Zivotni vijek DDR memorije

poruka: 8
|
čitano: 2.431
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Naziv teme je i pitanje. Dakle koliko je ocekivano da DDR "zivi"?

Ovo pitam zasto se pre neki dan desilo da savrseno ispravna DDR2 memorija, koja je radila preko 5 godina, jednostavno pregori.

Radilo se o 2x1GB Transcendove DDR2 667 MHz modulima. Doduse jedan je bio polovicno ispravan i sa njime se mogao podici sustav (nakon premestanja u slot one "vrlo" neispravne memorije)

Vrlo, vrlo cudno evo zasto.

Prvo moj frend je dozivio dva BSOD-a na W7 tokom dana inace na vrlo stabilnom sistemu koji vrti uglavnom graficke programe (Photoshop, Illustrator, Corel i Acrobat)

Bio sam kod njega i napravio test memorije (memtest, zadnji) i nije bilo greske. Nakon dva dana BSOD-ovi su se randomizirali i mi smo bili u zabludi. Testirali smo disk ali takode nije imalo nikakvih problema. Nakon toga opet sa Memtestom i..sok oba keksa su otisli u vijecna lovista.

Mene zanima koji bi bili uzroci pregorevanja modula? U meduvremenu dok nismo pronasli Kingston memorije koristio je jedan Corsair modul od 2GB na jednom kanalu i koliko je bilo u mojoj moci izvrsio sam provjeru chipseta sa Hirensom itd. Napajanje je okay

Kako ja to mogu prijavit youtube policiji? - Znatiželjac

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bump!

Ajmo hardverasi, nitko ne zna?

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Zivotni vijek DDR memorije

Prije bi se kladio na neispravnu ploču koja je zeznula memoriju nego na neispravnu memoriju koja je crkla sama od sebe.

15 godina
neaktivan

Zivotni vijek joj je dok se ne pokvari {#}

Tako je sa svakim hardware-om ne mozes se sa sigurnoscu reci kolko ce trajati.

npr. kolega kupio novo racunalo i za mjesec dana mu je maticna otisla(nije dizao napone ili nista sl.) a evo meni moja stara konfa kupljena davne 2001 radi ko urica

iako neki proizvodaci su davali lifetime warranty neznam sadasnju situaciju

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.1.2011 11:36 (Gigx0n).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jazzer kaže...

Prije bi se kladio na neispravnu ploču koja je zeznula memoriju nego na neispravnu memoriju koja je crkla sama od sebe.

Ploca odokativno djeluje okay, nema nabrekle kondenzatore na nijednom mjestu. Mislis da je malo "pustila" visak napona tamo?

(debilnog li pitanja {#}  )

BTW

Eo vec 2-3 dana koristi Kingston 2x1GB i sve je okay. Za svaki slucaj rekao sam frendu da jednom dnevno napravi memtest i to je to. Za sada Memtest ne prijavljuje nista

[edit]

Tacan naziv novih modula

Kingston KVR800D2N6/1G     PC2-6400 CL6

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.1.2011 10:48 (Lazarus Long).
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Ploca odokativno djeluje okay, nema nabrekle kondenzatore na nijednom mjestu. Mislis da je malo "pustila" visak napona tamo?

Ako su regulatori i kondenzatori od Memorijskih slotova OK onda ploča nije krivac. Ošli su ti keksi i to je to. Hebiga rok trajanja više ovisi o sreči nego o nekom pravilu. Neko može držati Overclockiranu memoriju pet godina, a nekome krepa prije isteka garancije. Uglavnom 90% sigurno je da će trajati unutar garantnog roka, poslje njega sve ovisi o sreči. Tako ti je to danas sa svim komponentama.

I'll be back
15 godina
neaktivan
mojih 4x256:D ddr slavili 6 godinu:D

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jedan moj frend je do sad spalio, ja mislim, 5 ili 6 GB rama, a originalnih 512 MB mu je idalje zivo. Kupio komp prije 3-4 godine i ujak mu je davao taj RAM. Da li je moguce da mu ta plocica ( originalnih 512 MB ) ima visi napon pa da ona i ostale poveca pa sami pocrkaju ili mu ploca nevalja? Npr. Moj RAM je na 2,11 V i ja ga svaki put spustam na 1,8 manualno.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice