- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

I ovdje na 100% i ima preko ali onda zvuk ide u distorziju.

Zemljo otvori se
Najbolje mi je kak jos uvijek imaju ovo: "Your computer will restart several times.". Pa pobogu, zasto?
A odgovor se krije u detalju, kao i uvijek, tj. tipku kernela. Hybridni vs monolitni jelte.
Skinio sam Manjaro Xfce,i kada ga želim bootati sa USB-a,on dođe do onog 'loading' screena i stoji na tome,nikako da podigne sustav. Probao sam i bootat 'normalni' manjaro i propriety drivers manjaro,međutim oboje samo stoji na boot screenu,i nikako da se digne sustav. Zna li netko zašto? Isprobao sam svakakve programe za prebacivanje na usb,od unetbootina,do LiLi-a,rufusa itd.
A odgovor se krije u detalju, kao i uvijek, tj. tipku kernela. Hybridni vs monolitni jelte.
Da, ali ako se ne varam s Win 8 je doslo kompletno ponovno pisanje kernela, covjek bi rekao da ce donijeti drugaciju dizajnersku odluku, ako vec razbijaju kompatibilnost unazad, bar da bude korisnicima lakse.
Da, ali ako se ne varam s Win 8 je doslo kompletno ponovno pisanje kernela, covjek bi rekao da ce donijeti drugaciju dizajnersku odluku, ako vec razbijaju kompatibilnost unazad, bar da bude korisnicima lakse.
Ja sam se ponadao da više neće trebati restartati računalo nakon update-a windowsa ali izgleda da sam krivo mislio.
Ja sam se ponadao da više neće trebati restartati računalo nakon update-a windowsa ali izgleda da sam krivo mislio.
pa i linux moraš restartati sa vremena na vrijeme ako su veći update...
Ne sjećam se kad sam zadnji put restartao Ubuntu ili Mint zbog updatea.
Lako je meni za Home strojeve, hebe me posao.
Samo ako dode novi kernel. Logicno, da bi pokrenuo sustav s novim kernelom, mora se rebootati.
Iako mi negdje u nekom kutku sjecanja zvone nekaki eksperimenti s "hot switchingom", dakle tokom rada, bez restarta.
Ne sjećam se kad sam zadnji put restartao Ubuntu ili Mint zbog updatea.
Lako je meni za Home strojeve, hebe me posao.
- i? jel moraš restartati? GPO? Što je problem?
Samo ako dode novi kernel. Logicno, da bi pokrenuo sustav s novim kernelom, mora se rebootati.
Iako mi negdje u nekom kutku sjecanja zvone nekaki eksperimenti s "hot switchingom", dakle tokom rada, bez restarta.
- i što ako ne restartaš?
dajte kritizirajte ''nešto'' (lošeg), ne ništa.. čak OS-neovisnog.
Trenutno sam na live distri Mint 17.2.
Zvuk je duplo tisi nego na Windows OS.
Radi se o vanjskoj USB DAC/AMP kartici.
Ideje/razlozi?
Pokreni alsamixer u Terminalu, stisni F6, odaberi vanjsku karticu i provjeri postavke jačine zvuka na izlazima. Često su izlazi po defaultu postavljeni na 50%.
Skinio sam Manjaro Xfce,i kada ga želim bootati sa USB-a,on dođe do onog 'loading' screena i stoji na tome,nikako da podigne sustav. Probao sam i bootat 'normalni' manjaro i propriety drivers manjaro,međutim oboje samo stoji na boot screenu,i nikako da se digne sustav. Zna li netko zašto? Isprobao sam svakakve programe za prebacivanje na usb,od unetbootina,do LiLi-a,rufusa itd.
Da nadodam samo,iso file je ispravno skinut.
Trenutno sam na live distri Mint 17.2.
Zvuk je duplo tisi nego na Windows OS.
Radi se o vanjskoj USB DAC/AMP kartici.
Ideje/razlozi?
Pokreni alsamixer u Terminalu, stisni F6, odaberi vanjsku karticu i provjeri postavke jačine zvuka na izlazima. Često su izlazi po defaultu postavljeni na 50%.
Evo slike:
Cini se da je 39 ili...?Pa selektiraj svoju karticu i podigni vrijednost.
Ne kuzim zasto Linux stavlja to "zapreku"?
Probaj kde, tj plasmu 5.5.x. Mogao bi se iznenaditi slicnoscu sa win 10 😃
do -3 mora biti bez distorzija.. (kao neki normall ..)
do -3 mora biti bez distorzija.. (kao neki normall ..)
Stavio sam i na 0.0 i nema distorzije.
Problem je sto je po difoltu (Mint cimet) zvuk u Alsamixer-u dosta smanjen (-20).
Sinoc stavio u Sleep mode i jutros je Alsamixer opet bio na namjesten po starom (-20)
BTW: radi se o Live USB
=============================================================================
Jedno pitanje:
Ako zelim napravit dual boot s Win, u postavkama od Linux instalacije za Boot odaberem disk na kojem je Win ili onu manju particiju (od 500MB)?
Znaci samo stavim na disk (Kingston u ovom slucaju), ovo oznaceno plavo?
Prije toga bi u Windowsima napravi free particiju od cca. 20-30Gb.Stavio bi za Swap oko 10% (2-3GB) i ostatak za Root, ok (slika je samo primjer)?

BTW: radi se o Live USB
na live USB se ne snimaju postavke,
da bi ti se snimile, moraš enable=login na USB live
onda se na live USB logiraš kao i noramlni komp, a postavke se snimaju u tvoj home seting
Stavio sam i na 0.0 i nema distorzije.
Ako zelim napravit dual boot s Win, u postavkama od Linux instalacije za Boot odaberem disk na kojem je Win ili onu manju particiju (od 500MB)?
- nebi trebalo biti no do +3 ali vidi indikator-boju.. :)
- ne. Ne miješaj loader i /boot .. to može biti zajedno s /root ili /home (particije) nepotrebno je odvajati boot particiju. (ali može se kao i svaka druga).
... sad možeš i birati dali će loader biti grub ili win8-10.
samo nastaviš s instalacijom (kao da preskočiš taj dio).