Problem kod pripreme prostora pri instalaciji

poruka: 3
|
čitano: 885
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem kod pripreme prostora pri instalaciji
pitanje

Kod instalacije Xubuntu-a na laptop (paralelno sa XP-om) imam samo zadnje 3. opcije na slici:

[IMG]http://i39.tinypic.com/o0w8jd.jpg[/IMG]

Zašto mi nema ove prve opcije (traka di se rucno i lagano namista koliko GB-a mi triba)?

...Marjane, Marjane, ča barjak ne viješ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2009 1:34 (Juninho8).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem kod pripreme prostora pri instalaciji
Juninho8 kaže...

Kod instalacije Xubuntu-a na laptop (paralelno sa XP-om) imam samo zadnje 3. opcije na slici:

[IMG]http://i39.tinypic.com/o0w8jd.jpg[/IMG]

Zašto mi nema ove prve opcije (traka di se rucno i lagano namista koliko GB-a mi triba)?

Ovako, ova opcija je uglavnom za početnike,
Ja ti preporučujem da pokreneš livecd ubunteka i nađes program gparted  (program za particioniranje) i unapred si pripremiš particije. Smanjis neke i stvoris novu.  Ako nemaš onda stavi i swap minimalno ti treba za njega 300mb, no preporučuje se da s taviš malo više negdje do 1gb netreba previše jer bezveze jer ti to nebude skroz iskoristio.

E kad budes isao instalirati, onda odaberi Ručno (zajdna opcija na slici koju si stavio) i nađes particiju na koju želiš instalirati sustav i staviš recimo ext3 i ispod odaberes "/" to je znak, na tu particiju će biti instaliran glavni sustav. A swap ti automatski učita.

16 godina
neaktivan
RE: Problem kod pripreme prostora pri instalaciji
autorov komentar

napisa sam da imam zadnje 3, ali nema ni zadnje (rucno) tek sam sad vidia to...samo ovo poluautomatski.

ja mislim da ovo i je livecd

naime, kad sam s ovim cd-om instalira xubuntu na pc ove opcije je bilo, a na laptopu je nema...

...Marjane, Marjane, ča barjak ne viješ...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice