Memtest rezultati

poruka: 28
|
čitano: 5.190
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Memtest rezultati

Odvrtio sam memtest pri bootu i zabrinuli su me rezultati.

Stavio sam par slika jer nisam mogao slikati dovoljno brzo kolko mi je memtest javljao nove greske.

Treca slika pokazuje sta mi se s vremena na vrijeme zna pokazati na ekranu (nakon cega slijedi obavezan restart).

OC-ao nisam nesto posebno: procesor na 3GHz, graficka na 900/1400 (imao sam taj problem i prije podizanja taktova GPU-a i memorije) a RAM drzim nesto ispod 1600MHz jer sto sam blize toj cifri to mi se vise pokazuje ono sranje na ekranu (!).

Da li je to zbog greske memorije ili je graficka kartica krivac ili mozda jedno i drugo?

Ja osobno sumnjam na memoriju zbog tih errora u memtestu.

Samo da jos napomenem da sam odvrtio full stress u Prime95 nesto preko 24h i racunalo mi se nije resetiralo, a opet mi se zna resetirati bar jednom u dva dana (kako 2D okruzenje tako i u igrama)

slika1 slika1
slika2 slika2
slika3 slika3
Every time two people have sex, an angel gets a boner
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2009 1:30 (AA-d00d).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Memtest rezultati

PreOC ram ili je krepao.

Forever MUFC
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Memtest rezultati

mislim da nije krepao sam od sebe jer po konfi se vidi da nije stara više od 2 mjeseca... znači pretjeral si sa oc-anjem... UNDO kak god znaš i umiješ...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Memtest rezultati

Neznam kako sam mogao preOC-at memorije kad bi ona normalno trebala raditi na 1600MHz

I ovi problemi mi se javljaju odkad sam dobio racunalo, znaci jos dok nisam ni pomislio na OC.

Idem sad odvrtiti memtest na najnizem taktu (1066MHz) pa da vidim...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Memtest rezultati

MA desi se to da je krepan ram, odi na garanciju nek ti daju drugi.

Forever MUFC
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Memtest rezultati
AA-d00d kaže...

Neznam kako sam mogao preOC-at memorije kad bi ona normalno trebala raditi na 1600MHz

I ovi problemi mi se javljaju odkad sam dobio racunalo, znaci jos dok nisam ni pomislio na OC.

Idem sad odvrtiti memtest na najnizem taktu (1066MHz) pa da vidim...

onda trk u dućan i reklamaciju napravi... i još im za kaznu uzmi jednu 5770Cool

17 godina
neaktivan
Memtest rezultati

cemu radit nesto sto nije napravio proizvodac, i cemu OCat nesto sta je dovoljno jako...

potpis :D
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

cemu radit nesto sto nije napravio proizvodac, i cemu OCat nesto sta je dovoljno jako...

slažem se...ali opet u nekim slučajevima, recimo kad su komponente već van garancije(znači nakon 2 god) i malo zastarjele i ako se nema love probat dobit nešto više oc-anjem, ali sve u svemu bezvezarija...

17 godina
neaktivan
smrad06 kaže...
Hacker-ri kaže...

slažem se...ali opet u nekim slučajevima, recimo kad su komponente već van garancije(znači nakon 2 god) i malo zastarjele i ako se nema love probat dobit nešto više oc-anjem, ali sve u svemu bezvezarija...

"starije"

na to sam mislio ? sad je moguce da je memo otisla a bogme i kosta...

Svakodnevno citam tu na forumu pa mi nije jasno, a nikad nisam pitao... cemu to sve? cemu kupit konfu koja sve vrti i onda u prvom danu izgubit garanciju

potpis :D
15 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

"starije"

na to sam mislio ? sad je moguce da je memo otisla a bogme i kosta...

Svakodnevno citam tu na forumu pa mi nije jasno, a nikad nisam pitao... cemu to sve? cemu kupit konfu koja sve vrti i onda u prvom danu izgubit garanciju

nisam mislio sad na njegove komponente jer sam vidio da su nove, ne slažem se s oc-anjem novih komponenti pod garancijom, ali kad je nešto već u banani a nema se love za novo, može se probat... kužiš sad?

17 godina
neaktivan
Memtest rezultati

Ma proc sam OC-a da bude okruglih 3.0 jer me 2.6 bode za očiSmijeh

Graficku sam OC-a da vidim kolki je porast frameova: nije bog-zna-sto tako da sam sad vratio na stock taktove

A memoriju nisam OC-ao tj. nisam isao preko 1600MHz

natrag na memtest: jebote sad sam tek vidio da sam skinuo stariju verziju memtesta (stari cd sam negdje izgubio), ne pise mi puni naziv proca i pise mi da imam DDR memoriju lol i da bude ljepse: nemam vise praznih cd-aNeodlučan

sutra cu ponoviti test, ali brijem da ga saljem na reklamaciju, nisam nista sprzio, nisam dizao napone i nisam otvarao kuciste tak da sve vrijedi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AA-d00d kaže...

Ma proc sam OC-a da bude okruglih 3.0 jer me 2.6 bode za očiSmijeh

Graficku sam OC-a da vidim kolki je porast frameova: nije bog-zna-sto tako da sam sad vratio na stock taktove

A memoriju nisam OC-ao tj. nisam isao preko 1600MHz

natrag na memtest: jebote sad sam tek vidio da sam skinuo stariju verziju memtesta (stari cd sam negdje izgubio), ne pise mi puni naziv proca i pise mi da imam DDR memoriju lol i da bude ljepse: nemam vise praznih cd-aNeodlučan

sutra cu ponoviti test, ali brijem da ga saljem na reklamaciju, nisam nista sprzio, nisam dizao napone i nisam otvarao kuciste tak da sve vrijedi...

Memorija ti je vjerojatno musicava i neispravna zapravo ona radi ali niej bas pri sebi pa onda i ono resetiranje. Meni je Kingmax ddr2 800 memorija radila godinu i pola na 960 mhz bez problema i onda nedavno jednostavno krepala. No to je tak kad je radila na tak visokoj frekvanciji zapravo je  dosta dugo izdrzala tj pogodil sam odlicnu seriju ocito. Sad imam istu memoriju novu od Kingmax i opet ddr2 800 ali ova ne ide preko 920 nikako.Cool

17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Memorija ti je vjerojatno musicava i neispravna zapravo ona radi ali niej bas pri sebi pa onda i ono resetiranje. Meni je Kingmax ddr2 800 memorija radila godinu i pola na 960 mhz bez problema i onda nedavno jednostavno krepala. No to je tak kad je radila na tak visokoj frekvanciji zapravo je  dosta dugo izdrzala tj pogodil sam odlicnu seriju ocito. Sad imam istu memoriju novu od Kingmax i opet ddr2 800 ali ova ne ide preko 920 nikako.Cool

Sto vise razmisljam o tome to sam vise sigurniji da sam dobio los primjerak.

DDR2 radi pod vecim naponom naspram DDR3 i pitanje je kakav ti je hladnjak na njoj bio. Dominator serija ima dobar nacin hladjenja pa brijem da mi to nije zbog visokih temperatura sto moze samo znaciti da je bas memorija defektna.

Inace sam i gledao malo neke OC reviewe i vidim da su je natjerali na nesto preko 1800MHz (Dominator 1600) na stock hladnjaku. A i nisam mislio bas kupiti 1600MHz ali sta cu kad je bila 10kn jeftinija od 1333SmijehSmijehSmijeh

17 godina
AA-d00d kaže...
rambox kaže...

Sto vise razmisljam o tome to sam vise sigurniji da sam dobio los primjerak.

DDR2 radi pod vecim naponom naspram DDR3 i pitanje je kakav ti je hladnjak na njoj bio. Dominator serija ima dobar nacin hladjenja pa brijem da mi to nije zbog visokih temperatura sto moze samo znaciti da je bas memorija defektna.

Inace sam i gledao malo neke OC reviewe i vidim da su je natjerali na nesto preko 1800MHz (Dominator 1600) na stock hladnjaku. A i nisam mislio bas kupiti 1600MHz ali sta cu kad je bila 10kn jeftinija od 1333SmijehSmijehSmijeh

Nikakav hladnjak nisam imal na njoj uopce i bila je normalne temperature iako je bio dignut napon jos za 0.25v. Jednostavno je bila odlicna serija ocito inace godinama samo koristim KIngmax memoriju i niej bio problema nikad no ova je krepala ali nema veze dala je ionak puno vise nego se od nje ocekuje za cijenu dok je radila a to je najbitnije.Cool

17 godina
neaktivan
Memtest rezultati

E zato meni smeta ova moja!

Platio sam ju 800kn (sad vidim da su digli cijenu na 900) i ocekujem da radi onolko kolko i treba, ni 1MHz visePlač

Nego palo mi je jos napamet jedna stvar! Mozda je memorija u redu ali maticna zeza naime na njezinoj kutiji pise za memoriju ovo: DDR3-1600(OC), evo LINK.

Sta to konkretno znaci?Iznenađen

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AA-d00d kaže...

E zato meni smeta ova moja!

Platio sam ju 800kn (sad vidim da su digli cijenu na 900) i ocekujem da radi onolko kolko i treba, ni 1MHz visePlač

Nego palo mi je jos napamet jedna stvar! Mozda je memorija u redu ali maticna zeza naime na njezinoj kutiji pise za memoriju ovo: DDR3-1600(OC), evo LINK.

Sta to konkretno znaci?Iznenađen

Jesi gledal za tu maticnu da li ti je ta memorija tj tocno taj model i proizvođac na Suport listi koju podrzava maticna jer ako niej onda je sve moguce.Cool

17 godina
neaktivan
Memtest rezultati

Od corsaira imaju samo 3 modela na 1600MHz na support listi i bas mojeg modela nema lol Izlanuo se

Ma znat cu neso vise sutra tj. danas dok odvrtim memtest na 1066MHz, ako nece biti greske onda vrtim na 1333, ako opet nece biti onda vjerovatno maticna ne podrzava bas moj model Neodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AA-d00d kaže...

Od corsaira imaju samo 3 modela na 1600MHz na support listi i bas mojeg modela nema lol Izlanuo se

Ma znat cu neso vise sutra tj. danas dok odvrtim memtest na 1066MHz, ako nece biti greske onda vrtim na 1333, ako opet nece biti onda vjerovatno maticna ne podrzava bas moj model Neodlučan

To ti je uvjek na prvom mjestu da pogledas je li memorija koju oces kupit na listi za podrsku na onoj maticnoj koju mislis uzet da ne bi posle bilo ovak ko kod tebe.Cool

17 godina
neaktivan
Memtest rezultati

Mozda im posaljem support ticket da ako bi bili ljubazni neka izdaju novi bios update sa podrskom DDR3 memorija razlicitih proizvodjaca

EDIT: a sad konacno vrtit memtest!

EDIT2: testirano na 1066MHz - nema gresaka, sad testiram na 1333MHz test je na 76% i dalje nema gresaka...

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2009 15:54 (AA-d00d).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Memtest rezultati

I test na 1333MHz je prosao bez ijedne greske pa mislim da mogu iskljuciti neispravnost memorije.

Ostaje jos maticna, poslao sam support mail ASRocku, malo im objasnio i postavio nekoliko pitanja pa sad cekam odgovor.

Ugl nema vise kupovanja memorije koja nije na Memory support listiIzlanuo se

P.S. u banani bi svejedno bio jer sam gledao druge AM3 maticne i nitijedna nema moju memoriju na support listiViče

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AA-d00d kaže...

I test na 1333MHz je prosao bez ijedne greske pa mislim da mogu iskljuciti neispravnost memorije.

Ostaje jos maticna, poslao sam support mail ASRocku, malo im objasnio i postavio nekoliko pitanja pa sad cekam odgovor.

Ugl nema vise kupovanja memorije koja nije na Memory support listiIzlanuo se

P.S. u banani bi svejedno bio jer sam gledao druge AM3 maticne i nitijedna nema moju memoriju na support listiViče

Spusti memoriju u biosu na nizu frejvenciju pa ce tak mozda radit ok u suradnji s maticnom ko zna, ja se drzim Kingmax jer on ide na sve maticne i svi ga podrzavaju ko sedlo pase na svakog konja.Nevinašce

17 godina
neaktivan
Memtest rezultati

Jesam, sad mi je na 1333MHz i radi ko svicarski sat.

Poslao sam ovima iz ASRocka neka naprave novi bios update za siru podrsku DDR3 memorija jer je lista fakat mizerna Neodlučan

I nije tu samo ASRock, gledao sam npr. Gigabyte i kod njih je isto tako.

I na kraju (kad sam vec krenuo u kritiziranjeSmijeh) mogli bi se i ovi proizvodjaci memorija malo skulirati, pa hebemimmater 4 tipa memorija (ili vise cak) na istoj frekvenciji, pa tko je tu ludViče

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Memtest rezultati

Samo mali update:

Danas konacno dobih mail od ASRocka u kojem pisu neki savjeti. Trebalo im 6 dana da nabave istu memoriju kao i ja Belji se

Ugl jedna od preporuka je da ako imam 1600MHz module da ih stavim u DDR3_A1 i DDR3_B2 slotove (oba 2 su bijele boje) a meni su ovi iz ADM-a stavili u A1 i A2 (prvi slot je bijele boje a drugi plave)..krasnoNeodlučan

mail mail
na mojoj maticni na mojoj maticni
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2009 17:43 (AA-d00d).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Memtest rezultati

ja bi pitao kolko PASS-ova treba proci memorija da je gotovo testiranje, ja sam napravio 7, i isao je dalje vec 2 sata, pa sam prekinuo, 0 errorsa, i test je isao dalje, a dolje je pisalo test is complited, no errors, press ESC to exit ( u tom stilu)

BC2 nick: herro Ray
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AA-d00d kaže...

Samo mali update:

Danas konacno dobih mail od ASRocka u kojem pisu neki savjeti. Trebalo im 6 dana da nabave istu memoriju kao i ja Belji se

Ugl jedna od preporuka je da ako imam 1600MHz module da ih stavim u DDR3_A1 i DDR3_B2 slotove (oba 2 su bijele boje) a meni su ovi iz ADM-a stavili u A1 i A2 (prvi slot je bijele boje a drugi plave)..krasnoNeodlučan

lol

http://www.gricni.com/
17 godina
Memtest rezultati

1600 na Athlonu II zaboravi, to jedva i Phenomi II C2 drže stabilno, tek sa C3 je IMC za memoriju na 1600 zicer

clock2much
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Memtest rezultati

Komp se zaledio pri memtestu. Dali ovi rezultati do "freeza" valjaju što se tiče memorije?

Odvikao se DotA-e, napokon! ......malo morgen
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
AA-d00d kaže...

Samo mali update:

A jesu ti ih "eksperti" iz ADM-a "metnuli"... Viče

Stavi u bijele slotove, ili u plave, svejedno (preferiram bijele, osim za G.Skill, provjereno radi bolje u plavima,

bar što se OC-a tiče).

Inače, memtestanje RAM-a, moj komentar.

Svaki RAM može umrijeti i kad je downvoltan i downclockan...

Problem je taj što je RAM sastavljen od toliko kondezatora koliko ima i bit-ova...

Kondezatori su ti koji drže napon na određenoj razini.

OC-anje i probijanje napona na DIMM slotu ih oštećuje.

Kad kondezator ne može držati napone od 0V do 1,5V (za stanje 0) te od 3,5V do 5V (za stanje 1),

memtest to očitava kao bad sector...

Tako je bar bilo sa DDR1, i vjerujem da se puno nije promijenilo ni sa DDR2/3,

eventualno specifikacije razina napona za stanje.

Kad kondezator recimo održava napon na 2,5V, to je stanje astabilnosti odnosno ni 0 ni 1.

I takvo jedno stanje je dovoljno za nestabilnosti sustava, jer se cijela linija koda može krivo prevesti računalu.

EDIT: A u PM, nisam vidio da je netko bump-ao tvoju temu...

Samo /ignore što sam napisao, nije ti više bitno...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.8.2010 22:11 (Don Kihoty).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice