[FAQ] Android flash, custom ROM, root izdvojena tema

poruka: 2.073
|
čitano: 838.204
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: [FAQ] Android flash, custom ROM, root

Hvala na odgovoru! Ima mozda netko neki link na nesto konkretno? i da li zna kako da se spojim na TV? Koliko sam uspio guglati cini mi se da ne podrzava MHL

neon3d
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2015 0:27 (neonzg).
10 godina
neaktivan
[FAQ] Android flash, custom ROM, root

Znaci konkretno pitanje bi bilo dali je moguce spojiti mobitel na TV ili monitor na neki nacin ako mi mobitel ne podrzava MHL ili tv out?

neon3d
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
neonzg kaže...

Znaci konkretno pitanje bi bilo dali je moguce spojiti mobitel na TV ili monitor na neki nacin ako mi mobitel ne podrzava MHL ili tv out?

Nezz za spajanje na tv (mislim da bi se moglo al ne bez displaya), pokusaj unrootat sa ovim.

10 godina
neaktivan

Hvala ti ko bratu! S tim sam i rootao telefon, ali sam naravno zaboravio da se tako zove. Ugl. unroot odradjen pa se nadam da je sad to to. Pise mi kad pokrenem program da mi je root status NO tako da se nadam da ne bude problema sa garancijom, pogotovo sto nisam stavljao nikakav custom rom, samo root preko toga...Tenks jos jednom

neon3d
12 godina
neaktivan
neonzg kaže...

Hvala ti ko bratu! S tim sam i rootao telefon, ali sam naravno zaboravio da se tako zove. Ugl. unroot odradjen pa se nadam da je sad to to. Pise mi kad pokrenem program da mi je root status NO tako da se nadam da ne bude problema sa garancijom, pogotovo sto nisam stavljao nikakav custom rom, samo root preko toga...Tenks jos jednom

Nista drago mi je da je pomoglo, valda ce proc ;) naravno javi jel proslo..

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.9.2015 21:51 (someguy).
13 godina
neaktivan
acca kaže...
acca kaže...

Pozdrav, kupio sam meanIT m903 tablet, 4.2.2 os

podaci: 

Model number: M903

Soc Chip: Super DoulCore A20

Android Version: 4.2.2

Firmware verion: unknown

Kernel version: 3.3.0

Znaći ovaj tablet proizvodi hrvatska firma i nema custom rom-ove za njega

Nakon 20 sati trial and errora napokon sam ga uspio rootat i modificirati rom

Nemogu vjerovati koliko je amaterski izrađen software za uređaj. Reklamiraju ga kao 1.2 ghz dual core a zaključan je na 720mhz

S početničkim postavkama doslovno šteka i lošije radi od hardwareski mnogo slabiji tableta

Nakon što sam otključao root, isključio sam sve nepotrebne sistemske aplikacije i bacio cpu clock na 1.1 ghz

Milina ja koliko je brži, od šrota do pravog tableta za male novce

Poz.. Ja imam MeanIT 759 7incha, gdje da skinem aplikaciju za root i koji je postupak...lp

14 godina

pozdrav, flashao sam novi recovery na ZTE Kis 3 i od tada mi se vise ne pali mob...ima tko kakvo rjesenje? prije toga je mob zapeo u recovery modu

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dečki, yebo sam mobitelu mamu. 

Imam Prestigio 4500 s MIUI gore, i danas sam ga bio ponovno rootao, ne znam zašto sam morao opet, nije bitno. Išao sam na factory reset u mobitelu, u opcijama. I onda mi je resetirao mob, obrisao sve, i pitao me nešto, ne sjećam se što, i kliknuo sam yes, i od sada samo vrtni u prazno. 

Kada ga upalim baca mi kao da ideu recovery mode, onda onaj zeleni android 5 sec, i reset, i tako stalno.

Eventualno ako stisnem tipku za stišavanje ode u factory mode, gdje imam na kineskome za odabrati jedno 5 opcija, ali to je sve, mogu birati, ali ne i odabrati.

Što da radim? 

Edit - Evo, malo prije popravio (14:00), spojio mob, upalio iRoot, i nakon loopanja od paljenja, ulaska u recovery mod, i resetiranja, i ponovnog paljenja, itd,itd, jel, loop, mobitel se normalno upalio spojio i sve radi ok. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.10.2015 14:19 (turbojc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Zdravo...zanima me dal morem vratiti tvornicki OS mobu? Imam Sony Xperia S i gore je instaliran Cyanogenmod 10-20131224-UNOFFICIAL-NOZOMI (takvog sam nabavil) al i dalje pise u postavkama "O telefonu" da je tvornicki android gore (4.1.2)...e sad kak da ja to sranje maknem i da mob ima normalni android os? Ak mi ko kak more pomoci bil bi jako zahvalan jer ne mislim davat vise niti kune ovim samoprozvanim servisima mobitela da mi to naprave!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Nepise da je tvornicki 4.1 nego si stavio cm10 koji se temelji ubiti na 4.1, mozes vratit na stock tako da skines stock rom/firmware za xs i ubacis ga u flashtool i flashas i tjt.
17 godina

Je li moguce instalirati Cyanogenmode na mobitel NOA H42? Ako je, kako i što napraviti? Kako odabrati ispravnu verziju softvera? Mobitela nema na listi poodrzanih modela.

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pozdrav svima

ima li koja dobra duša da mi pomogne ili zna nekog (servis...)tko je na ti sa kinezima oko ubacivanje roma u kineski mobitel mtk6589 cip

moze i na pm ili ovdje

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav,

imam tablet koji bi htio flashat, tocnije Point of view 1045. Talet nije bas popularan pa nikako ne mogu nac ROM za njega, pa me zanima da li zna netko gdje to mogu nac, i dali moram trazit bas ROM za taj tablet, ili moze i za neki slican?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Može li netko preporučiti custom ROM za Galaxy Core Plus, točnije model je SM G350?

ZOTAC: It's Time to Play.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Pozz ljudi,

znaci imao sam na S5 zadnji CyanogenMood ali htio bit vratiti mob na tvornicko stanje ( stock rom stavit ) napravit unroot i na kraju maknut TWRP, ubiti sve vratit kako je bio.

E sad gledo sam po netu tutorijale ali nikako da budem siguran sta tocno trebam napravit i kako, bilo bi super ako moze neko barem u par koraka objasnit ili uputit me na tut po kojem je radio...

Thx i sve naj za Bozic i Novu :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Darko92 kaže...

Pozz ljudi,

znaci imao sam na S5 zadnji CyanogenMood ali htio bit vratiti mob na tvornicko stanje ( stock rom stavit ) napravit unroot i na kraju maknut TWRP, ubiti sve vratit kako je bio.

E sad gledo sam po netu tutorijale ali nikako da budem siguran sta tocno trebam napravit i kako, bilo bi super ako moze neko barem u par koraka objasnit ili uputit me na tut po kojem je radio...

Thx i sve naj za Bozic i Novu :)

Kolega radije pitajte u ovoj temi, prije ćete dobiti odgovor. 

15 godina

Pozdrav ljudi dali je tko imao iskustva u stavljanju romova na gsmart gx2? Koji romovi mogu ici na njega? Unaprijed hvala

nisam pio 9 mjeseci, a onda sam se rodio
10 godina

ljudi molim pomoć, trebam izvesti sljedeće stvari na svom samsungu S4 GT-I9505, a ja sam noob za te stvari i stvarno ne znam što bi trebao napraviti, jedino što sam napravio je to da sam downloado na PC taj ROM koji je tu u linku, sad ne znam točno što trebam dalje, taj prvi korak mi je najzeznutiji

Thanks, I was able to fix it!  The S6 port did it, the firmware 1c that got flashed because of that rom seems to be the solution!

So for other people with the problem on I9505's with original IC's (0065), here is what worked for me, step by step:
1: download and install this ROM: http://forum.xda-developers.com/gala...t-1-0-t3092479
I used the 4.7 version specifically. This ROM will force a new firmware to be flashed to the IC, firmware 0x1c, which works with the newer updates (at least with OJ2 on mine)
2: after you installed this ROM, go to the *#2663# screen and check to make sure it says 0x1c on 'Part's Touch key FW version'.
3: flash your stock rom via Odin.

Now it should work

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Decki hitno mi treba pomoc, instalirao sam custom rom na mobitel i uglavnom trebalo bi ga reklamirat otiso mu je mikrofon, zanima me kako vratit mobitel u prvobitan polozaj, jer sa custom romom gubim garanciju, jel se to moze ikako?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
lolich kaže...

Decki hitno mi treba pomoc, instalirao sam custom rom na mobitel i uglavnom trebalo bi ga reklamirat otiso mu je mikrofon, zanima me kako vratit mobitel u prvobitan polozaj, jer sa custom romom gubim garanciju, jel se to moze ikako?

Koji model , googlas stock rom for [model] 

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2016 17:04 (someguy).
10 godina
neaktivan

Dobro, kad ga nadjem i instaliram na isti nacin kao i custom rom, garancija ce bit vracena?

12 godina
neaktivan
lolich kaže...

Dobro, kad ga nadjem i instaliram na isti nacin kao i custom rom, garancija ce bit vracena?

Obicno se stock flasha sa nekim toolom a custom preko nekog recoverija al nije bitno al mislim da ti je najbolje koristit samsung kies mislim da oni imaju opciju repair il tako nesto pa prvo to pokusaj, ili koristi odim

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.1.2016 13:47 (someguy).
10 godina
neaktivan

Pozdrav svima imam jedan veliki problem, molim pomoć hitnoooo!!!!

Imam samsung galaxy tab 3 sm-t211

I svi znamo kada se uređaj stavi u download mod

da piše pod binary (nešto), ne mogu se sad sjetit

ali nije normalno da piše costum

Isto tako pod system status

Molim pomoć, svi komentari su dobrodošli

7 inca tablet

dual core a9 neon

Andreabuterer
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2016 19:31 (ABCD1919).

0 0 hvala 0
16 godina
Jesi ga kupio u ducanu?
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://facebook.com/MandicPhoto
10 godina
neaktivan

Da, garancija istekla

Andreabuterer

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Jednom mi se to desilo kad sam ga ja iso radit

Andreabuterer

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Evo , mislim da to nije ok

Andreabuterer

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Recowery je twrp

Ali kad nešto instaliram šteka i to jako

Andreabuterer
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2016 21:09 (ABCD1919).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ovaj tablet inače ima 8gb a tu piše da ima oko 5 ????

Andreabuterer

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Oprostite zbog kvalitete slike ali ima još nešto.

Andreabuterer

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice