Kako bi ja mogao svoje postavit da rade na 1866?
Nikako s tom matičnom i tim procesorom.
matična: Supports DDR3 1600/1333/1066 non-ECC, un-buffered memory
procesor: Memory Types DDR3-1333
Znači najviše što na tu konfiguraciju ide je 1333
Da kojim slučajem imaš procesor i ploču koji podržavaju ram s tom frekvencijom postavke bi ti išle:
- Frequency (speed) 1333MHz, 1600MHz, 1866MHz
- CAS latency 9-9-9-27, 10-10-10-30 and 10-11-10-30
Voltage 1.5V
Sa stranice proizvođača...
Nikako s tom matičnom i tim procesorom.
matična: Supports DDR3 1600/1333/1066 non-ECC, un-buffered memory
procesor: Memory Types DDR3-1333
Znači najviše što na tu konfiguraciju ide je 1333
A da li ima ikakve razlike ako mi je sad ram na 1333? Da li ima ikakve razlike između 1333 i 1866?
A da li ima ikakve razlike ako mi je sad ram na 1333? Da li ima ikakve razlike između 1333 i 1866?
A u biti ti viša frekvencija rama treba značiti brži ram ali s obzirom da se ta viša frekvencija postiže mijenjanjem timinga da budu sporiji, upitno je koliko se realno postiže ubrzanje. Neki kažu nikakvo. Ili recimo to ovako: dobio bi možda neznatno bolje rezultate na nekom benchmarku ali u svakodnevnom korištenju ili nekoj igri prosječni korisnik ne može osjetiti razliku.
A u biti ti viša frekvencija rama treba značiti brži ram ali s obzirom da se ta viša frekvencija postiže mijenjanjem timinga da budu sporiji, upitno je koliko se realno postiže ubrzanje. Neki kažu nikakvo. Ili recimo to ovako: dobio bi možda neznatno bolje rezultate na nekom benchmarku ali u svakodnevnom korištenju ili nekoj igri prosječni korisnik ne može osjetiti razliku.
Gledao sam baš na YouTube, testirali su 1333, 1600, 1866 i 2400. Štoviše 1333 je imao prednost za 1-3 fpsa zbog niže latencije.
Mozda je bolje u nekim testovima u globalu je bolje veca frekvencija, veca propusnost. To je izuzetno vidljivo na igpu kod intela i narocito kod amd-a. Amd cak preporuca kupovinu 1866mhz na vise.
Mozda je bolje u nekim testovima u globalu je bolje veca frekvencija, veca propusnost. To je izuzetno vidljivo na igpu kod intela i narocito kod amd-a. Amd cak preporuca kupovinu 1866mhz na vise.
I to profitira samo igpu, kad imaš normalnu grafičku nema ti apsolutno nikakve razlike, bar u igrama. Sad neki programi koji su fokusirani na korištenje rama će više profitirati na većim frekvencijama.
I to profitira samo igpu, kad imaš normalnu grafičku nema ti apsolutno nikakve razlike, bar u igrama. Sad neki programi koji su fokusirani na korištenje rama će više profitirati na većim frekvencijama.
+ ovisno o količini cachea na CPU, više keša, manje utječe sporija periferija. Razlike su vidljive samo u benchanjima i njazahtijevnijim taskovima ali i tada zanemarivo u odnosu na bilo koji drugi dio.
Imam sličan problem sa Kingston Hyper memorijom KHX1600C9AD3/2G 2x2gb koja radi na 1333 ako u bios-u ostavim na auto a kad je stavim na 1600 ručno sve ok dan ili dva a onda baca blue screen i tako stalno dok ne vratim na 1333...U čemu bi mogao biti problem?Kad sam stavio TPU I EPU prekidač na matičnoj NA ENABLE(znači automatski diktira voltage i clock freq) čak smanji na 578(1156).Matična ploča je Asus M5A99X EVO a proc je AMD Phenom x2 555...Nisam dirao nikakve druge postavke u bios-u što se tiče napona,,latencija i slično jer ne znam koje su vrijednosti...
Memorijski kontroler na tom procesoru zvanično ne podržava DDR3 na 1600MHz.
Imam sličan problem sa Kingston Hyper memorijom KHX1600C9AD3/2G 2x2gb koja radi na 1333 ako u bios-u ostavim na auto a kad je stavim na 1600 ručno sve ok dan ili dva a onda baca blue screen i tako stalno dok ne vratim na 1333...U čemu bi mogao biti problem?Kad sam stavio TPU I EPU prekidač na matičnoj NA ENABLE(znači automatski diktira voltage i clock freq) čak smanji na 578(1156).Matična ploča je Asus M5A99X EVO a proc je AMD Phenom x2 555...
Procesor podržava samo 1333Mhz ali pokušaj se igrati sa naponom memorije pa ju podići nešto malo ili namjestiti latencije ručno.
Ovako, imam 3 gb rama, jedna plocica je 2 gb- radi na 400 mhz, druga plocica 1 gb, radi na 333 mhz, sada mi obje rade na 333 mhz- moje pitanje je: Je li bolje da imam 2 gb da radi na 400 mhz ili 3 gb da rade na 333 mhz? Bio bih stvarno zahvalan da mi netko pomogne...
Ovako, imam 3 gb rama, jedna plocica je 2 gb- radi na 400 mhz, druga plocica 1 gb, radi na 333 mhz, sada mi obje rade na 333 mhz- moje pitanje je: Je li bolje da imam 2 gb da radi na 400 mhz ili 3 gb da rade na 333 mhz? Bio bih stvarno zahvalan da mi netko pomogne...
naravno da je bolje imati 3gb koje rade na 333mhz,tu razliku u frekvenciji ti niti ne osjetiš,a ipak je bitniji da imaš veću količinu memorije.