Evo, kupio sam tablet WM 8850-mid u tom dućanu. U tome tabletu je jedan softver bez kojega ja ne mogu, a NE MOŽE SE KUPITI (niti skinuti) preko interneta!!!
Znači ja sam kupio tablet i dobio sam taj program unutra (nije od googla). Taj program se nalazi u /system/apps/ . Što to znači? Znači li to da se ne može izbrisati? Hoće li se ta aplikacija izbrisati ako ja rootam tablet? Jer piše na internetu da se sve briše. To znači "System recovery"? Jer sam ja jedanput ugasio tablet i držao tipke "Volume up i down" i recoverao sam ga. Hoće li mi se ta aplikacija izbbrisati ako ga rootuam?
Misliš aplikacija, može se recimo ovako. Skineš si preko play storea Apk Extractor te si extractaš aplikaciju. Sada kad god reinstaliraš/instaliraš neki drugi rom, imaš apk. Kada je aplikacija sistemska ne može se izbrisati, ali i za to postoji /system/app mover, što ova aplikacija radi je da prebaci aplikaciju po želji iz sistemske u normalnu tako da ju u konačnici možeš normalno obrisati, no treba zahtjeva root pristup, tj. ne funkcionira bez njega.
Ne, root nema veze sa ikakvim brisanjem. Rootom omogućavaš aplikacijama koje ga zahtjevaju pristup sistemskoj particiji, u neku ruku si otključavaš pune sposobnosti svoga uređaja tj. imaš mogućnosti maknuti ograničenja postavljena od proizvođaća u taj pretpostavljam stock rom.
Ako se ne varam System Recovery je isto kao i u CWM-u nandroid backup. Ubiti zlu ne trebalo, radiš si backup trenutnog roma i svih podataka na njemu, pa ako si ga recimo soft brickaš - hard brickaš da jednostavno uđeš u CWM, pokreneš restoranje backupa te ti je sve opet u redu.
Volume Up + Power = Flashmode, Volume Down + Power = Recovery Mode dok ne instaliraš CWM.
EDIT: Zaboravih reći, ako i kada ga rootaš, obavezno si instaliraj Titanium Backup. On ti omogućava jednostavno backupiranje aplikacija te ih jednim klikom restoraš kad hoćeš natrag na telefon.
Evo, može li mi netko preporučiti dobar, ali BESPLATAN alat za backup androida? Vidio sam titanium backup, ali on zahtijeva root i on se plaća...