evo ovako imam HDD od 320 G (to je ovaj u kucistu nije externi i operativni sistem wind 7 32 bit) eh sad bih da kupim HDD od 1T isto da ugradim u kućište da imam dva HDD...sad me interesuje sta trebam znati vezano za kupovinu novog HDD i trebali se on nesto uklapati sa predhodnim HDD (ako treba kako da otskijem koji mi je sad HDD model.posto i to ne znam )
HHD? koji kupiti
- poruka: 12
- |
- čitano: 3.375
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
HDD - Hard Disc Drive
Samsung Spinpoint F3 1TB. Trenutno najbolji!
sta mislite o ovim modelima HDD 3.5" 2TB WD Caviar Green/SATA3/64MB WD20EARS
HDD 3.5" 1.5TB WD Caviar Green SATA-3/64MB/WD15EARS
Green serija je dobra za storage, e sad naravno ovisi za što ti treba novi disk. Želiš li možda na novoga instalirati windows?
sta znaci to "storage"?? :) uzimam novi HDD zato sto sat trenutno imam od 320G i to mi je malo....a mislio sam ovaj od 320 da mi bude instaliran sistem (da ga ne dijelim na partijice) a na ovaj novi da imam posebno...sta mi preporucujes do 1 ili 1.5 T ali neka dobra cijena i performanse?
Storage nije onaj na kojeg ćeš instalirati windows, nego služi kao disk na koji se spremaju torenti, muzika, video, fotografije, uglavnom sve ono što zauzima puno mjesta (GB), a za čije korištenje nije potreban jako brz disk.
Već sam napisao da uzmeš Samsung Spinpoint f3 1TB, koji je trenutno najbolji, ali ako ti treba samo za punjenje sa hrpom podataka, koji npr. nisu igrice (zbog sporije brzine učitavanja), onda uzmi Western Digital Green seriju od 1TB ili više.
Ja sam kupio Samsunga F3 i disk LETI! TOPLO PREPORUČUJEM!
koliko si platio?
450kn.
Pozdrav,
planiram kupiti novi PRIMARNI disk. Budući da imam određene "zahtjeve" treba mi dosta prostora i zato u obzir dolaze samo diskovi od 2TB. Našao sam sljedeće koji su mi po cijeni prihvatljivi (cca 800kn):
WD 2TB, WD20EARS , SATA II, 64MB Cache, WD Caviar Green, 7200
HDD SAMSUNG 2TB, F4EG EcoGreen, 3.5", 32MB,Serial ATA II-300
HDD Seagate 2 TB, Serial ATA II, 5900 rpm, Barracuda 5900.12, ST
E sad meni osobno se WD20EARS čini kao bolja opcija radi većeg cache-a i 7200 rpm, ali čuo sam da bi ti "zelenaši" trebali biti nešto sporiji i zato se pitam da li ću požalit ako mi to bude primarni disk? Ne očekujem neke turbo performanse ali opet baš ne bi da bude sporiji od trenutnog (disk koji sada imam kao primarni je neka sića od 80Gb stara 6 godina pa valjda ne može novi biti gori :)
Što kažete?
Pozdrav,
planiram kupiti novi PRIMARNI disk. Budući da imam određene "zahtjeve" treba mi dosta prostora i zato u obzir dolaze samo diskovi od 2TB. Našao sam sljedeće koji su mi po cijeni prihvatljivi (cca 800kn):
WD 2TB, WD20EARS , SATA II, 64MB Cache, WD Caviar Green, 7200
HDD SAMSUNG 2TB, F4EG EcoGreen, 3.5", 32MB,Serial ATA II-300
HDD Seagate 2 TB, Serial ATA II, 5900 rpm, Barracuda 5900.12, ST
E sad meni osobno se WD20EARS čini kao bolja opcija radi većeg cache-a i 7200 rpm, ali čuo sam da bi ti "zelenaši" trebali biti nešto sporiji i zato se pitam da li ću požalit ako mi to bude primarni disk? Ne očekujem neke turbo performanse ali opet baš ne bi da bude sporiji od trenutnog (disk koji sada imam kao primarni je neka sića od 80Gb stara 6 godina pa valjda ne može novi biti gori :)
Što kažete?
U pravu si, WD je ovdje pobjednik, ali to da je sporiji od tvog 6 godina starog, to su priče za malu djecu...
Samo kupi WD-a.