Prijeći na Linux (ne igram se na računalu)?

poruka: 123
|
čitano: 26.425
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Prijeći na Linux (ne igram se na računalu)?
hrvatskafarkasevec kaže...
chem kaže...

Ako koristis PPPOE kao izlaz ka internetu ne preporucujem ti Mint 8 jer njegov network manager ima bug, koji se da ispraviti ali za to ti treba malo vise iskustva. Preporucujem Sabayon 5.1. Uostalom, ako uspijes upogoniti bilo koji od gore preporucenih distroa sigurno neces pogrijesiti. Sretno!

jel ga ti koristis vidim da je ljep i sve to lici malo na windowse,a i ima i media centar sam sam vido na youtube da je u mediacentru jako spor pa jel to samo kod toga lika na yt ili kod svih

Media centar jeste spor, ali nisam imao problema sa njegovom stabilnoscu (ako mislis na ovaj

)...

17 godina
neaktivan

Evo uzeo sam si linux mint 8 i imam problem pri instalaciji on je slijedeci>

Molim pomoc , jer sada nemam niti windowsa , a sto je najgore ako ovako ostane niti linuxa , nakon ove poruke instalacija se zatvori.

http://img197.imageshack.us/i/screenshothvo.png/

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

sve ti piše u prozoru....

zašto baš mint ? nije loš ali ubuntu je daleko bolja verzija, barem po mom ukusu

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

cd ti nije dobro zaprzen,opet zaprzi cd

15 godina
protjeran
sailor1 kaže...

cd ti nije dobro zaprzen,opet zaprzi cd

... na 8x, čak i 4x image burnom...

17 godina
neaktivan

moze tko  u detalje

Problem je u tome sto ne mogu prziti na novo jer windowsa vise nema.sad sam u gabuli....a kad skidam ovdje pise mi da nema dovoljno mjesta , a slobodno je 250 gb

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ivan-zd kaže...

moze tko  u detalje

Problem je u tome sto ne mogu prziti na novo jer windowsa vise nema.sad sam u gabuli....a kad skidam ovdje pise mi da nema dovoljno mjesta , a slobodno je 250 gb

ako ti windowsi ili podaci koji su na HD-u nisu više potrebni, digni liveCD od minta ili ubuntu-a i odi na gparted (partition editor) i tamo si formatiraj koliki dio želiš HD u ext sustav (ext3).

onda ponovo digni cd da ti boot-a i trebao bi ti vidjet particiju kada budeš htio instalirat

17 godina
neaktivan

windowsa vise nema.sad sam samo na ovom cd/u od linuxa mint. ne mogu nista pise mi da je slobodno 250 gb , a kad skidam ubuntu dode do 55 posto i kaze da nema mjesta!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ivan-zd kaže...

windowsa vise nema.sad sam samo na ovom cd/u od linuxa mint. ne mogu nista pise mi da je slobodno 250 gb , a kad skidam ubuntu dode do 55 posto i kaze da nema mjesta!

zato jer ti taj cd radi u live modu, tj. ucitan je u memoriju i ti taj ubuntu sto skidas ponovo skidas u svoj RAM a ocito ga nemas puno. probaj ga skidat na neku od particija. ali ih prije moras mountat. valjda imas negdje na win particiji vec skinuti ISO file linuxa koji si neuspjesno sprzio. mislim da bi linux mint automatski trebao mountati te win particije, pa sa braserom (applications -- sound video -- brasero disc burner) pronadji taj ISO file i sprzi ga. ali .. posto ti je mint sada livecd, ako nemas dva cd-roma prvo pokreni brasero pa onda izvadi cd mint 8 i stavi prazan cd.

ja bih na tvom mjestu ipak prvo probao malo obrisati cd.

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2010 13:51 (hrvooje).
17 godina
neaktivan

Razumijem vas napola , i mogu reci da vise manje nemam pojma o cemu pricate...windowsa nema, diska nema , rama je 1 gb , mint se nece instalira nego do 78 posto i dode onaj problem... pa u cemu je tocno problem  posto ne razumijem se u ovaj sustav skoro nemam pojma sto mi vi svi govorite

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ivan-zd kaže...

Razumijem vas napola , i mogu reci da vise manje nemam pojma o cemu pricate...windowsa nema, diska nema , rama je 1 gb , mint se nece instalira nego do 78 posto i dode onaj problem... pa u cemu je tocno problem  posto ne razumijem se u ovaj sustav skoro nemam pojma sto mi vi svi govorite

gle.. jel možeš formatirat hd da bude kompletno prazan?

jesi napravio to?

kada to napraviš, ajmo onda dalje... tada ti sigurno neće javljat da ti fali prostora..

16 godina
neaktivan

imaš još jednu mogućnost, možeš skinuti image na usb stick ili externi disk,a za tvoju informaciju imaš image minta i na dvd-u od zadnjeg pc-chipa ako baš nikako ne uspiješ skinuti s net-a.

17 godina
neaktivan

jesam sve je prazno....

0 0 hvala 0
15 godina

Ja sam krenu instalirat Mint i zapeo...

Pa da počnem.

Skinuo sam ga ODAVDE. Skinuo sam Main Edition direct download-om. Pržio sam na CD-RW (Imation 700 MB 4x-12x) PowerISO-m brzinom 10x (nisam mogao manje namjestit, neznam zašto).

Ubacio CD, bootalo se, došlo do onog dijela gdje onaj Mint-ov logo "blinka", to prođe i pojavi se crni ekran. Na ekranu ima kursora i mogu ga normalno micat. Neko vrijeme nešto radi (blinka lampica cd-rom drive-a) i nakon toga ništa. I dalje mičem kursor, klikčem, pritiskam...ništa...

Zna možda neko u čemu je problem?

Inače 1.5 GB rama, ako vam to šta znači... 

01000100011000010110110101100001011001110110010101001000011010010110011101101000

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
DamageHigh kaže...

Pa da počnem.

Skinuo sam ga ODAVDE. Skinuo sam Main Edition direct download-om. Pržio sam na CD-RW (Imation 700 MB 4x-12x) PowerISO-m brzinom 10x (nisam mogao manje namjestit, neznam zašto).

Ubacio CD, bootalo se, došlo do onog dijela gdje onaj Mint-ov logo "blinka", to prođe i pojavi se crni ekran. Na ekranu ima kursora i mogu ga normalno micat. Neko vrijeme nešto radi (blinka lampica cd-rom drive-a) i nakon toga ništa. I dalje mičem kursor, klikčem, pritiskam...ništa...

ma ostavite se cd-a kaj nemozete jednostavno prebacit na usb i gotovo

http://unetbootin.sourceforge.net/

odaberes na prvoj traci mint il vec kaj i nađes path do .iso file-a i dolje odaberes usb i pricekas par minuta da se to napravi

i gotovo radi sigurno bez greske 

bar meni a radio sam to vise od 20 puta

BUCKETHEAD
17 godina
neaktivan

Ja sam sad evo isprobao Ubuntu 9.10 i mogu primjetit da je sve poprilično sporo, OS je po zahtjevima izgleda u rangu viste.

moguce da je za dio sporosti odgovoran način instalacije (iz windowsa), ali ipak..

Što se funkcionalnosti tiče sve je super, sve je odmah prepoznao, sam izgled sučelja je odličan i čini se kao ugodno okružje za rad. Mozda se Xubuntu pokaze bolji.

Moje računalo: Laptop 3400+ AMD64, 512 MB RAM, GEforce4 Go 64.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Glamdring kaže...

Ja sam sad evo isprobao Ubuntu 9.10 i mogu primjetit da je sve poprilično sporo, OS je po zahtjevima izgleda u rangu viste.

moguce da je za dio sporosti odgovoran način instalacije (iz windowsa), ali ipak..

Što se funkcionalnosti tiče sve je super, sve je odmah prepoznao, sam izgled sučelja je odličan i čini se kao ugodno okružje za rad. Mozda se Xubuntu pokaze bolji.

neznam meni je puno brzi od xp-a brze se boota i kad dođe na desktop odma je spreman za rad netreba cekat par sekundi ko na xp da

se on osvjezi

BUCKETHEAD
17 godina
neaktivan
Glamdring kaže...

Jel ti nekoga ovdje zezaš? Šta je onda ovo?

15 godina
DamageHigh kaže...

Pa da počnem.

ma ostavite se cd-a kaj nemozete jednostavno prebacit na usb i gotovo

http://unetbootin.sourceforge.net/

odaberes na prvoj traci mint il vec kaj i nađes path do .iso file-a i dolje odaberes usb i pricekas par minuta da se to napravi

i gotovo radi sigurno bez greske 

bar meni a radio sam to vise od 20 puta

Može HDD prijenosni? =)

01000100011000010110110101100001011001110110010101001000011010010110011101101000
17 godina
neaktivan
nedIm kaže...

Jel ti nekoga ovdje zezaš? Šta je onda ovo?

Negdje u tom threadu piše da imam i drugi laptop. Ovaj bez cd-roma je jedno 10 godina stari asus

Kada sam namjerio na njega staviti linuks prvo sam isprobao ubuntu na svom modernom 4-5 godina starom laptopu sa navedenom knofiguracijom, prvenstveno zbog jednostvanosti wubi instalacije. Bez brige tvoj savjet nije bačen u vjetar^^.  btw, thx

16 godina
protjeran

Može HDD prijenosni? =)

moze sam trebas znat bootat sa njega....

stavis pod boot usb-hdd tak nekaj

BUCKETHEAD
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.1.2010 7:39 (hrvatskafarkasevec).
15 godina
protjeran

kaj mislite o mandrivi,suse-u i debianu kakvi su vam i koje pakete koriste 

htjel bi nesto novo isprobat a neznam koje

mandriva je bezveze, barem meni, suse je dobar a debian neznam kakvi su sad ali prije 10-ak godina kad sam stavio debian zabolila me glava jer je bio i više nego kompliciran

ko je na onom debianu uspio se snači, podiči ga i raditi... svaka mu čast

neznam možda je sad pojednostavljen...

sorry tek sam se probudio i uletio na forum, nisam ni skužio da tema ima 3 starnice pa ti odgovaram na post star....

a i onaj "superbooter" na prvoj starnici šta tvrdi da mu se sedmica diže u 11 sec - HAHAHA EEEJJJJJJJJJJJJ dečko si normalan ??? u 11 sec se ne digne ni jedna desktop distra linuxa a di neki windows... svašta čut na ovom forumu..

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.1.2010 7:53 (mindstorm).
15 godina
protjeran
Glamdring kaže...

ma koji rang viste, na toj konfiguraciji ubuntu ima da leti, letio bi i na pentiumu 2...

to iz windowsa je bezveze radi swap datoteke, možda zato i šteka...

ja uvjek swap datoteku stavim od 6 gb i nikad problema, radi ko lud

17 godina
neaktivan
Glamdring kaže...

ne možeš uspoređivat instalaciju preko wubija u windowsima i instalaciju na njegov prirodni datotečni sustav ext4. za takav hardware svakako bi ti godio neki lakši DE. xfce, fluxbox ... ima ih dosta

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
17 godina
neaktivan

ajde neka mi netko objasni kako da sprzim ubuntu/a ili mint ovaj  da ne bi bilo opet problema sa instalacijom

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
ivan-zd kaže...

ajde neka mi netko objasni kako da sprzim ubuntu/a ili mint ovaj  da ne bi bilo opet problema sa instalacijom

stavi  na usb

BUCKETHEAD
17 godina
neaktivan

sve sam skuzia s time stavi na usb...

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

u programu u kom ga pržiš pazi da pržiš Imageburn opcijom, stavi brzinu na što manje možeš i to je to

1 0 hvala 1
16 godina
protjeran
ivan-zd kaže...

sve sam skuzia s time stavi na usb...

objasnio sam par postova prije kaj ne citas svoju temu

BUCKETHEAD
17 godina
neaktivan

ne yanjima me nikakav usb , vi gore hvala

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice