LG L3 zaključao sve mreže

poruka: 20
|
čitano: 17.773
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Uzeo sam LG L3 za produženje adsla za 100 kn. Mobitel je naravno bio zaključan na T-com, dobio od njih kod za otključavanje - otključao sve mreže i koristio Tomato.

odjednom jučer mi se mobitel ugasio, uključim ga i kaže Sim zaključan unesite pin (3 mogućnosti), unesem pin od tomata i kaže pogrešan i još dvije mogućnosti. Imam jednu staru t-com karticu i na njoj funkcionira.

gdje je problem? kako se mogao sam zaključati? Što trebam učiniti da ga otključam ponovno na sve mreže?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Jesi  probao  opet  upisati  kod  za  otključavanje  koji  si  dobio  od  t-coma?

سمندری ڈاکو
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Sad sam ponovno stavio t-comovu karticu i idem po onim uputstvima;

upišem 2945#*400#

onda mi se otvori onaj menu di sve piše;

mreža - zaključavanje

davatelj usluga - zaključavanje

...

i svuda mi miše Vaš telefon nije prilagođen, i tipka Odbaci.

Ne shvaćam kak se to dogodilo i kaj sad mogu?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Pošalji  mail  tehničkoj  službi  u  t-com.

سمندری ڈاکو
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da izgleda da mi nema druge.

Ili da im odnesem u njihov centar u Savskoj pa nek ga sami otključaju?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Kako  želiš,al  ja  bi  prvo  poslao  mail  pa  tek  onda  nosio  njima.

سمندری ڈاکو
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da te pitam, dobio si kod, dali si stavio Tomatu karticu i kaže da je zaključan i onda mora pojavit unlock i tu uneseš kod i nakon mob se sam ugasi i sam se upali onda bio morao biti  OK. 

Nenad
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kad sad stavim tomato karticu, piše sim zaključan, povučem gore da se pojavi tipkovnica - piše unesite kod 2 pokušaja, ali samo brojke, nema #*, tako da ne mogu ništa a ne želim ispucati kod do kraja pa da mi zablokira totalka.

Zapravo ne znam ni kaj bi se dogodilo kad zablokira, može se to sredit negdi na "servisu", neki root reset da mi bude na svim mrežama?

Ne kužim to da mi pamti još 2 pokušaja, jer kad ugasiš mog i izvadiš karticu i stavim ovu t-comovu, uđem u meni i vidim da je mreža t-comova jedina moguća, a vip i tele2 su onako sivi, ne možeš niti stisnuti.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: LG L3 zaključao sve mreže
display_blue kaže...

Kad sad stavim tomato karticu, piše sim zaključan, povučem gore da se pojavi tipkovnica - piše unesite kod 2 pokušaja, ali samo brojke, nema #*, tako da ne mogu ništa a ne želim ispucati kod do kraja pa da mi zablokira totalka.

Zapravo ne znam ni kaj bi se dogodilo kad zablokira, može se to sredit negdi na "servisu", neki root reset da mi bude na svim mrežama?

Ne kužim to da mi pamti još 2 pokušaja, jer kad ugasiš mog i izvadiš karticu i stavim ovu t-comovu, uđem u meni i vidim da je mreža t-comova jedina moguća, a vip i tele2 su onako sivi, ne možeš niti stisnuti.

Hmm, izgleda da mob ima bugova, a jesi li probao tvornički resertirat? Iako vidim da je mob novcat. Ako to ne pomogne onda preostalo da daš na servis jer ti je mob pod garancijom, zar ne?

Nenad
13 godina
neaktivan

Da, to je ovaj "poklon akcija" za 100 kn za produženje adsl ugovora. Odnijet ću ga u centar sa svim papirima pa neka ga oni srede.

Hvala na pokušajima pomoći, javit ću kako je prošlo.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam i ja pitanje pa da ne otvaram novi topic budući da bi bio identičan pa molim pomoć:

Dakle ista situacija, dobio sam navedeni uređaj u sklopu produženja akcije no ja sam inače Vipnet korisnik pa me zanima kako točno da odključam ovaj uređaj na sve mreže?

Da li mogu koristiti kod koji je naveo korisnik koji je otvorio ovaj topic ili moram pitati baš T-Com za taj kod točno za moj model koji je ipak isti?

Najbolje bi bilo: kako da uspješno otključam ovaj model ? ;)

0 0 hvala 0
16 godina
SkunK90 kaže...

Imam i ja pitanje pa da ne otvaram novi topic budući da bi bio identičan pa molim pomoć:

Dakle ista situacija, dobio sam navedeni uređaj u sklopu produženja akcije no ja sam inače Vipnet korisnik pa me zanima kako točno da odključam ovaj uređaj na sve mreže?

Da li mogu koristiti kod koji je naveo korisnik koji je otvorio ovaj topic ili moram pitati baš T-Com za taj kod točno za moj model koji je ipak isti?

Najbolje bi bilo: kako da uspješno otključam ovaj model ? ;)

Treba poslati mail ovakvog sadržaja na tehnicka.podrska@t.ht.hr

Poštovani,

Molim unlock kod za otključavanje mobitela dobivenog u sklopu akcije produljenja maxadsl ugovora

Model uređaja:
IMEI: <prepisati IMEI kod sa kutije>

Podaci pretplatnika:
MAXadsl korisničko ime: <korisničko_ime>
Ime Prezime:

OIB:

Ulica i kućni broj, grad:
Broj telefona:

سمندری ڈاکو
13 godina
neaktivan

OK, hvala. Jel' isprobano, radi?

0 0 hvala 0
16 godina
SkunK90 kaže...

OK, hvala. Jel' isprobano, radi?

Da provjereno je.

Kad ti pošalju kod onda napraviš ovo:

1.upišite 2945#*400#

2.mreža - zaključavanje

3.upišete kod koji ste dobili od t-coma

4.mobitel će vam se ugasiti i kad ga ponovno upalite to bi trebali biti otključano na sve mreže.

سمندری ڈاکو
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.3.2013 21:49 (pirat).
13 godina
neaktivan

Thx, da li se to na bilo koji način plaća? Nije bitno koja je kartica u uređaju prilikom dekodiranja?

0 0 hvala 0
16 godina
SkunK90 kaže...

Thx, da li se to na bilo koji način plaća? Nije bitno koja je kartica u uređaju prilikom dekodiranja?

Ne plača se.

Ja sam prilikom dekodiranja stavio tele2 karticu,ti stavi vip.

سمندری ڈاکو
13 godina
neaktivan
Poštovani,
Zahvaljujemo na Vašem upitu,u nastavku dostavljamo odgovor.
Kod za otključavanje Vašeg uređaja je: 5425116649872612
Kako bi uspješno otključali Vaš uređaj molimo slijedite niže navedenu uputu (u uređaj treba biti umetnuta T-Mobile SIM kartica):
1.upisati 2945#*400#
2.pojaviti će se izbornik gdje je potrebno odabrati „mreža – zaključavanje“
3.upisati kod za otključavanje
4.uređaj se restarta te nakon ponovnog uključivanja je otključan na sve mreže."

Zasto kaze da moram imati T-Mobile karticu? Da li je to istina ili mogu sa npr. Vipovom?

Hvala ekipa!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SkunK90 kaže...
Poštovani,
Zahvaljujemo na Vašem upitu,u nastavku dostavljamo odgovor.
Kod za otključavanje Vašeg uređaja je: 5425116649872612
Kako bi uspješno otključali Vaš uređaj molimo slijedite niže navedenu uputu (u uređaj treba biti umetnuta T-Mobile SIM kartica):
1.upisati 2945#*400#
2.pojaviti će se izbornik gdje je potrebno odabrati „mreža – zaključavanje“
3.upisati kod za otključavanje
4.uređaj se restarta te nakon ponovnog uključivanja je otključan na sve mreže."

Zasto kaze da moram imati T-Mobile karticu? Da li je to istina ili mogu sa npr. Vipovom?

Hvala ekipa!

Bez obzira koja kartica, npr simpa kartica pri upaljen pojavit će LOCK i upravo to imaš izbornik i tu utipkaš i uneseš kod i mob će sam restarta i poslije će pojavit Simpe mreže koje neće bit zaključan  nego će bit otključan i dalje koristiš ko normalni mob. Kad jednom otključaš mob postaje trajno otključan, dakle možeš stavit bilo koju karticu. 

EDIT: Moj mon LG Cookie Style T310 bio on zaključan na VIP, zatražio sam otključavanje pošto je bio pod ugovorom 2 g naravno istekao. Dali su mi kod i otključao sam. Koristim simpu i radi sve mreže. Isprobano i nema greške  funkcionira ko svaki mob.

Nenad
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.4.2013 18:35 (Nello).
13 godina
neaktivan

Brzi ste ekipa, sam sam uspio kasnije, ali hvala svima od srca. One love!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Zaboravio sam se javiti. U t-centru mi ga vratili bez objašnjenja, otključanog. ja zahvalio i otišao.

Ali mobitel je teška pljuga i ne bih ga preporučio nikome.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice