[FAQ] Android flash, custom ROM, root izdvojena tema

poruka: 2.073
|
čitano: 840.578
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: [FAQ] Android flash, custom ROM, root
_CR7_ kaže...

pozz...imam tablet marke VIP  i htio bi ga rootat...zasto? pa kad skinem aplikaciju gamekiller,spominje root,jednostavno se ugasi,upali svakih par sekundi....jel moze pomoc,ili jel netko zna kako da mi to neizbacuje bez rootanja? Hvala

Za taj app ti treba root tj superuser permission, nadi koji model ti je tabled i progooglaj kako rootat.

12 godina
_CR7_ kaže...

pozz...imam tablet marke VIP  i htio bi ga rootat...zasto? pa kad skinem aplikaciju gamekiller,spominje root,jednostavno se ugasi,upali sv

akih par sekundi....jel moze pomoc,ili jel netko zna kako da mi to neizbacuje bez rootanja? Hvala

Probaj s aplikaciom  VROOT s njom sam rota sve verzije Androida osim 4.4.4.

VROOT

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 22:47 (nicky.sl).
14 godina
neaktivan
[FAQ] Android flash, custom ROM, root

Hvalaa

0 0 hvala 0
12 godina
_CR7_ kaže...

Hvalaa

Jel uspilo ?

14 godina
neaktivan

Imam hard brick-an tablet Pipo S1 pro, tražio sam po internetu kako da ga unbrickam ali naletio sam na probleme. Naime skinuo sam drivere, update i sve programe potrebne za unbrikanje i zapeo sam na programu Rockchip batch tool, kad spojim tablet na komp kao da ništa nisam napravio, svijetli da se puni ali PC ga ne prepoznaje. Morao sam koristiti MASKROM mode i tada ga kompjuter nađe i instalira drivere za njega. Rockchip batch tool ga prepozna ali plave je boje a treba biti zelene. Ima li tko kakvo riješenje?

Fu**ing posers
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Šta mislite da skinem ovaj Galaxy Lollipop ROM ili da čekam službeni CM12? Jeli se zna kad će više doć, kazali su da je trebao biti krajem 11. ili početkom 12.

...oće li biti dostupan kroz standardni CM update (a u biti ionako će trebati novi GAaps staviti kroz recovery tako da je svejedno?)

xfire: GStyle|KIKI3000
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 9:10 (KIKI3ooo).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Dal neko zna sta znaci android system kod data usage, na wifu mjesecno potrosim cca 50gb  na android system mi ode skoro 600mb ? Nije bilo nikakvih updatea systema, vrti se samo jedan widget za prognozu, nije mi jasno sta toliko uzima, koliko vama uzima?

sry malo off topic al eto. 

0 0 hvala 0
12 godina

Pa valjda i operativni sustav nesto vuce a sad sta tko ce ga znat

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.2.2015 17:14 (nicky.sl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
someguy kaže...

Dal neko zna sta znaci android system kod data usage, na wifu mjesecno potrosim cca 50gb  na android system mi ode skoro 600mb ? Nije bilo nikakvih updatea systema, vrti se samo jedan widget za prognozu, nije mi jasno sta toliko uzima, koliko vama uzima?

sry malo off topic al eto. 

Android System cuclanje Wi-Fia ti se događa uslijed sinkronizacija built-in Google aplikacija (GMail, Youtube, Calendar, Contacs, Chrome (ako imaš primjerice sinkronizira povijest i lokaciju (ako ti je uključeno, naravno)).
U periodu od 30 dana, ma da su to dnevno nezamjetne količine, nakupi se.

Pogotovo ako je riječ o nekom starijem uređaju ili starijoj verziji Androida.

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
10 godina
neaktivan

da naravno ja sam na samsung galaxy s i9000 stavljao android 4.4.4 i štekao jee skrozz 

L.P

0 0 hvala 0
12 godina

Pozz totalni sam noob sto se tice ovoga osobno koristim iphone ali cura ima galaxy s4 i dosao joj je update lolipop i mobitel radi uzasno napraviobsam factory reser i ipet isto. Sad me zanima da mogu ja to nekako srediti? Mozda glupo pitanje ali zanima me dal se noze staviti software da sve izgleda ko recimo na nexusu 5 znaci cistokrvni android bez touchwiza?

vama su mozda smijesna pitanja ali osobno koristim samo iphone trojke a sluzbeno imam telefon s androidom ali nemam potrebu prckati po njemu. Trazio sam nesto po youtubeu ali nisam nasao nista

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.3.2015 23:04 (omomomomoomm).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Kako root-at i stavit npr cyanogenmod na Doogee Dagger DG550??
Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
12 godina
neaktivan
omomomomoomm kaže...

Pozz totalni sam noob sto se tice ovoga osobno koristim iphone ali cura ima galaxy s4 i dosao joj je update lolipop i mobitel radi uzasno napraviobsam factory reser i ipet isto. Sad me zanima da mogu ja to nekako srediti? Mozda glupo pitanje ali zanima me dal se noze staviti software da sve izgleda ko recimo na nexusu 5 znaci cistokrvni android bez touchwiza?

vama su mozda smijesna pitanja ali osobno koristim samo iphone trojke a sluzbeno imam telefon s androidom ali nemam potrebu prckati po njemu. Trazio sam nesto po youtubeu ali nisam nasao nista

A mozes downgrejdat na kitkat, ili rootat pa stavit neki drugi ROM tipa CM, ili cekat eventualni update di ce ispravit bugove tj te probleme al ne nadaj se puno, radje jedna od prve dvi opcije. 

13 godina
odjavljen
someguy kaže...
omomomomoomm kaže...

A mozes downgrejdat na kitkat, ili rootat pa stavit neki drugi ROM tipa CM, ili cekat eventualni update di ce ispravit bugove tj te probleme al ne nadaj se puno, radje jedna od prve dvi opcije. 

Potpis + neka ode na stranu XDA i tamo lezi rjesenje - romova ko u prici sa video uputama .

13 godina

Trebam nekog ko će mi pomoć da na galaxy s2+ stavim neki custom koji ce ga preporodit :P spreman sam da slušam sve što mi kaže :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Poz ekipa. Dali postoji neka aplikacija koja će mi vratiti app od banke nakon promjene ROM-a?

Dakle, želim backup/restore nakon kojeg mi app od banke neće tražiti upis novih kodova.

Neda mi se opet ići u banku i objašnjavati teti na šalteru za što mi trebaju kodovi svakih misec dana ili dva.

Battlelog: MUDO_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Titanium Backup

My name is Legion... For we are many!
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Titanium Backup

Može onaj besplatni li moram kesnuti lovu? 

16 godina
odjavljen

Mislim da bi onaj besplatni mogao....

My name is Legion... For we are many!
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Mislim da bi onaj besplatni mogao....

Hvala uvaženi kolega.

Dopizdio mi je ovaj rom a i počeja je nešto štuckati. (HTC ONE M7)

Prvo ću poplaćati račune za ovaj misec pa onda staviti novi ROM.

17 godina

S Titanium-om bi trebao spremiti i device ID da ga možeš vratiti na novom ROM-u jer ne vjerujem da će ti bez toga raditi, a koliko se sjećam za to ti treba verzija koja se plaća.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa

Evo uhvatih se mal osvog mobitela ... 

Namjeravam ga xyati ugl namejravam vratiti stari  gingerbread os ... zasada sam ga uspio rootati uz pomoc vroota .. kada sam krenuo na otkljucavanje bootloadera nista nisam napravio .. prateci nekoliko tutorijla ili ne valja ili se izgubim itd itd .. moze li mi itko u tome pomoci, Hvala

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2015 10:55 (ante5656).
12 godina
neaktivan
ante5656 kaže...

Pozdrav ekipa

Namjeravam ga xyati ugl namejravam vratiti stari  gingerbread os ... zasada sam ga uspio rootati uz pomoc vroota .. kada sam krenuo na otkljucavanje bootloadera nista nisam napravio .. prateci nekolik otutorija la ili en valaj ili se izgubim itd itd .. moze li mi itko u tome pomoci, Hvala

Da mozda napises koji uredaj imas a i da pises razumljivo bilo bi dobro ;)

14 godina
neaktivan

Dečki imam gadan problem, u pitanju je Galaxy S3, išao sam ga rootati kako bi bio otključan na sve mreže, no u tom procesu rootanja sam izgubio IMEI, dakle IMEI-a nema. A da bi problem bio još veći ne mogu ga uopće spojiti na kompjuter, tj. može se puniti na laptopu ali ne mogu pregledavati podatke na njemu. Kako da popravim bilo što od toga?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pokisaj sa odinom flashat neki stock rom, moras uc u download mod moba ako imas instalirane drivere trebalo bi ti ga prepoznat, kolko ja znam rootanje neotkljucaje uredaj na sve mreze.
14 godina
neaktivan
someguy kaže...
Pokisaj sa odinom flashat neki stock rom, moras uc u download mod moba ako imas instalirane drivere trebalo bi ti ga prepoznat, kolko ja znam rootanje neotkljucaje uredaj na sve mreze.

Otključava, barem meni ove sve koje sam dosada probao, otključao mi je Huaweia Y300 davno još prije, Galaxy S5 i sada problemi sa S3.

Prije ga je barem u Odinu prepoznavao, sada doslovno nigdje, priključim ga na kompjuter i ništa se ne dogodi kao da nisam ništa priključio, osim što se mobitel puni.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2015 9:49 (Wicked_Sick87).
14 godina
neaktivan
someguy kaže...
ante5656 kaže...

Pozdrav ekipa

Namjeravam ga xyati ugl namejravam vratiti stari  gingerbread os ... zasada sam ga uspio rootati uz pomoc vroota .. kada sam krenuo na otkljucavanje bootloadera nista nisam napravio .. prateci nekolik otutorija la ili en valaj ili se izgubim itd itd .. moze li mi itko u tome pomoci, Hvala

Da mozda napises koji uredaj imas a i da pises razumljivo bilo bi dobro ;)

Ispricavam se , nakon svih pokusaja san toliko bija isfrustriran da san zaboravija .. .Imam xperiu p
ovo sta pise xyati(iksipsilonati) znaci nesto za sto ja neznam strucni izraz ali je opisan u ostatku poruke :) (ostatak editan)

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2015 10:58 (ante5656).
15 godina
neaktivan
Wicked_Sick87 kaže...

Dečki imam gadan problem, u pitanju je Galaxy S3...

Jel mozes na mobu uci u download mode ili u recovery mode? Kako si root-ao? preko nekog software-a ili flashanjem ?

I meni je cudno kako si ga uspio s jedne mreze otkljucat za sve....rootanjem ? root ti daje potpune ovlasti nad mobitelom, nista vise.

Besplatno otkljucat smartphone je "malo" teze nego starije mobitele, koliko sam uspio shvatiti teba upisat kod koji ce se poklapat s kodom koji je spremljen u dijelu efs particije (mozda i nije bas ta particija, neznam tocno), koji je enkriptan, znaci ne moze se taj kod izvuc i procitat, nego ili ga "kupit" ili bruteforce. Bilo bi zahvalan kad bi neko ko zna mogao rec nesto vise o tome...

14 godina
neaktivan
Toni2000 kaže...

Jel mozes na mobu uci u download mode ili u recovery mode? Kako si root-ao? preko nekog software-a ili flashanjem ?

I meni je cudno kako si ga uspio s jedne mreze otkljucat za sve....rootanjem ? root ti daje potpune ovlasti nad mobitelom, nista vise.

Besplatno otkljucat smartphone je "malo" teze nego starije mobitele, koliko sam uspio shvatiti teba upisat kod koji ce se poklapat s kodom koji je spremljen u dijelu efs particije (mozda i nije bas ta particija, neznam tocno), koji je enkriptan, znaci ne moze se taj kod izvuc i procitat, nego ili ga "kupit" ili bruteforce. Bilo bi zahvalan kad bi neko ko zna mogao rec nesto vise o tome...

Mogu ući i u download mode i u recovery mode, ali problem je što mi ga kompjuter ne prepoznaje kao medijsku datoteku niti mi se išta pojavljuje na mobitelu kako da ga spojim sa kompom.

Galaxy S5 sam uspio otključati na sve mreže rootanjem, i sada imam problem s ovim...

12 godina
neaktivan
Vidi u device manageru jel ti cita uredaj nije ti bitano jel ti file storage ocitava, pigledaj drivere instaliraj ih ponovo.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice