Instalirao sam ubuntu 9.04, ali nakon nekih sam ga problema bio prisiljen obrisati (live distribucije i format particije) ali mi se obrisao GRUB pa se više nemogu dići u windowse, dali netko zna kako da obrišem GRUB boot loader.
Micanje GRUB-a
- poruka: 3
- |
- čitano: 4.076
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Instalirao sam ubuntu 9.04, ali nakon nekih sam ga problema bio prisiljen obrisati (live distribucije i format particije) ali mi se obrisao GRUB pa se više nemogu dići u windowse, dali netko zna kako da obrišem GRUB boot loader.
Ako sam te dobro shvatio, imao si linux i windows instaliran u dual boot-u, ali si sad maknuo linux i ne možeš boot-ati windowse jer ti je ostao grub boot loader koji očito ne vidi boot particiju windowsa?
Ako želiš vratiti Windows boot loader kao glavni MBR, pogledaj moj jedan drugi post, možda ti pomogne.
Ako želiš popraviti GRUB loader najčešće ti je dovoljan neki LiveCD linuxa (već imaš Ubuntu 9.04), pa njime možeš popraviti grub.. na pretraživanju Google-a imaš stvarno puno tih tema, a i na ovom forumu također.
Nadam se da ćeš riješiti svoj problem.
Pozdrav.
Ubaci instalacijski CD od windowsa
Na prvom izborniku odaberi "r"
kada ti podigne komandnu liniju upisi: "fixmbr c:"
i nakon toga "exit"
Sada bi se windowsi trebali podizati potpuno normalno i GRUB-a vise ne bi trebalo biti.