Ubuntu 8.04

poruka: 94
|
čitano: 16.047
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Ubuntu 8.04
jabuka555 kaže...
// Odlična stvar, iskreno bilo bi lijepo vidjeti Ubuntu 8.04 na novom BUG ovom DVD u. Inače moje osobno mišljenje je, da je jedini način da Ubuntu postane Kralj Kraljeva u OS ovima tako da odmah ima podršku za windows platformu. Znači instaliram Ubuntu, i automatski mogu igrati sve igrice, i ostale programe koji inače delaju pod windowsima. A nikakvi emulatori i slično. Samo integrirana podrška. Kada se to desi, kada dođe taj dan D, onda će windowsi pasti u zaborav, jer će doći vrijme Ubuntu-a!!!
 ako se to dogodi mislim da ce ubuntu izgubiti cca 70% korisnika. sto je u redu. tak da se nadam ta seto nikad nece dogoditi. to bi bilo u najmanju ruku debilno. cemu kopirati drugi os? linux je linux, windows je windows i to j e to. igraj se na windowsima, linux ima neke svoje igre. njih igraj ii emuliraj sa wine/cedegom i bok. ugl ponavljam, to bi bilo glupo.

i nogom u guzicu je korak naprijed
17 godina
neaktivan
jabuka555 kaže...
// Odlična stvar, iskreno bilo bi lijepo vidjeti Ubuntu 8.04 na novom BUG ovom DVD u. Inače moje osobno mišljenje je, da je jedini način da Ubuntu postane Kralj Kraljeva u OS ovima tako da odmah ima podršku za windows platformu. Znači instaliram Ubuntu, i automatski mogu igrati sve igrice, i ostale programe koji inače delaju pod windowsima. A nikakvi emulatori i slično. Samo integrirana podrška. Kada se to desi, kada dođe taj dan D, onda će windowsi pasti u zaborav, jer će doći vrijme Ubuntu-a!!!
 Aha, baš bi to bilo super. Malo sutra!!

A onda je svizac zamotao čokoladu u omot! Je ozbiljno, kad ti kažem. hehehe :)))

Prvo moraš nagovorit čika Billa da izda DirectX za linux platformu pa onda možeš govorit o igranju "svih" igara na linuxu. I uz to, transformirat cijelu "game" industriju da uz igre za windowse izdaje i igre za linux. No kako se to neće nikada dogoditi, slobodno možeš ostati na windowsima. Sa linuxom se nemoj uopće zamarati ako ti komp služi samo za igranje.

Al je ova tema otišla u OT..

There's too many self-Indulgent wieners in this city with too much bloody money!
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2008 14:56 (coder_).
17 godina
neaktivan
// Evo ti jedan primjer: Toshiba je bila patentirala HD DVD medije, vrijeme je pokazalo da je ipak više korisnika za Bluray. Da je Toshiba rekla: "Mi u svoje laptope bumo i dalje stavljali HD DVD, a vama kojima se to nesviđa uzmite laptope s Blueray" znaš kaj bi se dogodilo?" Toshiba bi propala. Zato u Toshibinim laptopima možeš pronaći combo uređaje koji podržavaju oba formata. Velika stvar je npr. da OpenOffice podržava formate datoteka koji ustvari svi znamo dolaze iz Microsofta. Evo još jedan primjer: Da navedeni openOffice kojim slučajom nepodržava Microsoft formate, misliš da bi bio popularan?! No way. Kak ne kužite kaj mislim?!?!
17 godina
neaktivan

Ma o čem ti pričaš? Pa jel toshiba ima monopol u prodaji laptopa kao što microsoft ima u prodaji OS-a??

Brkaš kruške i jabuke...

A šta je sa .odt formatom? Misrosotf Office ne podržava taj format?Evo baš sam sada pročitao na netu da postoji plugin za word pomoću kojega možeš otvoriti .odt datotetke.

A između ostalog, microsoft office formati su standardizirani tako da programeri, ukoliko žele prihvaćen program, moraju integrirati podršku za standardizirane formate.

There's too many self-Indulgent wieners in this city with too much bloody money!
17 godina
neaktivan
coder_ kaže...

Ma o čem ti pričaš? Pa jel toshiba ima monopol u prodaji laptopa kao što microsoft ima u prodaji OS-a??

Brkaš kruške i jabuke...

MS nema monopol u prodaji OS-a neznam gdje si to pokupio uostalom nitko te ne tjera na kupovinu njihovog OS-a. Imaš alternative, a to što svi proizvođači software-a podržavaju MS je jedna sasvim druga priča i ujedno i razlog zašto ljudi odabiru Win.

ONTOPIC- ima li tko kakve screense novog ubuntua (KDE4 i gnome 2.22)?

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2008 19:09 (PROTECTOR).
17 godina
neaktivan
PROTECTOR kaže...

ONTOPIC- ima li tko kakve screense novog ubuntua (KDE4 i gnome 2.22)?

Nope, nemam vremena sad za to, ali mozda ti uhvatim screenshot od KDEa 4.1(svn trunk) ako se nesrusi. Sad ga buildam iz sourcea pa cemo vidjeti kako to sve radi. Buildam sam ono osnovno - kdelibs, kdepimlibs, kdepim i kdebase. Pola stvari nece biti ondje, ali valjda ce raditi. Ujedno ovo i radim da mogu neke KDE 4.x.x aplikacije normalno pokrenuti pod KDE 3.5.x. Ako uspijem sta srediti sa screenshotovima javim.

Arch user, Don't Panic!!!
17 godina
neaktivan
FTP na Ubuntu 8.04

Pozdrav

Imam pitanje oko FTP-a.
Kako sam novi na linuxu i to, možete li mi preporučiti neki FTP klijent ali da je dobar.
Npr. na win-u sam probao filezilla, i core ftp lite.
Core ftp mi je što se tiče upload-a zakon, jer uvijek bez problema mogu resume upload nekih većih datoteka, dok sa filezillom nikako.
Koristim Ubuntu 8.04, i probao sam filezillu, isti je problem nemogu da resume nikako, a isto sam probao i gftp, koji također nemože da resume.
Tako da sam morao ući u win, i s coreom resume taj upload bez problema.

Dakle, koji preporučujete, odnosno koristite.

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ubuntu 8.04

Dobar je KFtpGrabber. Radjen za KDE, ali normalno se instalira i na Gnome. Dali podrzava pauziranje neznam, ali je stvarno dobar. Najbolje si sam upises u konzolu: sudo apt-cache search ftp - izbaciti ce ti sve programe vezane uz ftp pa si nadjes sto ti pase.

Arch user, Don't Panic!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tux Slave kaže...

Dobar je KFtpGrabber. Radjen za KDE, ali normalno se instalira i na Gnome. Dali podrzava pauziranje neznam, ali je stvarno dobar. Najbolje si sam upises u konzolu: sudo apt-cache search ftp - izbaciti ce ti sve programe vezane uz ftp pa si nadjes sto ti pase.

ok  tux, hvala ti, probam

pozz
17 godina
neaktivan
Ubuntu 8.04

molio bih posto nisan nikad to radio, da mi netko pojasni ako je moguce kako sprzit downloadani ubuntu 8.04 na cd kao bootabilni disk,i ima li negdje kakav tutorijal na instalaciju...jer u linuxu nisam nikad radio....hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rodjo kaže...

molio bih posto nisan nikad to radio, da mi netko pojasni ako je moguce kako sprzit downloadani ubuntu 8.04 na cd kao bootabilni disk,i ima li negdje kakav tutorijal na instalaciju...jer u linuxu nisam nikad radio....hvala unaprijed.

Ma ti samo sprzi taj image.... butabilan ti je on sam od sebe, a sto se tice upustva evo ti link

Sve što možeš sad ostavi za kasnije
17 godina
neaktivan
Ubuntu 8.04

eto i ja sam ga konacno stavio.

Samo muku mucim sa ati karticom.

Koristio sam driver ponuđen od kubuntua i radi ok ali mi sad ne prepoznaje moju zvucnu onboard nego onu od graficke.

Imao sam prije samo nVidiu pa baš i nemam pojma kak to sredit sa ati karticom.

Ima neki trik?

Iskljucit zvucnu od graficke i ukljucit onu onboard?

Ova onboard je radila dok nisam instalirao 3d driver

Athlon X2 5000+@ 3200mhz,Gigabyte GA-MA770-DS3,Geil ultra 2x1gb, Gigabyte radeon HD 3870
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ubuntu 8.04

Stavio ga baš danas, leti na kanti koju imam :D

sva sreća da imam nvidiu pa se ne moram zaebavat sa driverima puno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rodjo kaže...

skini IMGBurn(free) i on ti to odmah napravi bez problema

http://www.freewebs.com/horagio/
17 godina
neaktivan
LUXX kaže...

eto i ja sam ga konacno stavio.

Samo muku mucim sa ati karticom.

Koristio sam driver ponuđen od kubuntua i radi ok ali mi sad ne prepoznaje moju zvucnu onboard nego onu od graficke.

Imao sam prije samo nVidiu pa baš i nemam pojma kak to sredit sa ati karticom.

Ima neki trik?

Iskljucit zvucnu od graficke i ukljucit onu onboard?

Ova onboard je radila dok nisam instalirao 3d driver

skini envyNG radiii
17 godina
neaktivan
Ubuntu 8.04

Imam laptop HP 6125 s 512 MB rama i sempron procesorom.

Zanima me jel bi za moj laptop bio bolji Ubuntu, Kubuntu i Xubuntu ?

Zbog malo rama sam cuo da bi bilo bolje da imam Xubuntu, iako njega nikad nisam koristio.

Jel ce mi odmah raditi ?

Kako da slozim ati grafulju i mrezu (broadcom wireless) ?

Hvala na odgovorima

0 0 hvala 0
17 godina

Imam laptop HP 6125 s 512 MB rama i sempron procesorom.

To je dovoljno rama za sva grafička sučelja iako bi s više rama Gnome i KDE radili brže.

Zanima me jel bi za moj laptop bio bolji Ubuntu, Kubuntu i Xubuntu ?

Xfce, odnosno Xubuntu će ti radit najbrže jer je to i najlakše sučelje (možeš naravno na Xubuntu instalirat Gnome i dobit Ubuntu, ili KDE pa dobit Kubuntu - tako da te to ne treba previše brinut).

Jel ce mi odmah raditi ?
        Kako da slozim ati grafulju i mrezu (broadcom wireless) ?

Zato postoje Live distribucije da isprobaš prije nego instaliraš na HDD. ATI ćeš moći instalirati iz Restricted repozitorija, a za Broadcom će ti poslužit ndiswrapper (iako postoji mogućnost da ti proradi odmah, out-of-box). Ostalo bi sve više manje trebalo raditi. Probaj Live.

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'

Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'
17 godina
neaktivan

Znaci prelazim na Xubuntu Osmijeh, hvala

17 godina
neaktivan
Ubuntu 8.04

Za namještanje grafičke na Hardyu : EnvyNG

Odlična stvar....ukucas naredbu :

sudo apt-get install envyng-gtk (za Xubuntu i Ubuntu, ua ostale vidi link dolje)

i to je to...automatska instalacija...prepozna grafičku(podržane ATI i nVidia) i skine

ti najnovije drivere...nakon toga restartas komp i u Hardware Drivers(System->Administration) kvačica na grafulju i stvar riješena.

Compiz i ostale stvarčice rade savršeno.

Link za EnvyNG : http://www.albertomilone.com/envyngfaq.html#A

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2008 11:49 (Roby86).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ubuntu 8.04

robi@phoenix:~$ time firefox

real    0m0.221s
user    0m0.028s
sys    0m0.028s

Ubuntu 8.04, firefox 3.0b5

Zao, ružan, naoružan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Ubuntu 8.04

OS je super! Čuo sam da će u 8.10 biti i grafičko sučelje potpuno redizajnirano!!! w00t

Moja bffaad (best friend forever and a day) i ja smo napravili jedan forum na koji objavljujemo raznovrstan software koji smo mi sami napravili. Molim vas, drage Bug forumaše, da se pridružite našem društvu!
Link: hidenentertainmentforums.freeforums.org
Također u mom profilu
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.5.2008 12:39 (HappyD).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ubuntu 8.04

Ja sam ga instalo odlican je.

Volim sise :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ubuntu 8.04

instalirao sam ovaj ubuntu i instalirao drivere za gpu(gf 7300go)...ostale mi je sam prepoznao i sad imam problem...laptop mi se smrzne svako malo neovisno sto ja radio na njemu...smrzne se i to traje po 30ak sekundi tijekom cega mogu samo misem micati.Imam asus a6jc notebook a ovo je screenshot system loga kada dodje do smrzavanja

pa bih molio da napisete ako imate kakvu ideju http://img521.imageshack.us/img521/1443/screenshotvarlogmessagebt1.png

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2008 14:21 (weks).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ubuntu 8.04

Vrag mi nije dao mira i eo stavio sam i ja novi Ubuntu da isprobam iz prve ruke. Odličan je. Radi ko sisaSmijeh Ja sam doduše stavio 64 bitnu verziju,znalo je biti nekih sitnih mušica (flash,flash bez zvuka)ali sada sve radi.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ubuntu 8.04

ja imam dva dana.... bili su mali problemi na pocetku oko rezolucije ali to je standardno valjda. Sve je za 5

E4600@3360MHz,8600GTS,2GB DDR2@840MHz
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2008 13:39 (Bruno).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ubuntu 8.04

bok, ovako..moguće da sam nešto sprčkao u QGRUBeditoru, uglavnom koliko ja znam samo sam promijenio defaultni OS.

i sad kad restartiram komp i da ću uć u WinXP mi piše "Error 13: Invalid or unsupported executable format".

evo vam menu.lst al ne kuzim sta je...help:)

default 4
fallback 4
timeout 10

title Ubuntu 8.04, kernel 2.6.24-16-generic
root (hd0,5)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.24-16-generic root=UUID=22890ac7-cf22-4a62-93e2-bd75b9cd01e2 ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.24-16-generic
quiet

title Ubuntu 8.04, kernel 2.6.24-16-generic (recovery mode)
root (hd0,5)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.24-16-generic root=UUID=22890ac7-cf22-4a62-93e2-bd75b9cd01e2 ro single
initrd /boot/initrd.img-2.6.24-16-generic

title Ubuntu 8.04, memtest86+
root (hd0,5)
kernel /boot/memtest86+.bin
quiet

title Other operating systems:
root

title Microsoft Windows XP Professional
root (hd0,5)
chainloader +1
savedefault
makeactive

0 0 hvala 0
17 godina
Merlo kaže...

bok, ovako..moguće da sam nešto sprčkao u QGRUBeditoru

Baš zato QGRUBEditor na ulasku napravi backup menu.lst datoteke, da bi se postavke lagano mogle povratiti ukoliko se nešto zabrlja....
- Hrvatski linux portal - www.linuxzasve.com | Blog - ivanwp.wordpress.com
17 godina
neaktivan
ambivalent kaže...
Merlo kaže...

bok, ovako..moguće da sam nešto sprčkao u QGRUBeditoru

Baš zato QGRUBEditor na ulasku napravi backup menu.lst datoteke, da bi se postavke lagano mogle povratiti ukoliko se nešto zabrlja....
 zakon:) rješeno.tnx
17 godina
neaktivan

wubi

e zanemarite ovo....

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.6.2008 18:54 (cozmika).
17 godina
neaktivan
Ubuntu 8.04

Nova taktika Microsofta   Smijeh

Bill vs Ubuntu Bill vs Ubuntu

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice