Pozdrav forumaši.
Uz matičnu ploču Asrock Z77 Oc Formula i procesor Ivy Bridge Core i7 3770K da li da uzmem memoriju sa više od 1600MHz ili je to dovoljno tj.da li procesor i matična može iskoristiti više frekvencije od 1600MHZ.
Hvala
Pozdrav forumaši.
Uz matičnu ploču Asrock Z77 Oc Formula i procesor Ivy Bridge Core i7 3770K da li da uzmem memoriju sa više od 1600MHz ili je to dovoljno tj.da li procesor i matična može iskoristiti više frekvencije od 1600MHZ.
Hvala
Ići preko 1600MHz je sasvim nepotrebno i nećeš osjetiti nikakvu razliku.
Dakle nema potrebe.
1600MHz pristojna brzina.
Dakle nema potrebe.
1600MHz pristojna brzina.
slazem se 1600
Ne , nego ti radi na 742Mhz !
DDR - Double data rate ( 371 x 2 = 742Mhz ) !
Ne , nego ti radi na 742Mhz !
DDR - Double data rate ( 371 x 2 = 742Mhz ) !
Asti srca, dobro da san pita, zaje*a bi se... Znači meni je 800 mhz memorija ?
Hehe..da.
Može pitanje? Zašto se ne osjeti razlika kod Intelovih procesora u brzini memorije 1600 i 2133 recimo??
Zar nije i bolje za integriranu grafiku da ima bržu memoriju? Mislim da sam čitao da se kod AMDovih APUova to dosta osjeti.
A evo i ja sam postavio slično pitanje,ali razlika se vjerojatno primjeti u nekim preciznim testiranjima koji nemaju neku bitnu ulogu za nas korisnike.
Tako da nećemo ništa primjetiti u performansama,barem koliko sam razumio.
Kod APUova se osjeti jer sam APU koristi RAM za grafičku memoriju, jer ima jako malo svoje memorije pa mora koristiti RAM. A i to što se osjeti nije velika razlika. Jer sumnjam da će itko tko kupi APU koristiti isti za zahtjevne zadatke.
Pa OK. Ali i intelovi procovi s integriranom grafičkom jezgrom su APUovi, samo što se ne zovu tak.
Pa jesu, i ista je stvar i kod njih.