- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
-readyboost, je bio rješenje za nedostatak RAMa u vrijeme izlaska Viste, koja je trežila za optimum, barem 1GB(..2GB), dok je prosjećan PC imao 512MB... sad (i najjeftiniji PC/notebook dolazi s 2-4GB) više nema nikakve korisne funcije, osim problema. Ako trebaš RAM-kupi RAM....
Ja sam nedavno nabavio PQI U339H 16GB u Technomaxu za 339,00 kn.
Read mu je 31.75 MB/s, a Write 9 MB/s.
Ima i write protection switch, što ti možda neće puno značiti ako mu je primarna namjena ReadyBoost, ali inače dobro dođe.
Nije baš tak, za pokretanje sistema i aplikacija dost je bitan random read/write, probaj pokrenuti crystal disk mark na svom hardu i na nekom stiku, pa usporedi 4k random read.
Samo treba naletiti na dobar stik.
Hmm..
ja sam nedavno nabavio patriota xporter xt 32gb, veoma dobar usb stick i corsair voyager GT 64gb, jako sam zadovoljan s oba, posebno voyagerom zbog velicine i odlicne brzine.
Vayagera sam nesto malo i testirao, sad koliko me sjecanje sluzi rezultati su, ovisno o velicini file-a (manji po par mb sporije- veci brze) od nekih 9 do 17-18mb write i cca od 28-32mb read.
Znam da je neki mix file od 7gb trebalo mu oko 4-5 minuta.
Tako da moja preporuka ide za ta dva koja god da se odlucis, dobra je stvar sto sam ih dobio u pola ducanske cijene :)
Hvala za preporuke, u međuvremenu naletio na 80GB Intel SSD za 150$ na ebay-u tak da se nadam da sam miran što se toga tiče.
Zapažanja o ReadyBoostu na Voyageru GT 16GB(nakon 4 dana korištenja i keširanja, 4GB rezervirano):
-podizanje flash cs4: sa 14 sekundi na 9 sekundi
-podizanje photoshop cs4: sa 9 sek na 4.5 sek
-podizanje win7: odokativno 4-5 sek brže
(doduše može biti da superfetch ima nešto s tim rezultatima, nisam siguran)
Dokupi RAM-a i mani se ready boosta.