Nemogu instalirati niti jednu distribuciju!

poruka: 8
|
čitano: 2.547
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav svima! Zamolio bih vas sve za pomoc. Imam laptop HP 4710s i jucer sam htio na njega instalirati Kubuntu. E sad, kad sam pokrenuo live CD, komp se smrznuo. Nakon resetiranja se pokrenuo Live CD, instalirao sam ga i nisam ga uspio pokrenuti. Citao sam po google-u moguce probleme ali nisam nasao nista korisno. Nakon toga sam probao Linux Mint, ali mi se dogodila potpuno ista stvar kao i prije no ovaj put sam pokrenuo Linux sa "splash=0" i vidio sam da je stao nakon ocitavanja drivera "br40-nesto". Odustao sam i od toga i instalirao OpenSUSE koji se mogao uzeti uz laptop, instalirao ga i opet isti problem. Sa failsafeom sam ga uspio pokrenuti ali nisam bas nista korisno uspio saznati. Nakon toga :D sam skinuo PCLinuxOS 2009 kojeg imam na stolnom racunalu i taj gad mi se pak nije htio niti pokrenuti. Kad pokrenem njegov livecd izbaci mi gresku "unable to mount live cd" (da, probao sam i sa SATA probe-om). U BIOS-u imam namjesten AHCI nacin rada. Drugim ljudima Linux na ovom laptopu navodno savrseno rade (sto je jedan od razloga zasto sam ga i uzeo) ali ja vise neznam da li sam ja debil ili nemam srece ili pak jedno i drugo. Da, sve sam to radio u dual boot-u sa Windows 7 (treba mi zbog CAD alata). Jel ima netko od Vas bar pribliznu ideju sto da radim jer me ovo izluduje? Da li da skinem mozda neku od distribucija koje sadrzavaju proprietary drivere (Mandriva?)?

Let's just say that if complete and utter chaos was lightning, he'd be the sort to stand on a hilltop in a thunderstorm wearing wet copper armour and shouting 'All gods are bastards'.
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2010 11:46 (Avdija).

0 0 hvala 0
17 godina

Ovako na prvu, nakon što sam pročitao tvoj post, prvo što mi je palo na pamet je da provjeriš svoj optički pogon.

Najvjerojatnije on ne čita kako treba instalacijski medij s nekim od Linuxa pa ti se javljaju takvi problemi. Probaj napraviti bootabilni USB stick s Linuxom pa s njega instalirati neku od distribucija.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Nemogu instalirati niti jednu distribuciju!

postoji mogućnost i greške pri downloadanju...jer baš da nijedna distribucija neće....ali više vjerujem da stvaru nekom parametru laptopa...

15 godina
protjeran

probaj isključiti AHCI

16 godina
neaktivan

da, neznam da li moram nesto u BIOSu pogasiti ili sl. Mršti se. Probati cu sa USBa instalirati ali svejedno ako netko ima jos kakvu ideju...

Edit

Ako iskljucim AHCI odu windozi u pm, nisam bas i za njihovo reinstaliranje ako bas nije nuzno. PCLinuxOS mi na stolnom racunalu radi super sa AHCI

Let's just say that if complete and utter chaos was lightning, he'd be the sort to stand on a hilltop in a thunderstorm wearing wet copper armour and shouting 'All gods are bastards'.
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2010 12:03 (Avdija).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Avdija kaže...

da, neznam da li moram nesto u BIOSu pogasiti ili sl. Mršti se. Probati cu sa USBa instalirati ali svejedno ako netko ima jos kakvu ideju...

Edit

Ako iskljucim AHCI odu windozi u pm, nisam bas i za njihovo reinstaliranje ako bas nije nuzno. PCLinuxOS mi na stolnom racunalu radi super sa AHCI

e gle..pokreni instalaciju linux-a u windowsima,daj malo više napiši,ne možemo nagađati...

16 godina
neaktivan

Probam sa USBa pa javim :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Napravio bootabilni stick sa Kubuntu-om, bootao i smrzlo se  (opet) sve. Nakon toga sam pokrenuo live cd sa "live noacpi nolacpi" i od tad sve radi kak spada. Do sada sam se masakrirao sa driverom sa wireless (Broadcom) karticu ali izgleda da sve radi kak spada :D. Hvala svima!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice