Ubuntu 8.04
- poruka: 94
- |
- čitano: 16.047
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Ma o čem ti pričaš? Pa jel toshiba ima monopol u prodaji laptopa kao što microsoft ima u prodaji OS-a??
Brkaš kruške i jabuke...
A šta je sa .odt formatom? Misrosotf Office ne podržava taj format?Evo baš sam sada pročitao na netu da postoji plugin za word pomoću kojega možeš otvoriti .odt datotetke.
A između ostalog, microsoft office formati su standardizirani tako da programeri, ukoliko žele prihvaćen program, moraju integrirati podršku za standardizirane formate.
Ma o čem ti pričaš? Pa jel toshiba ima monopol u prodaji laptopa kao što microsoft ima u prodaji OS-a??
Brkaš kruške i jabuke...
ONTOPIC- ima li tko kakve screense novog ubuntua (KDE4 i gnome 2.22)?
ONTOPIC- ima li tko kakve screense novog ubuntua (KDE4 i gnome 2.22)?
Pozdrav
Imam pitanje oko FTP-a.
Kako sam novi na linuxu i to, možete li mi preporučiti neki FTP klijent ali da je dobar.
Npr. na win-u sam probao filezilla, i core ftp lite.
Core
ftp mi je što se tiče upload-a zakon, jer uvijek bez problema mogu
resume upload nekih većih datoteka, dok sa filezillom nikako.
Koristim
Ubuntu 8.04, i probao sam filezillu, isti je problem nemogu da resume
nikako, a isto sam probao i gftp, koji također nemože da resume.
Tako da sam morao ući u win, i s coreom resume taj upload bez problema.
Dakle, koji preporučujete, odnosno koristite.
Hvala
Dobar je KFtpGrabber. Radjen za KDE, ali normalno se instalira i na Gnome. Dali podrzava pauziranje neznam, ali je stvarno dobar. Najbolje si sam upises u konzolu: sudo apt-cache search ftp - izbaciti ce ti sve programe vezane uz ftp pa si nadjes sto ti pase.
Dobar je KFtpGrabber. Radjen za KDE, ali normalno se instalira i na Gnome. Dali podrzava pauziranje neznam, ali je stvarno dobar. Najbolje si sam upises u konzolu: sudo apt-cache search ftp - izbaciti ce ti sve programe vezane uz ftp pa si nadjes sto ti pase.
molio bih posto nisan nikad to radio, da mi netko pojasni ako je moguce kako sprzit downloadani ubuntu 8.04 na cd kao bootabilni disk,i ima li negdje kakav tutorijal na instalaciju...jer u linuxu nisam nikad radio....hvala unaprijed.
molio bih posto nisan nikad to radio, da mi netko pojasni ako je moguce kako sprzit downloadani ubuntu 8.04 na cd kao bootabilni disk,i ima li negdje kakav tutorijal na instalaciju...jer u linuxu nisam nikad radio....hvala unaprijed.
eto i ja sam ga konacno stavio.
Samo muku mucim sa ati karticom.
Koristio sam driver ponuđen od kubuntua i radi ok ali mi sad ne prepoznaje moju zvucnu onboard nego onu od graficke.
Imao sam prije samo nVidiu pa baš i nemam pojma kak to sredit sa ati karticom.
Ima neki trik?
Iskljucit zvucnu od graficke i ukljucit onu onboard?
Ova onboard je radila dok nisam instalirao 3d driver
Stavio ga baš danas, leti na kanti koju imam :D
sva sreća da imam nvidiu pa se ne moram zaebavat sa driverima puno...
eto i ja sam ga konacno stavio.
Samo muku mucim sa ati karticom.
Koristio sam driver ponuđen od kubuntua i radi ok ali mi sad ne prepoznaje moju zvucnu onboard nego onu od graficke.
Imao sam prije samo nVidiu pa baš i nemam pojma kak to sredit sa ati karticom.
Ima neki trik?
Iskljucit zvucnu od graficke i ukljucit onu onboard?
Ova onboard je radila dok nisam instalirao 3d driver
Imam laptop HP 6125 s 512 MB rama i sempron procesorom.
Zanima me jel bi za moj laptop bio bolji Ubuntu, Kubuntu i Xubuntu ?
Zbog malo rama sam cuo da bi bilo bolje da imam Xubuntu, iako njega nikad nisam koristio.
Jel ce mi odmah raditi ?
Kako da slozim ati grafulju i mrezu (broadcom wireless) ?
Hvala na odgovorima
Imam laptop HP 6125 s 512 MB rama i sempron procesorom.
To je dovoljno rama za sva grafička sučelja iako bi s više rama Gnome i KDE radili brže.
Zanima me jel bi za moj laptop bio bolji Ubuntu, Kubuntu i Xubuntu ?
Xfce, odnosno Xubuntu će ti radit najbrže jer je to i najlakše sučelje (možeš naravno na Xubuntu instalirat Gnome i dobit Ubuntu, ili KDE pa dobit Kubuntu - tako da te to ne treba previše brinut).
Jel ce mi odmah raditi ?
Kako da slozim ati grafulju i mrezu (broadcom wireless) ?
Zato postoje Live distribucije da isprobaš prije nego instaliraš na HDD. ATI ćeš moći instalirati iz Restricted repozitorija, a za Broadcom će ti poslužit ndiswrapper (iako postoji mogućnost da ti proradi odmah, out-of-box). Ostalo bi sve više manje trebalo raditi. Probaj Live.
Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'
Znaci prelazim na Xubuntu , hvala
Za namještanje grafičke na Hardyu : EnvyNG
Odlična stvar....ukucas naredbu :
sudo apt-get install envyng-gtk (za Xubuntu i Ubuntu, ua ostale vidi link dolje)
i to je to...automatska instalacija...prepozna grafičku(podržane ATI i nVidia) i skine
ti najnovije drivere...nakon toga restartas komp i u Hardware Drivers(System->Administration) kvačica na grafulju i stvar riješena.
Compiz i ostale stvarčice rade savršeno.
Link za EnvyNG : http://www.albertomilone.com/envyngfaq.html#A
robi@phoenix:~$ time firefox
real 0m0.221s
user 0m0.028s
sys 0m0.028s
Ubuntu 8.04, firefox 3.0b5
OS je super! Čuo sam da će u 8.10 biti i grafičko sučelje potpuno redizajnirano!!! w00t
Link: hidenentertainmentforums.freeforums.org
Također u mom profilu
Ja sam ga instalo odlican je.
instalirao sam ovaj ubuntu i instalirao drivere za gpu(gf 7300go)...ostale mi je sam prepoznao i sad imam problem...laptop mi se smrzne svako malo neovisno sto ja radio na njemu...smrzne se i to traje po 30ak sekundi tijekom cega mogu samo misem micati.Imam asus a6jc notebook a ovo je screenshot system loga kada dodje do smrzavanja
pa bih molio da napisete ako imate kakvu ideju http://img521.imageshack.us/img521/1443/screenshotvarlogmessagebt1.png
Vrag mi nije dao mira i eo stavio sam i ja novi Ubuntu da isprobam iz prve ruke. Odličan je. Radi ko sisa Ja sam doduše stavio 64 bitnu verziju,znalo je biti nekih sitnih mušica (flash,flash bez zvuka)ali sada sve radi.
ja imam dva dana.... bili su mali problemi na pocetku oko rezolucije ali to je standardno valjda. Sve je za 5
bok, ovako..moguće da sam nešto sprčkao u QGRUBeditoru, uglavnom koliko ja znam samo sam promijenio defaultni OS.
i sad kad restartiram komp i da ću uć u WinXP mi piše "Error 13: Invalid or unsupported executable format".
evo vam menu.lst al ne kuzim sta je...help:)
default 4
fallback 4
timeout 10
title Ubuntu 8.04, kernel 2.6.24-16-generic
root (hd0,5)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.24-16-generic root=UUID=22890ac7-cf22-4a62-93e2-bd75b9cd01e2 ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.24-16-generic
quiet
title Ubuntu 8.04, kernel 2.6.24-16-generic (recovery mode)
root (hd0,5)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.24-16-generic root=UUID=22890ac7-cf22-4a62-93e2-bd75b9cd01e2 ro single
initrd /boot/initrd.img-2.6.24-16-generic
title Ubuntu 8.04, memtest86+
root (hd0,5)
kernel /boot/memtest86+.bin
quiet
title Other operating systems:
root
title Microsoft Windows XP Professional
root (hd0,5)
chainloader +1
savedefault
makeactive