Corsair 2x2gb TW3X1333C9A problem

poruka: 10
|
čitano: 2.965
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Corsair 2x2gb TW3X1333C9A problem!!!

Problem je ovakav: imam MSI NF750-G55 maticnu plocu s ramima Corsair 2x2gb TW3X1333C9A (iako mi pod CPU-Z i BIOS ver.1.4 pise CM3X2G1333C9) e sada je stvar ovako:

1.) kada stavim samo jedan keks od 2gb u slot komp normalno radi, cim stavim i drugi keks na plocu dobivam "random" BSOD!!!

2.) proabo sam ovo: upalim komp s jednim keksom, ugasim, sibnem nabrzaka drugi keks ( u bilo koji slot ) komp mi prepozna 4 gb i komp radi, ali cim ga resetiram ponovi mi se prva stvar!!!

Forumasi molim vas pomognite mi, probao sam Memtest86 ( radi svaka memorije bez problema ), zamjenio sam plocu i rame i neznam vise ni kako ni sta :( 

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.2.2011 9:15 (Kilos).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probao flashat bios?

Radi li samo jedan kex a drugi ne, ili si oba pojedinacno probao stavit?

Treba na netu nac kompatibilnost RAMa i MBOa...

Znaci reklamirao si i plocu i rame i dobio nove pa isti problem ili?

EDIT: Sad u uputstvima za maticnu pogledao....Jesi li kad si stavljao RAMe stavio u svaki drugi slot ili drito jedan pored drugog....U uputstvima pise za 2 DIMMa da moraju bit jedan do drugog, s tim da prvo stavis prvi u DIMM1, a drugi u DIMM2

EDIT2: Imas tu memory support list http://www.msi.com/file/test_report/TR10_1874.pdf

Koliko vidim podrzava

koliko vidim najslicniji modul koji pise da podrzava ovom tvojem kojem si napisao je TW3X4G1333C9A, u CPUZ pise "2G" jer valjda prepoznaje pojedini modul...A na memoriji ili kutiji bi trebalo pisat ovo sta sam ja napiso, i obavezno napravio BIOS Update ako nisi jer vidim da neki BIOSI imaju memory support list update....Sretno

Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.2.2011 12:19 (Mojpismonosa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Bi bilo ok da uzmem sada ovo pa da mi svih 4gb ucita, ako ne preporucite mi nes iz linksa ( iz rijeke sam ):

http://www.links.hr/index.php?naziv=Memorija+PC-10600,+4+GB+KINGMAX,+DDR3+1333+MHz,+kit+2x2GB&option=artikl&id_kategorija=05121003&id_artikl=051.210.046

update od biosa sam napravio na 1.6 ver, probao sve varijante i shvatio sam da mi ne zeli upaliti na cold boot 4gb ( tek kada ga nakon 1-2h ugasim i stavim dodatni keks od 2gb onda mi prepozna )!
Citao sam na netu da je inace moja memorija preporucena za ovu maticnu ali sam i na dosta foruma naletio gdje ljudi imaju problema kao i ja, zato molim ako itko ima moju maticnu, nek mi kaze koju memoriju koristi pa da budem mirne duse...ipak zelim igrati Rift s 4 gb a ne 2 gb rama :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ja imam iste rame i imao sam isto random BSOD ali samo dok su mi rami bili u dual channelu.Kad nisu bili sve je radilo savršeno.Rušio samo dok surfao netom uz upaljen Winamp i utorrent.Kad bi igrao nešto,nikad.

Problem sam riješio tako da sam nosio ploču  na servis i dobio sam novu ploču.Od tada sve radi super.Moj prijedlog je da ih probaš staviti u single channel.

GET TO DA CHOPPAAA!!!!!!!!!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.2.2011 14:36 (Regular John 19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

cemi biti razlika u performansama ako budem to napravio ( single vs dual channel ) btw imam novu novcatu memoriju ( jedan i drugi keks radi, testirano )...jer bi ipak htio imati dual channel, ako je moguce xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Probaj podići napon na memoriji , ako je na AUTO možda ga ploča downvolt-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Corsair 2x2gb TW3X1333C9A problem
maks-rs kaže...

Probaj podići napon na memoriji , ako je na AUTO možda ga ploča downvolt-a.

probao sam, i nemogu default voltaza mi je 1,5 ( tocno 1,54 ) tj neda mi da ga mjenjam...jel moguce da promjenim latencije na njemu da bi moglo nes proradit ? ako je nek mi netko objasni sta moram tocno napravit...btw nitko mi nije odg, jel dobra sta ova Kingmaxova memorija ?

15 godina
Kilos kaže...

probao sam, i nemogu default voltaza mi je 1,5 ( tocno 1,54 ) tj neda mi da ga mjenjam...

BIOS setup/Cell menu/DRAM Voltage ?

15 godina
neaktivan

majstore svaka cast, trazio na netu i lik je na amazonu ovo napisao...

Most systems would detect this memory as a DDR3 - 1066MHz, with latency of 7-7-7-20. 

Advice: most of the motherboards by default sets the voltage to 1.5V, this memory needs 1.7v. At 1066MHz it worked ok at 1.5V, but then I manually moved the FSB of the system so the memory would work at 1333MHz the system did not pass the POST. After changing the voltage it work perfectly at 1333MHz. 

Ja prije podigao na 1.69 i nije radilo...podignem na 1.73 ( iako mi na CPU-Z kaze da je 1.50 ) i evo resetirao 6 puta i upalio radi ko blesavo i u dual channelu {#}

Hvala vam puno narocito tebi marks-rs {#}

16 godina
neaktivan

Ja sam imao na asrock ploči s tom memorijom problem.Na postavkama u biosu na auto tu memoriju mi je dizao u dualchanellu na 1600 i rušio mi sistem.Kada sam manuelno postavio frekfenciju 1333, sve ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice