DDR3 problemi BSOD

poruka: 3
|
čitano: 1.918
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
DDR3 problemi BSOD

Pozdrav!!

Kupio sam novo racunalo nedavno, uglavnom, sve leti ali svako drugi dan vidim BSOD (system service exception error i memory management error).

RAM je Corsair CMX8GX3M2A1333C9 na Gigabyte GA-H67MA-2DH maticnoj.

Inace, maticna prepozna memoriju kao 7-7-7-20 @ 1066 mhz 1.5v, a trebalo bi na 9-9-9-24 @ 1333 mhz 1.5v. Tako da sam to rucno namjestio u BIOS-u....radi ali opet BSOD tu i tamo. Kad se racunalo resetira, vraca mi BIOS na staru verziju. I pise BIOS check sum error.

Snimio sam opet najnoviji BIOS i rucno namjestio RAM postavke te sam onda testirao memoriju sa najnovijim memtest-om:

1) oba sticka unutra, memtest prepozna rame kao  9-9-9-24 @ 1333 mhz, 4 pass-a, nema gresaka

2) izvadio jedan stick van, ovaj koji je unutra je u prvom slotu, memtest prepozna memoriju kao 9-9-9-24 @ 1333 mhz, 4 pass-a, nema gresaka

3) prebacio taj stick na drugi slot, memtest prepozna memoriju kao 6-6-6-20 @ 1333 mhz, 4 pass-a, nema gresaka (pogledam u BIOS oba kanala, sve je na 9-9-9-24 @ 1333 mhz)

4) izvadio taj stick van, stavio ovaj drugi u prvi slot, memtest prepozna memoriju kao 9-9-9-24 @ 1333 mhz, 4 pass-a, nema gresaka

5)   prebacio taj stick na drugi slot, memtest prepozna memoriju kao 6-6-6-20 @ 1333 mhz, 4 pass-a, nema gresaka (pogledam u BIOS, sve je na 9-9-9-24 @ 1333 mhz)

Je li moguce da mi nesto sa tim drugim slot-om nije u redu? Mozda se zato pojavljuje BSOD svaki dan? Krivo prepoznaje memoriju? Dok prvi slot uredno ocitava kako je.... :/

0 0 hvala 0
15 godina
DDR3 problemi BSOD

Odnesi matičnu ploču na reklamaciju, traži novu. Ionako ti je pod garancijon. (ako si kupija novo).

I da moguće je da jedan slot ne radi kako triba a drugi radi.

When you realize why you call Zeus a myth, you'll understand why I don't belive in your god.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DDR3 problemi BSOD

Matična u zamjenu nevjerujem da je Corsair pokvaren.

BTW zamjeni za P67 chipset!

Xperia X8-Eclair-Root-JIT-app2SD-Multitouch-xrecovery
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice