DDR2 800mhz vidi kao DDR2 667 MHz

poruka: 12
|
čitano: 10.497
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Poštovanje!

Trenutno imam 6 GB DDR2 RAM-a :

KingMax DDR2 @800 MHz

G.Skill DDR2 @800 MHz

Mushkin DDR2 @ 667 MHz

Mushkin je u kompjuteru otkad je kupljen (više od godinu dana) i na njemu piše DDR2 800 MHz i tako je radio i kad sam kupio dodatnih 2GB G.Skilla i radila je sve dok nisam dobio KingMax 2GB DDR2 800 MHz.

Otkad su sve 3 pločice unutra,Mushkin je na 667 MHz bez obzira u kojem se utoru nalazi (ima ih 4 na ploči).

Da li je to problem u samoj pločici RAM-a ili u BIOSu ili u nečem drugom?

Isto tako,računalo je ponovno počelo izbacivati BSOD sa porukom IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL . 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Neznam da li ti to bila najbolja ideja, 3 plocice znaju raditi probleme, a ti imas 3 plocice svaka od drugog proizvodaca

i vjerovatno s razlicitim latencijama sto takoder nije optimalno.

Inace bi se trebao drzati 1,2,4 (plocice) konfiguracija pa neces imati problema, i po mogucnosti sto manje mijesanja

rama jer nije sve u frekvenciji i zna biti problema s kompatibilnoscu izmedu memorija.

Isto tako memorije nebi nikako smjele raditi na razlicitim frekvencijama, cak sto vise nisam nikada vidio da je to netko

uspio da mu memorije rade na razlicitim frekvencijama, tako da probaj ako nista rucno namjestiti namjestiti frekvenciju

rama u biosu 

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.1.2011 18:46 (drnde).

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: DDR2 800mhz vidi kao DDR2 667 MHz

Aha,probat ću stavit u 1.,2. i 4. utor.

Al i kad su postavke u BIOS-u namještene na tvorničke,ta je pločica uvijek 667MHz.

Latencije su:

KingMax : 5-5-5-18

G.Skill:    5-5-5-15

Mushkin:  5-5-5-17

Ovaj KingMax 2GB ustvari je Nanya 2GB DDR2.

Na njemu je naljepnica KingMax,ali Everest ga prikazuje kao Nanyu.

Sad ne znam,jel to problem do pločice Mushkin RAM-a ili do postavki?

16 godina
neaktivan

Zapravo sam mislio na korištenje jednog,dva ili četiri modula memorije ne o konfiguraciju po utorima.

Isto tako većina tvrtki koje prodaju ram ga ne proizvodi nego samo prepakira (stavi svoj logo, heatspreader),

te ne mozes biti siguran cije cipove koriste. Npr. cak i ako su 2 modula od iste tvrtke, istog kapaciteta i radne frekvencije

ali kupljena u nekom vecem vremenskom razmaku mogu imati razlicite cipove, jer stalno izbacuju nove revizije. 

Al i kad su postavke u BIOS-u namještene na tvorničke,ta je pločica uvijek 667MHz.

Pa zato sam i rekao da probas rucno namjestiti na 800Mhz jer ocito ploca krivo postavlja.

Takoder, mozes li reci gdje ti pise da ti taj modul radi na 667Mhz, probaj neke druge programe,

CPU-Z, Everest,... jer mi nije jasno kako ti računalo uopće radi ako ti jedan modul radi na nizoj

frekvenciji.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.1.2011 20:47 (drnde).

0 0 hvala 0
15 godina

Nije nikakav problem sto imas 1 RAM plocicu nizih frkvencija, samo je problem sto ce sve ostale raditi po toj najnizoj.

Dakle komp radi bez problema, samo sto si si upropastio 133Mhz.

Google IS your friend!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

imam i ja takodje jedan problem:

u kompu imam dvije plocice rama od 1GB 533MHz, ali kada pogledam preko everesta i CPU-Z programa pise mi 266Mhz...

do cega moze biti, a proizvodjac je isti i obadva su od 533Mhz ???

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: DDR2 800mhz vidi kao DDR2 667 MHz
Huzejr kaže...

u kompu imam dvije plocice rama od 1GB 533MHz, ali kada pogledam preko everesta i CPU-Z programa pise mi 266Mhz...

To je normalno jer memorija radi na 2 takta, računaj 266 x2 (takta) = 533mhz.

Nenad
12 godina
neaktivan

a da li cu moci dodati jos jednu plocicu od 1GB ali 800MHz, mslm hoceli biti kakvih komplikacija ???

16 godina
Huzejr kaže...

- DDR, Double Data .. prevedeno, dvostruki efektivni transfer po taktu. Ovisi kako će neki program prikazivati, stvarni ili efektivni takt, ali je ista stvar.

- DDR deklariran npr 800MHz radi na stvarnih 400. Malo je preciznije čitati oznaku bandwithta npr PC2-6400 to je jednako DDR2-800.

Dodatno, ovisi o CPU (front bus) i chipsetu (tj opcije u BIOSu) kako će se konfigurirati, pa CPU s FSBom na 266 može biti 3:1=800 ako je FSB 200 tad je 4:1,. U slučaju 533 to je 2:1 266. Ovisno o BIOSu ako je CPU FSB 200 može pasti brzina na 400 ili 500 jer postoje samo cjelobrojni omjeri npr 4:2 (zapetljnao s double data brojem pa se može naći 5:4, 5:3, 7:4 ..)... notebook u pravilu nema puno opcija za podešavanje u BIOSu, desktop MBO u pravilu ima više opcija (mogu biti i skrivene). Automatika ugl radi dobro-opimalno pa ne treba ručno podešavati osim kod mixanja različitih modula ili nestabilnosti.

- svaki RAM je deklariran na maximalan (nazivini) radni takt, može raditi na nižem (ovisno o BIOSu i CPU) tj. ima predefinirane postavke u SPD chipu na modulu RAMa (ili ručno ako BIOS dozvoljava postavke). Automatika uzima prvu nižu vrijednost.

- Svaki RAM standardno ima toleranciju +10% na nazivnu brzinu (i voltažu), ali tad već ulazimo u OC...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

aham hvala ti !!!!

a da li imas odgovor na ovo moje drugo pitanje ???

16 godina
ihush kaže...
.

- svaki RAM je deklariran na maximalan (nazivini) radni takt, može raditi na nižem (ovisno o BIOSu i CPU) tj. ima predefinirane postavke u SPD chipu na modulu RAMa (ili ručno ako BIOS dozvoljava postavke). Automatika uzima prvu nižu vrijednost.

..

Huzejr kaže...

aham hvala ti !!!!

a da li imas odgovor na ovo moje drugo pitanje ???

-vidi gore.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

e ljudi novi sam i molim vas za pomoć imam ddr2 800 mhz al mi pokazuje da samo koristi 320 mhz a pokušavo sam u biosu namjestit i nigdje nema za namještanje frekvencije rama zato plizz pomoć

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice