- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Odgovoreno preko privatne poruke gdje si mi postavio isto pitanje :)
Ako si dobio poziv s carine mozes ili mailom to rijesiti ili ako si u Zg onda s racunom otici u postu carinjenja kod zeljeznickog kolodvora i oni ti odmah izracunaju sve, ti platis, podignes i to je to..

Ovo sa direktnim odlaskom na carinu, jesi li siguran da se to moze?
Prije godinu dana to nije bilo moguce.
Ponovno su uveli tu praksu?
Ne mogu garantirati, ali eto slican slucaj sam osobno imao..
U 9. mj sam tako pokupio moj paket, jer sam taman bio u Zg taj dan kad je paket zavrsio na carini.. I sad da ne cekam dodatno tjedan i vise dana dok stigne kod mene kuci, tata mi slikao onaj papir sto dodje kuci s PCP brojem, i isprintao to, racun i zaprasio u Branimirovu po paket.. :)
Ok, radi svoj posao, zadovoljan sam. Udaljenost od rutera do bežičnog adaptera je cca 8 metara i dijele ih dva debela zida i dvoja vrata. Prije extendera sam imao slab signal (jednu crticu), uz pomoć extendera imam full signal. Na katu kuće signal je bio još slabiji (samo točkica), uz pomoć extendera imam skoro full signal (točkica i dvije crtice).
ZTE (router)
Tenda A301 (extender)
I ja sam baš razmišljao da to uzmem, ali vidim da je trenutno out of stock :(
Da li si platio carinu/porez? Da li je komplicirano namjestit taj extender ili je nesto tipa plug&play?
I ja sam baš razmišljao da to uzmem, ali vidim da je trenutno out of stock :(
Da li si platio carinu/porez? Da li je komplicirano namjestit taj extender ili je nesto tipa plug&play?
Koliko vidim nije out of stock ili nešto krivo gledam, evo link http://www.gearbest.com/networking-communication/pp_236179.html
Nisam platio nikakva dodatna davanja.
Podešavanje je jednostavno.
1. povežeš mrežnim kabelom računalo i extender
2. upišeš u preglednik http://re.tendacn.com/login.asp (šifra je admin)
3. klikneš gumb open scan, odabereš svoju Wifi mrežu, upišes svoju lozinku u polje Securitiy Key, klikneš gumb save, potvrdiš i nakon toga se extender reboot-a i to je to
opcionalno, možeš se ponovno logirat i pod karticom Wireless u polje Secondary SSID upisati različit naziv od naziva tvog rutera, kako bi mogao razlikovati ruter i extender.
U uputama piše da se extender može povezati sa ruterom putem tipke WPS, i to na način da na ruteru stisneš tipku WPS i potom na extenderu stisneš tipku WPS i uređaji bi se trebali automatikom povezati. No, kod mene to nije bio slučaj, te sam ja uređaje povezao na način kako sam gore iznad opisao.
Ma ja sam gledao krivo, gledao sam taj extender, ali s UK plugom :D
Koliko u prosjeku treba Gearbestu da pošalje paket nakon narudžbe?
Od dana do 15, ovisi sto sam narucio, i koliko toga je u paketu.. Zadnje sto se dogodilo kod grupne narudzbe, malo vise stvari sam narucio, sitnice uglavnom, punjaci, maske, pa su slali u tri paketa kako su imali zalihe, sve po par dana razmaka, tako sam dobivao mail, poslano je to i to, jos moraju to i to..
Sad neki dan, Oukitel K10000 sam narucio 11.1. a poslan 17.1.
http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_180346.html
Zanima me ovaj K3 Note, no nemaju ga u stocku u EU Warehouse-u tako da cu opet morat platit pdv i carinu.
Ako dodje iz kine, koliko otprilike bi dosla carina?
http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_180346.html
Zanima me ovaj K3 Note, no nemaju ga u stocku u EU Warehouse-u tako da cu opet morat platit pdv i carinu.
Ako dodje iz kine, koliko otprilike bi dosla carina?
Inace ne salju s EU skladista u HR, to je spomenuto vec oho-ho puta po svim temama :)
Sto se PDV tice, grubom racunicom po danasnjem srednjem tecaju, jer po njemu se obracunava carina i PDV platio bi cca 260 kn PDV i 30 kn carinski postupak.. Odnosno cijena mobitela +25% PDV + 30 kn carinski postupak.. i to je to od troskova..
Ukoliko zelis mogu poslati upit ima li trenutno kakav promo kod da cijena nesto povoljnije izadje..
Evo zapeo i meni paket na carini vrijednosti 32$ + 2$ tracking. Idem skinuti raučn na "download invoice", kad na njemu stoji cifra 16.01$. Koliko je pametno, praviti se glup i poslati taj račun? ...ili je bolje poslati račun s paypala?
Ne prolaze vise ti racuni koje skines, jedan period je prolazilo, sada samo problemi s time..
Bolje s paypala..
Zdravo, imam jedno pitanje u vezi sajta gearbest.
Registrovao sam se, ali kada hoću da naručim robu traže mi da ukucam "promotion code"?
O kakvom se kodu radi, da li možete da mi objasnite?
Hvala unapred, pozdrav.
Ako nemas promo kod nemozes ga ni upisati, ali to nema veze moras moci izvrsiti narudzbu, nesto ne radis kako treba probaj ponovo.
Samo stisni - Proceed to Checkout
Kao sto je i kolega vec spomenuo, promo kod je nesto sto mozes dobiti pa ukucati, a i ne moras.. Ovisno o tome da li je roba vec u akciji, kolika je potraznja, itd, ili postoji vec od ranije negdje na netu kod pa ga ti iskoristis za dodatan popust..
Ugrubo, to nije nesto sto moras upisati, to je nesto sto je tebi samo dodatan bonus kao vid popusta na cijenu..
On ne uvjetuje mogucnost kupovine necega, bez njega se moze kupiti jednako kao i s njime..
Ukoliko kupujes nesto skuplje i zanima te postoji li mogucnost da se dobije jos nekoliko $ popusta, javi se preko privatne poruke pa cemo vidjeti kakvo je stanje i moze li se nesto srediti..
Tracking number kao i kod kamere nije radio :D
Naruceno 11.1. stiglo 27.1.
Carinu proslo bez zadrzavanja:)
Dvije narudjbe odradio preko gearbesta i zasada moje preporuke svima za poslovanje sa njima...

Evo da i ja napisem o gearbestu , narucen mikrofon kondenzacijski i arm stand te pop filter 26.12 stiglo 26.1 tocno mj dana sa time da mi je otislo na carinu te vjerujem da bi dobio paket i brze da nije isao na carinu . Carina me ispala 86 kuna platio na posti i preuzeo paket . ambalaze su bile zguzvane kao da ih je vlak presao al unutra je sve bilo super i nista nije slomljeno . Narucio sam također xiaomi kameru i 70 dolara opreme to sada cekam da dode . Narucio sam je u 3 puta u 3 paketa po 23 dollara da i ako ode na carinu da nemoram platiti . Ugl preporuke za gearbest kupnju te preporuka za majdota ;) Covijek se trudi oko nas i naruđbi i popusta te mu svaka cast . +++++
Pitanje, a koliki mora biti neki maksimalni iznos paketa (dolara - eura) da se ne placa PDV i carinski troskovi ?
Pošiljke zanemarive vrijednosti do 22 eura u kunskoj protuvrijednosti oslobođene su carine i PDV-a . Mislim da je tako
Poz, samo da i ja javim svoja iskustva sa gearbestom. 11.01.2016 sam naručio 2 xiaomi mi band narukvice, stigle u ponedjeljak i nije bilo carine. Naravno, pozitivno iskustvo.
Ali da cini mi se da je granica 22 Eura...

U tih 50 i 60 dolara je bio jedan artikl ili vise njih.
A drugi paket je imao devet artikala...

Naručivao bi neke bluetooth slušalice pa me zanima da li mogu doći do nekog promo koda kako nebi morao plaćati 25% PDV-a i troškova carinskog postupka. Pretpostavljam da bi cijenu trebalo spustiti na nekih 22,5$.
MPOW Seals - 24,59$
MPOW Petrel - 26,17$
Ili bi trebao samo poslati upit u gearbest da mi navedu drugu cijenu na paketu.
Naručivao bi neke bluetooth slušalice pa me zanima da li mogu doći do nekog promo koda kako nebi morao plaćati 25% PDV-a i troškova carinskog postupka. Pretpostavljam da bi cijenu trebalo spustiti na nekih 22,5$.
MPOW Seals - 24,59$
MPOW Petrel - 26,17$
Ili bi trebao samo poslati upit u gearbest da mi navedu drugu cijenu na paketu.
Probaj poslat prodavaču mail i pitat ga da ti samnji cijenu il pak da označi krivu na paketu.
Nemam iskustva s ovom stranicom, ali ja sam ovog ljeta naručivao jednu stvar preko Aliexpresa i isto sam imao tak neki proizvod koji je taman prelazio preko granice kod koje ne plaćaš PDV. Pitao prodavača i ovaj mi taman smanjio cijenu za određen iznos i još mi je na paket stavio manju vrijednost artikla.