Pozdrav svima, imam par pitanja vezanih za Linux.
Inace sam Win korisnik oduvijek, ali razmisljam o Linuxu, otkad mi Vista zadaje sve vise problema, pa sam danas procitao skoro sve sticky postove o linuxu, i u VirtualBox instalirao Ubuntu, cisto da vidim kako to izgleda, jer nisam dosad se susretao s Linuxom uopce.
Da li se Linux moze sasvim normanlo koristiti za svakodnevni rad kod kuce, sto ukljucuje :
- uredske aplikacije (pdf, doc, xls i sl. )
- mail i newsgrupe
- rad sa katalozima slika (inace volim picassu, ali ako ima nesto na linuxu slicno ok), te uredjivanje i printanje slika,i import sa fotoaparata
- slusanje muzike i gledanje videa (koristim Media player Classic uglavnom i Winamp)
Primijetio sam da Linux ima meni 'cudan' raspored foldera. Da li to mora biti tako, da li se folderi mogu slobodno renamati, premjestati i organizirato po volji, cisto zbog navike i rasporeda kakvog imam sad.
E i najvaznije pitanje, da li mogu bezbolno prebaciti podatke koje imam, tu je tona mailova iz outlooka, za vise usera, My documents, koji je pun raznih dokumenata i stvari
Nadam se da ne postavljam glupa pitanja, i nije da nisam guglao, ali ima jako puno toga o linuxu, a mene zanimaju ove osnovne stvari