Piše mi SDRAM PC 133 , znači SDR.
Nadogradnja RAM memorije
- poruka: 1.590
- |
- čitano: 652.647
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
besplatni cpuz: http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html za detaljniji pogled.
sdram su svi sdr, ddr, ddr2, ddr3, a ako je sdr sdram onda je to to.
Pošto na svojem PC trenutno imam 2GB DDR 800Mhz(Patriot)rama dali će ta ista uspješno raditi u dual channelu sa drugim ramom istog kapaciteta i frekvencije ali drugog proizvođača(npr:Kingmax)?
Da.
A znali tko gdje se može kupiti SDR ram od 1 gb (jedna pločica) ?
Daj mi tocan model maticne ploce !
id matične 63-0100-09999-00101111-092706-lakeport1aaaa0000_msi 945pl neo3 a7236ims v7.0
naziv matične MSI 945PL Neo3 (MS-7236 v2.3)
Micro-Star Int'l Co.,Ltd.
Tvoja maticna NE podrzava plocice od 1GB ! Imas 4 utora , a ploca podrzava do max. 2GB RAM-a ! Znaci , max. 512MB po utoru = 2GB RAM-a sveukupno !
Sa prvim biosom je ta ploča imala ograničenje na 2gb max memory, a sa novim biosom podržava 4gb rama
http://www.protis.hr/products/details/memorija-kingmax-ddr3-2200mhz-4gb-hercules-22gb-flke/38647
jel ovo dobro i kolika je zapravo razlika između ove i 1600mhz ddr3..mislim jel velika razlika u performansama?
Na tvom racunalu skoro nikakva (nijanse vidljive u sintetickim testovima). Brzi RAM najvise dolazi do izrazaja na AMD racunalima sa integriranom grafikom (APU).
Imam 2*2gb rama i sad jos naletio na 4 gb patriot .dali se isplati nadograditi ili da ga rijesim.najvise koristim za surfanje..uvijek imam min otvoreno 10 prozora tu i tamo diablo malo nfs.ovih 4gb mi se cini skroz dovoljno
Ja bih si ga ostavio , pa cak da ti ostane i u rezervi ! Za male pare ga se neisplati prodavat !
Pozdrav!
Imam prijenosnik Dell Inspiron N5010, vrti se na 2GB DDR3, 532 MHz. Procesor Intel core i3 370M @ 2.40GHz, 2 cores, 4 threads. Zanima me koliko bi dobio općenito na brzini (i bi li uopće dobio?) kad bih stavio jos recimo 2GB RAMa? Tnx!
Pozdrav!
Imam prijenosnik Dell Inspiron N5010, vrti se na 2GB DDR3, 532 MHz. Procesor Intel core i3 370M @ 2.40GHz, 2 cores, 4 threads. Zanima me koliko bi dobio općenito na brzini (i bi li uopće dobio?) kad bih stavio jos recimo 2GB RAMa? Tnx!
Pozdrav.
Imam isto pitanje kao i Nix21 jedino što ja imam eMachines e728s. Imam 2gb ddr3, a pošto ima integriranu grafičku i uzima mi od rama da li bi se isplatilo dodati još 2gb?
Ekipa bok.
Planiram neke nadogradnje mašine u profilu (SSD i memorije). Trenutno je unutra 2x2 gb memorije na 1333Mhz, ploča ima dual channel.
Ukoliko bih kupio 2x4gb memorije na 1333Mhz je li to ok? Mislio sam na primjer ovu, pošto je najsličnija onoj koja je već unutra.
Imate li kakvih drugačijih savjeta? Na što paziti?
Ako imas ovu maticnu iz "Moj PC" , onda mozes stavit jos 2 x 4GB DDR3 memorije jer ti maticna podrzava do sveukupno 16GB ( 4GB po utoru ) !
Dal se moze na maticnu plocu Asus P5PL2 (4 x DIMM, Max. 2 GB, DDR2 533/400 Non-ECC,Un-buffered Memory) staviti ram Memorija PC-6400, 1 GB, G.SKILL Standard Series, F2-6400CL5S-1GBNT, DDR2 800 MHz??
Posto maticna podrzava frekvencije 533Mhz i 400Mhz a ram je 800 Mhz, dal bi to stvaralo probleme?
Pitanje.. Jel bolje imati 4 x 2GB ili 2 x 4GB?
Stvar je u tome sto pukim slucajem imam 3 x 2gb 1333Mhz, i planiram za ubuduce(recimo za Star Citizen), dal da uzmem jos jednu od 2gb ili da ove maknem i kupim 2x4gb?
Koju maticnu imas ?
Bolje je imat 2 x 4GB , zauzima manje utora , pa si tako u boljoj poziciji za nadogradnje ! No to ne znaci da nesmijes kupit jos 2GB , i znaci imat ces ukupno 8GB sto je cisto dovoljno za danasnji gaming !
Pozdrav, trebam jedan savijet.
Naime kupio bih G. Skill Ripjaws x 2x4GB 1600mhz preko njuskala za 400kn, novo nekoristeno s jos godinu dana garancije. Trenutno imam Corsair Vengeance 2x2GB 1600mhz. Odlucio sam se na to posto mi je ovih 4GB rama postalo premalo, al me u nadogradnji zakocila cijena rama koja je narasla do neba
Naime ovi Ripjawsu dodu i do 550 - 600kn u ducanu. Moja maticna je Asrock 880g pro3, a zbog coolera scythe katana 3 jedan slot memorije mi je pokriven. Tako da mi je jedina solucija ako se ne rijesim sadasnjih rama da kupim jednu od 4 GB od corsaira koja je i ovako dosta skupa, a bolje mi je imat 2x4gb nego 2x2gb i jednu od 4 gb?
Svoje rame bi prodao onda frendu za 250kn?
Zanima me misljenje nekoga ko se vise kuzi dal mi se to isplati napravit, dal su te cijene ok i jos pokoji savijet..
Hvala !
Ako svoje mozes prodat za 250kn onda ces dobro proci i slobodno uzmes onda ove gore G.Skill 2 x 4GB !
Koju maticnu imas ?
Bolje je imat 2 x 4GB , zauzima manje utora , pa si tako u boljoj poziciji za nadogradnje ! No to ne znaci da nesmijes kupit jos 2GB , i znaci imat ces ukupno 8GB sto je cisto dovoljno za danasnji gaming !
Znam da je bolje 2x4GB jer mogu jos kasnije nadobraditi. Ali sad trenutno nemam para za nista, ne radim pa si ne mogu priustiti, a ovih 6gb mi je i previse(jedina igra koja mi iskoristava vise od 3.5gb je PlanetSide 2, tako da mi je za sad dovoljno)
Mislim da mi je maticna solidna, kupio sam je prije 1god, tako i cijeli komp. GIGABYTE 970A -UD3
odlucio sam upgradat ram trenutacno imam 2x2gb kingmax ddr3 1333
maticna podrzava do 16gb
zanima me dali u mogu stavit jos 2x4gb,komp je malo stariji procesor phenom x4 3,02,gpu radeon hd5770 1gb
i osim toga ocu uopce koristit 12gb rama ili je 8 dosta i oce bolje radit ako uzmem jos istih 2x2gb
hvala unaprijed
Koja maticna je u pitanju - daj tocan model !
8GB i vise nego dovoljno za gaming !
maticna je ASRock M3A770DE,i ja sam razmisljo da bi mi 8 bilo dosta a kasnije onda bolje kupit i novu konfiguraciju nego pojacavat vise
Trebam vaš savjet kako bih saznao koja opcija je bolja.
Ovako, PC sa 4 GB RAM-a (2x2GB) mi radi 24/7, sa uključenim Firefox-om sa nekih 50-70 tabova
(većinom razni private torrent tracker-i, BUG Forum itd.), tako da mi je RAM dosta popunjen.
Onda kad mi klinci krenu igrati LOL ili neku igru na Steam-u, dešava se da HDD nešto vrti i blokira komp na neko vrijeme
– najvjerojatnije proširuje Page/Swap file, jer mu postojeći RAM nije dovoljan.
Virusa/Malware-a nema na PC-u.
Moje pitanje je, da li uzeti dodatnih 4 GB ili 8 GB RAM-a (310 kn naspram 580 kn)?
Ako se odlučim na dodatnih 8 GB, da li se što dobije, ako na višku RAM-a napravim RAM Disk i na njega stavim Page/Swap file?
Nije li ukupnih 12 GB previše tj. da li je 8 GB neki trenutni optimum?
BUMP
Ako želiš praviti RAMdisk, onda je bolje da uzmeš još 8 GB memorije kako bi imao dovoljno za neki OK ramdisk.
Ako nećeš praviti ramdisk, još 4GB memorije trebalo bi biti dovoljno.
Diskovi su tromi, preporučam ti da si staviš SSD - otvaranje aplikacija, novih tabova, browsera i sličnog bi ti puno brže/glađe išlo.
To i je dilema, uzeti RAM i napraviti RAM disk ili uzeti SSD, eventualno 4GB RAM+SSD - nema se toliko $/€.
Kako mi PC radi 24/7 ne vidim zašto bih nabavljao SSD (boot-anje), kad ionako (ako se ne varam) Page/SWAP datoteku ne smijem na njemu držati!?
A brzina otvaranja programa/igara mi nije od presudnog značaja, Firefox mi je ionako cijelo vrijeme upaljen,
a tih 10-tak sekundi čekanja za otvaranje nečega mi nije od nekog velikog značaja.
Što mislite?
Napisao sam ti odgovor, ali mi ovdje na poslu puca veza i odgovor nije objavljen.
Neda mi se opet pisati i objašnjavati ti zablude.
Uzmio 4GB i SSD i ne izmišljaj.
Zanima me jel bolje uzetihttp://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_246&products_id=12067
ili http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_246&products_id=10924
posto bi ih dobio za istu cijenu
isle bi na ovu konfu
msi z77A-G43
intel i5 3570k
Zanima me jel bolje uzetihttp://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_246&products_id=12067
ili http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_246&products_id=10924
posto bi ih dobio za istu cijenu
isle bi na ovu konfu
msi z77A-G43
intel i5 3570k
1x8GB je uvijek bolje od 2x4GB.