Linux na vanjskom USB disku

poruka: 3
|
čitano: 1.445
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Linux na vanjskom USB disku
pitanje

Konfiguracija:

hp compaq nx8220, 2GB RAM, 60GB disk, 1.86GHz, docking station.

Problem:

Instalacija RHEL 4.6 na vanjski USB disk (My book WD 320GB). Nakon instalacije RHEL se ne podiže ako se usb disk direktno spoji na notebook, ali se podiže u sljedeća dva slučaja: ako se spoji na usb port koji se nalazi na docking station-u ili ako se između usb diska i notebook-a stavi mini usb-hub.

Svaki prijedlog je dobro došao.

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Linux na vanjskom USB disku

Ok, ovo će možda biti glupost što kažem, ali pošto je ta situacija koju imaš već sama po sebi besmislena... Ok, dakle kada si ja spojim ladicu na usb onda mi se javi kao disk. Kada spojim običan usb stick, javlja se kao removable storage. Kada ti spojiš disk preko huba, vjerojatno isto tako ide kao removeable storage zbog nečeg i onda upali. Dakle ti imaš u biosu ili gdje već namješteno podizanje iz primarnog diska (onaj u kompu) i iz removeable storagea(ovaj koji su boota iz ladice). Moglo bi biti da je shema u nečem takvom.

17 godina
protjeran
RE: Linux na vanjskom USB disku
Ovaj disk bi trebao imati prilozeni kabel sa dva USB prikljucka koji vodu u kompjuter, jedan je podatkovni a drugi bi trebao biti za dodatno napajanje. Isto tako bi preporucio da pogledas koji konfiguraciju USB (power on USB), te USB boot settings u BIOS-u, koji bi eventualno mogao praviti probleme. Osobno nemam nx8220, tako da mi je tesko rec pravi uzrok.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice