Naziv teme je i pitanje. Dakle koliko je ocekivano da DDR "zivi"?
Ovo pitam zasto se pre neki dan desilo da savrseno ispravna DDR2 memorija, koja je radila preko 5 godina, jednostavno pregori.
Radilo se o 2x1GB Transcendove DDR2 667 MHz modulima. Doduse jedan je bio polovicno ispravan i sa njime se mogao podici sustav (nakon premestanja u slot one "vrlo" neispravne memorije)
Vrlo, vrlo cudno evo zasto.
Prvo moj frend je dozivio dva BSOD-a na W7 tokom dana inace na vrlo stabilnom sistemu koji vrti uglavnom graficke programe (Photoshop, Illustrator, Corel i Acrobat)
Bio sam kod njega i napravio test memorije (memtest, zadnji) i nije bilo greske. Nakon dva dana BSOD-ovi su se randomizirali i mi smo bili u zabludi. Testirali smo disk ali takode nije imalo nikakvih problema. Nakon toga opet sa Memtestom i..sok oba keksa su otisli u vijecna lovista.
Mene zanima koji bi bili uzroci pregorevanja modula? U meduvremenu dok nismo pronasli Kingston memorije koristio je jedan Corsair modul od 2GB na jednom kanalu i koliko je bilo u mojoj moci izvrsio sam provjeru chipseta sa Hirensom itd. Napajanje je okay