj dvojac nebi ni gledao, a kada gledam mob kao cjelinu onda pogotovo. 

iPhone ima i dalje smece od SW sa brdom ogranicenja, ugradjuju smeća od baterija i najlosije zastite od grebanja i to masno naplacuju. 

Uz sve to iPhone ne daje ni punjac, a nekakvo brzo punjenje kakvo imaju Xiaomi i jos neki je kod njih tek u planovima za 2023.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.12.2020 12:22 (ocean77).

1 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
3dfx kaže...

sto vise gledam te usporedbe, to sam vise siguran da sljedeci puta kada cu miijenjati uredaj, definitivno uzimam iPhone

svaki android uredaj, ima bar jednu stvar u kojoj mu je kamera ocajna, recimo ovdje Xiaomi prednja kamera, a Huawei video snimanje opcenito

Treba uzeti u obzir i sljedeće.

iPhone 12 Pro Max
cijena: 10.000kn (globalna verzija)
dobavljivost: RH i jamstvo 12 mjeseci

Xiaomi Mi 10 Ultra

cijena: 5.000kn (kineska verzija)

dobavljivost: EU skladište, jamstvo 24 mj., ali vrijedi samo kod slanja u Kinu

potrebno staviti EU ROM

Huawei Mate 40 Pro+

cijena: 10.000kn (kineska verzija)

dobavljivost: EU skladište, jamstvo 12mj. samo Kina

nema Google servise

18 godina
neaktivan
ocean77 kaže...

Ovo za iPhone i kameru mi je vec smijesno citati, kakva konzistentnost, svi danas imaju korektne kamere i iPhone eventualno sa videom malo odskace kao i Samsung. 

Sto se fotki tice taj dvojac nebi ni gledao, a kada gledam mob kao cjelinu onda pogotovo. 

iPhone ima i dalje smece od SW sa brdom ogranicenja, ugradjuju smeća od baterija i najlosije zastite od grebanja i to masno naplacuju. 

Uz sve to iPhone ne daje ni punjac, a nekakvo brzo punjenje kakvo imaju Xiaomi i jos neki je kod njih tek u planovima za 2023.

Ako ti nije dobar SW na iPhoneu (pretpostavljam da imaš iskustvo i argumente za to) postoji nekoliko 3rd party programa koje možeš koristiti umjesto stock kamere, sve ovisi o tome što ti nedostaje. Osobno mi se na androidima koje sam koristio stock kamera SW čini dosta traljav. Danas puno mobitela ima "korektne" kamere, sve ovisi koju razinu želiš. iPhone Pro Max je viši rang pa je stoga skuplji, a kao što sam rekao Xiaomi je tu best buy od ova tri.

BTW, novi Xiaomi 11 dolazi isto bez punjača, a problema sa grebanjem su imale serije X/XS, 11 i 12 su mnogo bolji po tome. Na 11.-ici baterija traje stvarno dugo, nije sve samo stvar suhih brojki o kapacitetu, isprobaj neke stvari prije nego daješ paušalne sudove. A što se tiče toga da "ne bi gledao ovaj dvojac", Huawei je cjenovno isto tu, a sad i bez Google services, meni je to prvi kandidat za preskočiti

The best is yet to come, and wont that be fine You think youve seen the sun, but you aint seen it shine
12 godina
southy kaže...
ocean77 kaže...

Ako ti nije dobar SW na iPhoneu (pretpostavljam da imaš iskustvo i argumente za to) postoji nekoliko 3rd party programa koje možeš koristiti umjesto stock kamere, sve ovisi o tome što ti nedostaje. Osobno mi se na androidima koje sam koristio stock kamera SW čini dosta traljav. Danas puno mobitela ima "korektne" kamere, sve ovisi koju razinu želiš. iPhone Pro Max je viši rang pa je stoga skuplji, a kao što sam rekao Xiaomi je tu best buy od ova tri.

BTW, novi Xiaomi 11 dolazi isto bez punjača, a problema sa grebanjem su imale serije X/XS, 11 i 12 su mnogo bolji po tome. Na 11.-ici baterija traje stvarno dugo, nije sve samo stvar suhih brojki o kapacitetu, isprobaj neke stvari prije nego daješ paušalne sudove. A što se tiče toga da "ne bi gledao ovaj dvojac", Huawei je cjenovno isto tu, a sad i bez Google services, meni je to prvi kandidat za preskočiti

Naravno da imam iskustvo koristenja i to visegodisnje sto se tice iPhonea.

Koristio sam ga godinama i nekoliko puta se vracao na iOS i svaki puta bi bio ljut na samog sebe sto sam opet podlegao najavama o raznim poboljsanjima. 

Jednostavno nakon Androida imas dojam da rade budalu od tebe sa besmislenim ogranicenjima koja na prvu nisu toliko primjetna, ali kada koristis par dana frustracija svakim danom raste. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice