Pozdrav ekipa,
Prije godinu dana sam kupio LG Optimus 2X, tada je jos bio 2.2.2 rom na njemu, kad je izisla nadogradnja 2.3.4 nadogradio sam ga. Ubrzo nakon toga sam ga rootao i instalirao cm7, naravno nisam napravio backup originalnog roma. Mob je kupljen u tele2 i kodiran na njihovu mrezu. Molio bih Vas za pomoc kako da maknem clockworkmod i cyanogen i vratim originalni lg stock rom, kakav je bio i kada je kupljen. Unaprijed Vam se zahvaljujem.
[FAQ] Android flash, custom ROM, root
- poruka: 2.073
- |
- čitano: 838.696
- |
- moderatori:
XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Trazio sam nesto takvo ali nisam pronasao, da li znas okvirno ime programa?
Trazio sam nesto takvo ali nisam pronasao, da li znas okvirno ime programa?
Ovdje skines Vip Croatia,service manual i drivere : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1035041
Ovdje program smartflash p990 (valjda tu metnes zip za flash, ostalo ti pise) : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1008070
A zas ne zicas nekog da ti posalje nandroid od 2.2.2?
Mob mi je kodiran na tele2, da li ce to utjecati na mobitel ako stavim od vipa? Nisam os radio sa nandroidom, vec samo sa SuperClickOnce i Rom Managerom.
Taj stock je izvucen sa servera, dolazi vjerojatno Vipu na servis.
A kakav je euro open? vidim da je novijeg datuma.
Originalno sam ga kupio sa froyom 2.2.2, a po izlasku gb-a nadogradio ga na 2.3.4, tada sam ubacio cyanogenmod7. Kako su najavli za koji mjesec da dolazi sluzbeni ics za optimus zelim se vratiti na originalni stock rom, moze i na 2.3.4 ako cu moci update na ics. Inace sam mislio napraviti update sa 2.2.2 na 2.3.4 i pricekati ics. euro open je baseband ili citavi rom za optimus? vidim da ima oko 800 MB. Da li ce nakon toga nestati clockworkmod i vratiti se lg originalni?
Ali cemu sve to, pa izaci ce i ICS romovi (vec jesu) koji ce sigurno bit bolji od stocka.
na lg optimus 2x sam stavio CM7 i sve je radilo u redu pa mi se mob za 2-3h ugasio i kada ga idem upalit pojavi se lg logo i tu zapne, sta da radim?
EDIT: otvorio sam ClockWorkMod i isao sam napravit factory reset al mi pise: error mounting sd card, a kad je idem napravit mount sd card opet pise error,kako cu napravit mount ?
Evo zašto nije onako kao ti predstavljaš Factory reset @Osa
Cyanogenmod koliko sam primjetio stalno radi nove ics, ali ne za optimus 2x, barem ga nema na njihovoj stranici za skinuti, vec samo kang verzija koja trenutno nema, podrsku za video akceleraciju. Nema snimanja hd videa. U Cyanogenmod 7.1.0 official, mi flash nije htio raditi, a kada stavim neku drugu verziju koja nije sluzbena, imam povremeno problema sa rusenjem. Ponekad se zna dogoditi da mi ne registrira da imam poziv, ponekad kad nazovem prvih par sekundi sve bude onda mi se resetira. Cesto zna maksimalno usporiti i takav bude dok ne resetiram ga. Iako ima dobrih opcija u custom romu, trenutno nisam zadovoljan.
Ako sam dobro shvatio euro open je za cijelu europu? raditi ce mi i tele2 kartica? Da li sa tim euro open ce raditi i ostale? t-com, vip? nakon stavljanja tog roma, da li ce mob ostati rootan ili ce ga opet zakljucati?
Cyanogenmod koliko sam primjetio stalno radi nove ics, ali ne za optimus 2x, barem ga nema na njihovoj stranici za skinuti, vec samo kang verzija koja trenutno nema, podrsku za video akceleraciju. Nema snimanja hd videa. U Cyanogenmod 7.1.0 official, mi flash nije htio raditi, a kada stavim neku drugu verziju koja nije sluzbena, imam povremeno problema sa rusenjem. Ponekad se zna dogoditi da mi ne registrira da imam poziv, ponekad kad nazovem prvih par sekundi sve bude onda mi se resetira. Cesto zna maksimalno usporiti i takav bude dok ne resetiram ga. Iako ima dobrih opcija u custom romu, trenutno nisam zadovoljan.
Ako sam dobro shvatio euro open je za cijelu europu? raditi ce mi i tele2 kartica? Da li sa tim euro open ce raditi i ostale? t-com, vip? nakon stavljanja tog roma, da li ce mob ostati rootan ili ce ga opet zakljucati?
Druge kartice ti neće raditi i gubiš root. Mijenjanjem roma ne mijenjaš Baseband odnosno ne brišeš ga, a ako bude problema pošalji na tele2 poruku da ti pošalju postavke za njih.
Sljedim upute iz novog buga i došao sam do koraka kada moram definirati particije i kad napravim sve kako piše u 4extrecoveryu mi pise Error: There is too little space on the device to create this partition layout. Na Kartici imam slobodno preko 4GB (8GB).
Molim pomoć sto prije jer jedva cekam da se desire promjeni :P
Radis ext3 ili 4 jel tako?
E pa njihovi .img fileovi imaju po gigu...a zapakirani su u par kilobajta.
Pa po uputama bi trebao napravit ext4 ali uopce mi ne dođe do tog koraka. Samo mi izbaci taj error i vrati na početak. Šta bi mogao biti problem?
Gledao sam tamo ali nisam naišao na isti problem, pa sam otvorio temu ali zasad nema bas neke pomoći.
Sljedim upute iz novog buga i došao sam do koraka kada moram definirati particije i kad napravim sve kako piše u 4extrecoveryu mi pise Error: There is too little space on the device to create this partition layout. Na Kartici imam slobodno preko 4GB (8GB).
Molim pomoć sto prije jer jedva cekam da se desire promjeni :P
E moj Dino89 mislim da ti nije dovoljno mjesta za particije koje si radio i moraš na sistemu imati dovoljno mjesta. Ne znam nisam vidio bug i nijhov tutorijal, a i nisam to radio još mada sam mislio. Ne znam Koji mob je Desire S ili HD, ali evo ti link pa pogledaj tu možda što nađešhttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1146601.
Imam Desire (Bravo), šta onda moram napravit? On ima 150mb interne memorije, šta će mi to pomoći? A particije mislim da nisam uspio ni napravit pošto mi izbacuje taj error da nema mjesta.
Imam Desire (Bravo), šta onda moram napravit? On ima 150mb interne memorije, šta će mi to pomoći? A particije mislim da nisam uspio ni napravit pošto mi izbacuje taj error da nema mjesta.
Jesi ga rootao i da li ti je bootloader S-ON ili S-Off jer mislim da bez S-Off ništa. Moraš imati više od 50% slobodne interne memorije ali stavio sam ti link pa tamo pogledaj.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1146601 evo proući.
Bootloader je S-Off, imao sam preko 90mb slobodne interne memorije, te preko 5GB na sd kartici i opet ista stvar.
U bugu piše ovako:
Nakon što uđem u Partition SD Card, treba definirati particije na SD kartici, stoga odabirite redom sljedeće opcije: No -save my FAT32 partition, zatim 1024 (1st sd-ext partition), potom 0 (2nd sd-ext partition), onda 512 (swap partition); na kraju sve potvrdite odlučnim YES (a meni uopće ne dođe to odlučno YES).
Bootloader je S-Off, imao sam preko 90mb slobodne interne memorije, te preko 5GB na sd kartici i opet ista stvar.
U bugu piše ovako:
Nakon što uđem u Partition SD Card, treba definirati particije na SD kartici, stoga odabirite redom sljedeće opcije: No -save my FAT32 partition, zatim 1024 (1st sd-ext partition), potom 0 (2nd sd-ext partition), onda 512 (swap partition); na kraju sve potvrdite odlučnim YES (a meni uopće ne dođe to odlučno YES).
Pa nije 50% mb memorije 90 mb nego više evo pogledaj http://www.gsmarena.com/htc_desire-3077.php.
Da to sam vec vidio ali meni na app2sd piše 150mb, vjerojatno je ostalo OS ali kako da onda napravim više mjesta?
Da to sam vec vidio ali meni na app2sd piše 150mb, vjerojatno je ostalo OS ali kako da onda napravim više mjesta?
Gledaj ovo
.
Proući ovaj link i mislim da bi to moglo riješiti problem http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1016084.
hvala na odgovorima evo sad sam to i sam probo pa radi
Evo ako netko možda zna o čemu se radi. Kada sam prvi put root-ao HTC Desire i stavio MIUI XJ 2.3.7 jedini problem koji sam primjetio je bilo to da mi display blinka onako pomalo - pojačava se svjetlina i smanjuje onako brzo
znači nema veze sa automatskim odabirom svjetline. Nakon toga sam vratio stari RUU. Nakon toga jučer idem opet postaviti MIUI, ali ovaj put sam to radio uz pomoć Bug-a tj. mislio sam možda sam pogriješio u nečemu i nakon
toga već sam primjetio da nešto ne štima. Opet blinkanje, ne prepoznaje SD karticu i neke ikone nisu bile na mjestu,...
Može nekakav dobar savjet
Inače MIUI mi se stvarno sviđa, ali ako ću morati staviti neki drugi ROM ok
Evo ako netko možda zna o čemu se radi. Kada sam prvi put root-ao HTC Desire i stavio MIUI XJ 2.3.7 jedini problem koji sam primjetio je bilo to da mi display blinka onako pomalo - pojačava se svjetlina i smanjuje onako brzo
znači nema veze sa automatskim odabirom svjetline. Nakon toga sam vratio stari RUU. Nakon toga jučer idem opet postaviti MIUI, ali ovaj put sam to radio uz pomoć Bug-a tj. mislio sam možda sam pogriješio u nečemu i nakon
toga već sam primjetio da nešto ne štima. Opet blinkanje, ne prepoznaje SD karticu i neke ikone nisu bile na mjestu,...
Može nekakav dobar savjet
Inače MIUI mi se stvarno sviđa, ali ako ću morati staviti neki drugi ROM ok
Evo ti link pa pogledaj da li ima kakvih problema sa displayem i gledaj dobro i čitaj što se traži jer su tri roma MIUI XJ 2.3.7
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=957291.
Pozz !!!
jel se moze kak otkljucat fastboot bez da moram mobitel otkljucavat na sve mreze tj. jel ima free nacina ? otkljucao sam bootloader al posto mi je bonbon zakljucao mobitel na svoju mrezu zakljucali su i fastboot....kakva gamad
jel se moze kak otkljucat fastboot bez da moram mobitel otkljucavat na sve mreze tj. jel ima free nacina ? otkljucao sam bootloader al posto mi je bonbon zakljucao mobitel na svoju mrezu zakljucali su i fastboot....kakva gamad
Očigledno si napravio update moba dok si stavio bonbon karticu, probaj napisati model moba, koja verzija roma i ako je bio otkljućan na sve mreže zovi njih jer ti nisu smjeli zakljućati ako nisi dobio od njih mob i karticu.