Ubuntu - usb stick boot

poruka: 11
|
čitano: 2.719
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Ubuntu - usb stick boot

Pozdrav,

pomoću usb-universall installer napravila sam bootable usb, gore je ubuntu i sad ne znam kak da ga pokrenem.. kod pokretanja ponudi mi se izbor usb-hdd,fdd,zip itd. i bilo koji da odaberem ne funkcionira, normalno se počinje pokretati windows..možda moje računalo ne podržava usb-booting ili treba nekaj podesiti? s obzirom da je računalo 2002.g 

instalirala bih pomoću cd/dvd-a no najnoviji ubuntu ne stane na cd, a dvd mi ne čita, jednostavno ošlo.. :/

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Ubuntu - usb stick boot
Hello princess ma vidi sto je to ovdje pa pa to je link
http://www.bug.hr/forum/topic/linux/linux-pitanja-odgovori/57979.aspx
F9 za brzi izbornik o odabiru medija za boot (neki F ovisno o maticnoj pise pri paljenj compa i na novijima u biosu nesto s secure bootin treba iskljuciti i jos uefi to malo strucnije pitati na linkic ako neradi inamjerava se staviti ubuntu... da i u vezi dual boota)
TD collector
17 godina

Moguće da imaš "+" znak ili nešto slično kraj hdd opcije, pa ti se otvori podizbornik i tu imaš usb.

11 godina
neaktivan

tipka je F12, tek tolko.. ma čitala sam te teme ali ne mogu naći, većinom piše o usb disku, a dual boot mi ne treba jer namjeravam staviti čisti ubuntu.

12 godina
neaktivan
Ubuntu - usb stick boot

0 0 hvala 0
16 godina
PrincesssLeia kaže...

Pozdrav,

pomoću usb-universall installer napravila sam bootable usb, gore je ubuntu i sad ne znam kak da ga pokrenem.. kod pokretanja ponudi mi se izbor usb-hdd,fdd,zip itd. i bilo koji da odaberem ne funkcionira, normalno se počinje pokretati windows..možda moje računalo ne podržava usb-booting ili treba nekaj podesiti? s obzirom da je računalo 2002.g 

instalirala bih pomoću cd/dvd-a no najnoviji ubuntu ne stane na cd, a dvd mi ne čita, jednostavno ošlo.. :/

listaj do Creating a bootable Ubuntu USB flash drive from Windows

ili ovdje. Problem može biti i verzija, nakon 10.04 LTS izbačeno je dosta supprota za stariji HW. Možda ti je jedino rješenje stariji ubuntu.

-moguć je i problem s bootanjem s USBa zbog starosti (novi emuliraju boot-HDD, stari su emulirali FDD-CD..), mora biti nativni USB kontroler i sl. Ipak, najvažnije mora biti pravilno kreiran, npr FS može biti Fat32 (jer ga svi USB flash diskovi podržavaju, dok neki drugi FS može biti problem, ako kreiraš pod linuxom može i ext2).

-probaj posediti BIOS, resetirati na defult.. nije važan boot order nego moraš vidjeti USB-disk u bootu npr s QuickBootmenijem (F12/.. koji već na tvojoj MBO).

-ponekad je CD-DVD nezamjenjiv... možda posudba nekog externog.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan
Ubuntu - usb stick boot

Ako imas PC onda moras da podesi da se podize sa USB-FDD kad instaliras linux a kad treba instalirati Windows OS onda podesi na USB-HDD, i to je to.

0 0 hvala 0
16 godina
Jing Jang kaže...

Ako imas PC onda moras da podesi da se podize sa USB-FDD kad instaliras linux a kad treba instalirati Windows OS onda podesi na USB-HDD, i to je to.

- OS nema baš nikakve veze s emulacijom boota. Samo kontroler, boot medij, pa čak i da je prazan bez OSa ili multiboot sa stotinu OSeva.

-dali ga neki usb-tools formatira-označi kao neku vrstu medija je nešto drugo, to opet ne ovisi o OSu nego BIOSu tj što podržava. Slično ''.. samo dva slova razlike''.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Ubuntu - usb stick boot

Jesi probala staviti First Boot Device HDD, a pod Hard Disk Boot Priority na prvo mjesto stick (ako ga BIOS vidi kao HDD)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Bolje ti je ak ga oćeš isprobat da ga staviš na boot cd. Meni se od prve bez da sam kaj pritisnil booto.

Bilo bude malo sporije al nije neki velki bed.{#}

11 godina
neaktivan

Ne mora bit cd, može i dvd.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice