Baš i nije
Pomoć oko Backtracka 4
- poruka: 66
- |
- čitano: 16.665
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Ubuntu based je jedno, a Ubuntu je sasvim nešto drugo.
ne vjerujem da cijela ekipa koja je procitala temu nema pojma . a toliko "hackera" ...
Nema pojma o čemu?
pa o mom problemu , tj. BT4 ....
Više da nikog nije briga, a ne da ne znaju. Rijetko tko ju koristi redovito, a još manje ljudi si ju instalira.
ako je tako , hvala Vam svima !!!
Uostalom imaš njihov službeni forum. Malo pogledaj tamo, a ako nema onda pitaj naravno ;)
i btw , mogu na internet preko wirelessa , al ga BT ne ocitava ni na IWCONFIG ni na IFCONFIG ...
Dostu jesam ja pogresno razumio ili si ti instalirao preko wmwarea BT i hoces da podesis unutar wmwarea svoju wireless karticu??-.----
Dostu jesam ja pogresno razumio ili si ti instalirao preko wmwarea BT i hoces da podesis unutar wmwarea svoju wireless karticu??-.----
Gdje to piše? :D
Gdje to piše? :D
još jedna stvar , dižem BT sa VMWareom ... ima li to kakve veze jer na forumima pise da moj kernel podrzava Intel Wifi 5100agn ... !?!?
Na prvoj strani..
@radoznali, što ne digneš live distribuciju, nije li jednostavnije?
da , to pokušavam ... !?! jel moguče uopče ...
Na prvoj strani..
@radoznali, što ne digneš live distribuciju, nije li jednostavnije?
Nisam ni vidio. Pa normalno da ne vidi ništa ako je preko nat-a :D
Koristi tipku UREDI!
da si skratimo muke ; ja bi htio na kompu imat BT i WIN7 , al pošto sam cuo da BT radi neke probleme sa HDD (nesto formatira) zanima me kako da instaliram oboje bez diranja WIN7 !?
pito sam ekipu za to i kazu da trebam na NAT , a samo pod Bridge mi VMW vidi karticu ... !?
još jedna stvar , dižem BT sa VMWareom ... ima li to kakve veze jer na forumima pise da moj kernel podrzava Intel Wifi 5100agn ... !?!?
Hahahahahahah, ne mogu vjerovati da nitko ne kuzi zasto ne radi!.
Nemas direktan pristup mreznoj kartici iz virtualne masine, sav "dostupan" hardver je virtualan pa tako i mrezna kartica.
Internet/mrezu imas preko NAT-a ili jer djelis preko hosta. Znaci nemas direktan pristup mreznoj kartici.
Ovo sto ti zelis iz virtualne masine radi samo s USB mreznim karticama koje se mogu prebaciti ekskluzivno na virtualku.
EDIT: Eto ga pretekli me, kad mi treba puno da napisem poruku
Kako to misliš da li je moguće?? Ništa ne formatira..
Ja nisam imao nikakvih problema s intel3945 karticom i ludo sam se zabavio jedan dan s ettercapom i arp-om..
pa to care , napokon korisna informacija !!! hvala puno !!!! jel znas slucajno kak da slozim dual-boot sa WIN7Enterprise(64bit) i BT4 final , a da pri tome ne shebem particije ili sedmicu ?!?!
pa to care , napokon korisna informacija !!! hvala puno !!!! jel znas slucajno kak da slozim dual-boot sa WIN7Enterprise(64bit) i BT4 final , a da pri tome ne shebem particije ili sedmicu ?!?!
Zaboga, pa zasto bi to radio, skines UNetbootin i BT4, prati upute sa stranice i dignes BT s usb sticka.
Osobno proklinjem dan kada se netko sjetio integrirati Aricrack-ng suite i patchirane drivere u neku distru.
Evo sto se dobije s time. Svako misli da je haker je zna par naredbi copy-pejstati.
AKo se hoces uciti raditi u linux-u stavi si neku normalnu distru, vec su ljudi prije spominjali koje
i zamisli i na njima mozes instalirati sve sto je potrebno za biti haker
ma sve to štima , naletilo mi ovo pod ruku pa sam se poceo igrat . doslo je do navedenog problema , a ja ne mogu zaspat ak imam neki problem koji ne mogu rijesiti . stvar je u tome ustvari
ajd preporuci neku distru s obzirom da poznam MacOS -ove neke , sve Windoze i DOS ! koja ce mi bit najbolja za pocet !? Hvala na savjetu !!!
ma sve to štima , naletilo mi ovo pod ruku pa sam se poceo igrat . doslo je do navedenog problema , a ja ne mogu zaspat ak imam neki problem koji ne mogu rijesiti . stvar je u tome ustvari
ajd preporuci neku distru s obzirom da poznam MacOS -ove neke , sve Windoze i DOS ! koja ce mi bit najbolja za pocet !? Hvala na savjetu !!!
Sve su linux distre u svojoj dubini jako slicne, sto se tice jednostavnosti koristenja najpopularniji je svakako Ubunut/Kubuntu, mozes probati i
openSuse ili Mint. Neces pogrijesiti s niti jednom od ovih distribucija.
Imas u ovoj temi malo o raznim distribucijama, pa si pogledaj.
Ja sam te upravo iz tog razloga pitao jel to pokusavas u vmware jer u vmware neces nikada vidjet svoju wireless karticu posto je fizicki ni nema za taj tamo instalirani backtrack4....
Kada instaliras direktno kao nativ os bt4 onda mislim da ces automacki cak dobit Wlan prikazan medju mreznim uredjajima....;)
evo ti u kratikim crtama kako se to radi ... odgovor na tvoje prvotno pitanje:
1. instalacija drivera i chipsetova u bilo kojem linux sustavu nije laka, ako je nešto u svijetu računala teško tada je to definitivno instalacija drivera na linux sustavu,..... zašto? Jer nema dovoljno razvojnih programera, odnosno nema dovoljano tvrtki koje su spremne plaćati programere da naprave podršku za njihove proizvode na linux sustavu. Zašto? Jer mali postotak ljudi koristi iste, stoga im nije previše isplativo ulagati u nešto što se ionako stalno mjenja. Ovo razmišljanje navodi nas na sljedeće zaključke: moraš pronači odgovarajuće drivere (ako postoje), te ih moraš instalirati na točno onaj način kako piše u uputstvima, ako si to dvoje napravio valjano, tada se samo možeš nadati da će to raditi. Nepostoji način da ti netko može napisati točna uputstva u par komandi kako se instalira, pa da stvar sigurno radi, jer kažem svaki proizvod ima svoje specifikacije, svaki linux ima svoje specifikacije, a te dvije stvari za sobom povlače činjenicu da nepostoji jednoznačno rješenje. Kao dodatni podatak volio bih ti reći da postoji i varijanta koju ja ovdje nisam spominjao, a u stvarnosti je itekako moguća, a to je da driveri za koje se tvrdi da rade na određenom sustavu, jednostavno nerade, razna su objašnjenja ..... isto kao dodatni podatak mogu ti reći da je ponekad tako teško postaviti drivere da ih se jednostavno neisplativo postavljati. Moj savijet svima koji su novi u svijtu linuxa nepitajte ljude kako se instaliraju driveri, jer na to pitanje nemožete dobiti lagan, a niti točan odgovor, već pitajte ljude koji imaju već kod sebe sve namješteno neka vam pošalju svoje drivere i naravno koje kartice koriste, tada ćete jednostavno i pouzdano nastaviti svoju prvotnu zamisao......
2. što se tiče postavljanja backtracka i windows7 i takvih kombinacija pogledaj postove od ivana992, čovjek je napravio odličan tutorial sa iscrpnim informacijama kako se to radi,......(to zaista nebi trebalo biti problem)
3. što se tiče virtualne mašine, pravila su ti slijedeća, u kratkim crtama: nat konekcija ti radi na principu da ti možeš sa bilo kojim sustavom ići na internet jer on koristi kao glavno sredstvo prespajanja mrežnu karticu tvog primarnog o.s . primjer: imaš intaliranog win7 na kompu, a u vmware-u si postavio backtrack i namjestio u postavkama nat connection onda će ti internet radit, no baš kao što je bilo u tvojem primjeru neće ti izvšavati određene komande, jer kako je gore navedeno koristi mreznu karticu drugog os-a.
host only i custom connection -> rijetko se kada koriste u većini slučajeva ne, tako da ću to preskočiti,....
bridge connection -> je ustvari prava konekcija gdje ima opcija da zamjeniš fizički konekciju sa jednog os-a na drugi, (sa windows7 na backtrack) i tu saznaješ dali ti radi internet, odnosno dali ćeš kada ćeš butati live cd backtracka imati interneta ili ne ......
.... nemam baš vremena u detalje objašnjavati rad vmware-a ali kada ti nešto neće raditi samo točno napiši što si napravio i odgovorim ti, ovako ima previše mogućih varijatni zašto nešto radi, ili zašto ne ....
...nadam se da si bar malo izgubio loš dojam o ekipi sa buga .... :)
Al i dalje mi nije jasno čemu backtrack kad postoje puno bolje distre koje nemaju problema sa driverima a i na njima se mogu pokrenut ti alati sa backtracka. I još onda instalacija u VM. Šta nije jednostavnije dignuti live CD koji radi ok?
Al i dalje mi nije jasno čemu backtrack kad postoje puno bolje distre koje nemaju problema sa driverima a i na njima se mogu pokrenut ti alati sa backtracka. I još onda instalacija u VM. Šta nije jednostavnije dignuti live CD koji radi ok?
.... odgovor je jednostavan trebao bi previše vremena potrošiti da instaliraš preko 300 alata, a ovo što kažeš dali je jednostavnije dignuti live cd, jest ali nije dugoročno isplativije, postavke ... i takve stvari ....
I da mu treba svih 300? Sumnjam.
Ja sam imao neko vrijeme instaliran Backtrack4, sad imam Mint ali namjeravam prijeći na Fedoru 13, Mint mi nekako nije sjeo. BT mi nije kao početniku nikako odgovarao.
... i da mu treba svih 300 -> :) pa šta znaš kakve čovjek ima apetite, čini mi se da je negje gore pisalo da ga zanima proučavanje linuxa, a di ćeš bolje nego u dubinu i širinu :) ..... šalim se ma nije problem 300 programa nego ti je nezgodno ako se prije nisi bavio instaliranjem programa nabrzinu to napraviti, ja znam da to na ubuntu nije problem, ali obično ljudi koji misle nešto razbiti na brzinu tipa neki susjedov Wep onda imaju logiku stvari, da netreba gubiti vrijeme da se instalira softvare kada on vec ima instaliran u backtracku,..... a često to zna biti dvosjekli mač ,.... baš kao u ovome slučaju,.... .stvari se zakompliciraju, .....
...... a ovo što si rekao "BT mi nije kao početniku nikako odgovarao." -> ma neodgovara tebi ni sad ..... :) ej ej šalim se malo nemoj se ljutiti, ..... naravno backtrack za početnika je krvav posao, znam to i iz vlastitog iskustva, ..... ma krvav je on i sad, a kamoli ne prije,.....
.... fino ubuntića ili fedoricu i nemaš nikakve brige, .... a na kraju krajeva istu ćeš stvar napraviti samo za kraće vrijeme ... pametno ulaganje, ....
.... al jgb to ti je psiha ljudi žele biti veliki u nečemu .... ponekad ne vodeći obzira na cjenu te veličine ... jeli tako staro .. ? :)
I da mu treba svih 300? Sumnjam.
Ja sam imao neko vrijeme instaliran Backtrack4, sad imam Mint ali namjeravam prijeći na Fedoru 13, Mint mi nekako nije sjeo. BT mi nije kao početniku nikako odgovarao.
ajd mi pls reci kako si rijesio problem sa flashom...ja sam najvise napustio linux zbog nemogucnosti gledanja flas videa...recimo na konfi athlon x2 64 4400+ proc ukuje na 100% cim bilo kakav online video pustim...
Mislim da BT (odnosno ti njegovi alati za sniffanje jada jada) najbolje rade sa karticama sa atherosovim chipsetom. Neke broadcom kartice i druge stvari nisam siguran da su podrzane.