DDR 1GB dvije pločice

poruka: 5
|
čitano: 2.466
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
DDR memorija

Htio bih si stariji komp malo nadogradit, sad imam 2×512 Mb DDR, a htio bih stavit 2×1GB DDR, pa dal ima tko takve dvije pločice ? Il zna di bi se mogle nabavit :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: DDR memorija
Filip91 kaže...

Htio bih si stariji komp malo nadogradit, sad imam 2×512 Mb DDR, a htio bih stavit 2×1GB DDR, pa dal ima tko takve dvije pločice ? Il zna di bi se mogle nabavit :)

2x 1GB DDR modula je danas prava rijetkost za pronaći, čak i po oglasnicima tipa njuškalo.hr. 2x 512 DDR pak modula nađeš ko od šale, ima ih ko pljeve na njušci primjerice.

Postavi oglas tu pa pričekaj desetak dana, možda se javi netko tko još uvijek možda posjeduje takva dva modula.

Inače, samo da spomenem, izuzetno neisplativa investicija. Praktično, taj 2x 1G kit te košta gotovo kao trenutno komad finog kvalitetnog 4GB DDR3 modula.

Rađe štedi za novu platformu u cijelosti, to ti se više isplati, dugoročnije nepojmljivo sretnija opcija.

14 godina
DDR 1GB dvije pločice

Ako stvarno uspijes nac 2x 1gb prvo vidi jel ti MBO prima vise od 1gb RAMa, vecina starijih maticnih ploca ( maticne sa DDR ) ne prima vise od 1gb RAMa.

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: DDR 1GB dvije pločice
Tomek.Klc kaže...

Ako stvarno uspijes nac 2x 1gb prvo vidi jel ti MBO prima vise od 1gb RAMa, vecina starijih maticnih ploca ( maticne sa DDR ) ne prima vise od 1gb RAMa.

prima bez brige, gledao sam u knjižici koju sam dobio s pločom i piše da podržava 2 × 1GB DDR (400Mhz)

13 godina
neaktivan
DDR 1GB dvije pločice

Kao sto rece cezar prije mene,to se cini totalno neisplativo.Cijene DDR memorija su smjesno skupe trenutno,jedino ako nenadjes polovno od nekoga da ti dadne dobru ponudu.Ali naravno odluka je na tebi.

EDIT: Evo cisto da ti kazem cijene ovde u Bosni.Trenutno cijena 1g DDR rama je 74km(gore dole koju marku.zavisi do prodavnice) a to je 280kuna,sto ti je znaci 560kuna za 2 gige.Za te pare mozes dobiti 8-12 giga DDR3 rama

(Value sam konvertovao na sajtu xe.com)

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2012 17:08 (Exprince).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice