Trenutno imam 4Gb DDR 2 memorije.Koristim Windows 7 Ultimate 32bit.
Posto svi znamo da 32 bitni windowsi prepoznaju samo oko 3 gb memorije dali vrijedi nabaviti 64 bitni windows i u potpunosti iskoristiti postojecu memoriju ?
Unaprijed hvala !
Posto svi znamo da 32 bitni windowsi prepoznaju samo oko 3 gb memorije dali vrijedi nabaviti 64 bitni windows i u potpunosti iskoristiti postojecu memoriju ?
Unaprijed hvala !
naravno da vrijedi!
Koliko vidim naravno da vrijedi jer ce ti igre raditi brze zbog brzeg prijenosa podataka.
Neće vidjet nikakvu razliku kod igara sasvim sigurno.
Unaprijed hvala !
Ispričavam se ako sam krivo razumio,,, Imam Win-7 32bit i 2GB DDR3 rama, te mislim ubacit još 4GB tako da imam 6GB ukupno.
Po ovom gore napisanom ispada da će mi sustav opet radit samo na 3GB ???
Molim za pojašnjenje...
Zbog ograničenja operativnog sustava i hardvera sustav će ti prepoznati nešto više o 3gb rama 3,25-3,75 ako budeš koristio 32 bitni os.
Ukoliko dodaješ još rama i budeš imao 6gb onda obavezno instaliraj 64 bitnu verziju operativnog sustava.
Zbog ograničenja operativnog sustava i hardvera sustav će ti prepoznati nešto više o 3gb rama 3,25-3,75 ako budeš koristio 32 bitni os.
Ukoliko dodaješ još rama i budeš imao 6gb onda obavezno instaliraj 64 bitnu verziju operativnog sustava.
OK, sad mi je jasnije. Ako bi ostao na 32bit onda mi se jedino isplati dodati još 2GB pa imati ukupno 4GB.
Sad još jedno pitanje... Imam originalne WIN7 32 bitne (Home Premium), pretpostavljam da si onda moram kupovati novi 64bitni original tj. da nije
moguće postojeće 32 bitne WIN7 nadogradit na 64bitnu verziju ???? Ili se varam ???
Nazalost nemoguce je nadograditi sa 32 na 64 bit-ni windows