Linux Sucks. Forever 2018

poruka: 3
|
čitano: 3.194
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
offline
Linux Sucks. Forever 2018

Nastavak serijala Linux Sucks.

Odlican predavac, duhovito izlaganje ali bez happy endinga (molim bez seksualnih konotacija)

 

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
 
3 0 hvala 1
12 godina
offline
Linux Sucks. Forever 2018

Tip je zapravo odlican.

Jos jedno njegovo odlicno predavanje.

 

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
 
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Linux Sucks. Forever 2018

-ono što čovac govori (jer zna), nije problem tehnološki nego vlasnički-licence-tužbe i kao prvi =windows/MS.. ali to je tako u RL bizu. (i neće se promijeniti), dok će appsi fow win/osx biti appsi za taj OS, ne za linux pa tako ni fifa, acad, photoshop itd.. no đabe on to govori kad juzeri ne razumiju (bar po prosječnom funboy ratu koji se rasplamsa u takvim temama).

 

-sve je file, sve je soft, svaki može sve (pogotovo kad se prisjetimo da je već desetljeće identičan HW svih triju platformi win-lin-osx..) 'samo' treba napraviti app ili biti vlasnik licence-franšize-patenta.. no to čak ne vidim kao neo rješenje, pa ni potrebu.. jer imamo npr osobno vozilo, imamo npr traktor, imamo npr autobus, šleper.. Imamo različita vozila, jer su različite potrebe-namjene i nećemo traktorom putovati kao autobusom itd. mada su u osnovi isti. Banalno, križni šarafciger različitih veličina, koristimo onaj koji je odgovarajući, ne neki koji nije jer mu je sasvim druga namjena pa se traktor ne koristi kao šleper ili osobni ili f1.. nego kao traktor za poljoprivredne potrebe i ima zato plug kojeg ovi drugi nemaju pa ne mogu obavljati posao oranja i sl. šleper nema sjedala za putnike ali ima mjesto za teret koji ne stane u osobni ili autobus.. i to nam je ok, logično. Isto je sa računalima, softvareom ili svim uređajima. Tako nam mikrovalna grije hranu dok nas klima hladi, frižider, pečnica.. pandani toplisnkih uređaja suprotne namjene i to svaki Perica&Štefica razlikuju, .. a sa softom se svađaju. Besmisleno.

 

 

** neck beards, Stallman. Nema, eliminirano. GPL, znanje koje mora biti dostupno svima kao voda-zrak, RL-komercijala. Govori lik i o tome, dok su današnji wanabeehakeri kao hampsteri :) tj tako se novcem ulazi u linux dok se ne zaključa i počne naplata. Posljednji ''bug'' (nije bug) za win10-1809 koji se stalno postpona je direktno vezan s problemom od prošlog tjedna, deaktivacija miliona licenci.. jer je MS (netko) odlučio da licence treba naplatiti i eliminirati (druga tema) ''piratizaciju licenci'' (za što još tražim prijevod-tumačenje) i izazovu problem, pa par dana kasnije reteriraju, no to je ta igra, to je licenca-server, studija koju će BSA papagajski gurati u medije kao bug.. a nije bug :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.11.2018 11:42 (ihush).
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice