DDR3 ram i 64bitna 7ca

poruka: 7
|
čitano: 1.541
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
DDR3 ram i 64bitna 7ca

E ovako pošto ustvrdih jednu stvar. Kao prvo:dignuti 64bitnu 7cu sa 2x2GB kit radne (4GB) sve ukupno,nemoguće,radi se o G SKILL proizvođaču 1333MhZ i Gigabyte a55-ds3p ploči. Izbaci u startu RAM error code....i moram ugasiti PC vadit 2GB rama u mom slučaju radnu postavljenu kao drugu. Drugo i kad stavim drugu radnu nakon dizanja 7ce,pojavi se softwarski problem,tj u 7ci cannot read at memory,zatim BIOS opomena "remove any new added hardware/software" i nemere dignit 7cu te radit sa svih 4 GB.Izbacuje to dok ja fizički neizvadim drugu radnu. Radna provjerena sa memtestom i ispravna je.Radna podržana od strane matične. U slučaju da mi se javi isti problem,dali postoji drugo rješenje osim što sam stavio obje radne te resetirao BIOS vadeći bateriju da mi se nejavlja isti problem.

M
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
DDR3 ram i 64bitna 7ca

Probaj mijenjati utore. Dual mod ili single mod, spusti latencije.

Stisni Hvala ili Palac gore ako sam pomogao.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: DDR3 ram i 64bitna 7ca

iako sam stavio obje prvobitno u dimm1 i dimm3 što spada po matičnoj kao channel_1,pa prebacio na channel_0 tj u dimm 2 i dimm 4.Isti problem,se latencije definiraju u BIOSu?

M
13 godina

sve mi stoji na default i nisam dirao postavke RAMa u biosu.

M
13 godina
neaktivan
DDR3 ram i 64bitna 7ca

Evo ti link tamo ima stručnijih ljudi pa probaj tamo http://www.bug.hr/forum/topic/memorije/vodic-izbor-ram-memorije/64558.aspx

Stisni Hvala ili Palac gore ako sam pomogao.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Igor150 kaže...

iako sam stavio obje prvobitno u dimm1 i dimm3 što spada po matičnoj kao channel_1,pa prebacio na channel_0 tj u dimm 2 i dimm 4.Isti problem,se latencije definiraju u BIOSu?

a jesi probo sa jednom pa sa drugom, znači samo jedna pa samo druga oće radit? Ne bi bilo ništa novo da se memorije međusobno "posvađaju" pa ne rade zajedno a svaka za sebe da radi...

13 godina
DDR3 ram i 64bitna 7ca

Lako moguće,mada sam viđao prohod matične kod drugih koji su puknuli 4x2GB kit iste radne,a sad neznam jel i oni imaju istih problema sa radnom. Ma evo spustio sam takt sa 1333MhZ na minimalnih 1033MhZ takta za početak. 

M
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice