Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.504.387
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Linux - pitanja i odgovori
wanderer kaže...

Jel ima ovdje koga tko koristi 13.04 sa gnome 3.8 na radeon kartici?

Animacije su spore i isprekidane, našao sam i drugih koji imaju takve probleme na amd-u. Umanjivanje prozora kada se otvori overview je sporo, a najviše upada u oči sidebar sa workspaceima - tako je isprekidano i lagga da mi je mučno... Probao sam proprietary drivere, ali samo se je malko poboljšalo...

Kada sam koristio gnome 3.6 animacije su bile fluidne da ne mogu biti fluidnije...

Ovako, nisam koristio gnome, ali jesam Unity i KDE mislim da tu nema razlike, jer mi se i na Unity i KDE isto desavalo. Isti slucaj, animacija je do bola usporena, smrzavanje itd. Problem rijesen istalacijom fglrx drivera, radi sve ko curica. 

Pratio sam ovaj tutorial, samo nisam radio po prvom nacinu vec sam instalirao iz PPA, u dnu teksta imas. I naravno ako radis na taj nacin onda moras maknuti ati watermark a i za to imas tut na netu.

E sad meni treba pomoc. Probah sinoc Kubuntu 13.04 i ostah zaprepasten koliko je ta distra napredovala. Instalacija je pala, ali ne mogu nikako instalirati ikone, jer su mi one koje dolaze po defaultu uvijek bile ruzne. Nitrux ikone sam skinuo, raspakovao ih u .kde/share/icons i u user/share/icons i ikonica nema kad ih zelim promjeniti kao da nista nisam uradio. Ako ima neko da zna rjesenje bio bih mu zahvalan.

16 godina
neaktivan

Jesi li skinuo verziju Nitrux ikona za KDE?

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
16 godina
neaktivan
Linux - pitanja i odgovori

Jesam skinuo sam...i dalje jednostavno nema ikona za izabrati u prozoru za izabir. radio sam restart i dzaba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Upravo sam pogledao u čemu je problem - .kde je direktorij u koji se sprema konfiguracija KDE3, dok se konfiguracija KDE-a 4 sprema u .kde4. Da bi mogao koristiti ikone, prebaci ih u .kde4/share/icons.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
14 godina
protjeran

Sve što je u /usr/share/icons bi trebalo raditi bez problema.

Ad astra peronospora

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kako nadograditi Ubuntu 13.04 Daily na Beta 2?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
icecold kaže...

Kako nadograditi Ubuntu 13.04 Daily na Beta 2?

ako svakodnevno updetas ubuntu znaci da koristiš i zadnju verziju 13.04

16 godina
neaktivan

A kada izađe 13.04, mogu li nadograditi sa Daily izdanja? Ne želim ostati na Daily-u. :)

0 0 hvala 0
17 godina
icecold kaže...

A kada izađe 13.04, mogu li nadograditi sa Daily izdanja? Ne želim ostati na Daily-u. :)

Mislim da je to regulirano sources.list-om, tako da ne bi smio ostati na daily-u. Pogledaj što ti piše u sources.list datoteci, u najgorem slučaju ćeš po službenom izlasku raringa morati izbrisati neke repozitorije i forsirati downgrade (ako to uopće bude potrebno). Nažalost, ne koristim niti Ubuntu, niti daily, tako da ne znam točno...

Gledam te!
12 godina
neaktivan

Instalirao sam Lubuntu 12.10 ali imam problem oko instaliranja programa.

Skinuo sam adobe flash player i usao u njegov folder i pokrenuo lijepo datoteku sa nazivom "instal" ali mi se onda otvorio prozor sa nekim slovima i brojevima...Pa ako neko ima zivaca da mi malo detaljnije objasni kako da instaliram neki program na lubuntu,to mi se isto desilo i kad sam skinuo operu browser za linux,jednostavno gdje god kliknem u folderu opera pojave mi se neka slova i cudni znakovi :)

Pre sam imao Lunux Mint 14 sa xfce okruzenjem i tu je islo sve jednostavno,pokrenes instalaciju i on odraduje sve sam....

PS: Pocetnik sam u linux,nemoj da mi se smejete na ovako glupom pitanju xD

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.4.2013 16:09 (ESET_5).
17 godina
neaktivan
ESET_5 kaže...

Instalirao sam Lubuntu 12.10 ali imam problem oko instaliranja programa.

Skinuo sam adobe flash player i usao u njegov folder i pokrenuo lijepo datoteku sa nazivom "instal" ali mi se onda otvorio prozor sa nekim slovima i brojevima...Pa ako neko ima zivaca da mi malo detaljnije objasni kako da instaliram neki program na lubuntu,to mi se isto desilo i kad sam skinuo operu browser za linux,jednostavno gdje god kliknem u folderu opera pojave mi se neka slova i cudni znakovi :)

Pre sam imao Lunux Mint 14 sa xfce okruzenjem i tu je islo sve jednostavno,pokrenes instalaciju i on odraduje sve sam....

PS: Pocetnik sam u linux,nemoj da mi se smejete na ovako glupom pitanju xD

To je zato sto to ocito nisu .deb paketi. Deb paketi su ti koji se sami instaliraju i raspakiraju (s ekstenzijom .deb). To je sto se tice Debiana, Ubuntua, Minta i svih njihovih derivata. Ako kojim slucajem koristis npr. Fedoru, ona nema .deb pakete nego .rpm. Tek toliko da znas razliku.

Imas dva nacina. Preko terminala ili preko Synaptica. Savjetujem Synaptic. Meni > System Tools > Synaptic Package Manager, upisi "flash" (bez navodnika), nadi "flashplugin-installer", oznaci ga (Mark for installation) i gore klikni na Apply (kvacica). To bi trebalo biti to. U danom linku imas temeljito sve nacine instalacije objasnjene, cak i u slucaju ako treba dodati pakete u repozitorij.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
16 godina
neaktivan

Brzinsko pitanje za sve koji koriste Gnome ~ console terminal:

kako dobiti taj znak koji otvara konzolu - ocito ga ne mogu utipkati ovdje jer mi otvara dropdown konzolu :-D

Edit:

ne treba vise, hvala. Maloprije sam updateirao ekstenziju i sad ne radi {#} Ali makar radi `

They say "freak", when you're singled out...
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.4.2013 16:35 (Deus ex machina).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

kako dobiti taj znak koji otvara konzolu - ocito ga ne mogu utipkati ovdje jer mi otvara dropdown konzolu :-D

Edit:

ne treba vise, hvala. Maloprije sam updateirao ekstenziju i sad ne radi {#} Ali makar radi `

Rjesenje: Guake terminal :P

16 godina
Deus ex machina kaže...

..

Edit:

-Eng/US-keyboard. Nije mi jasno zašto bi to bilo povezano s OSom ili DE.. mora rditi.

''` i ~''

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-Eng/US-keyboard. Nije mi jasno zašto bi to bilo povezano s OSom ili DE.. mora rditi.

''` i ~''

Say what? Nije problem u tome da mi ne radi tipka kao tipka, vec da je bila bindana na otvaranje terminala, a znam da sam negdje procitao da ima shortcut kako NE otvoriti terminal nego utipkati znak. Na to sam mislio.

14 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...

Edit:

https://extensions.gnome.org/extension/442/drop-down-terminal/

Ad astra peronospora
16 godina
neaktivan

Od tuda sam ga i instalirao originalno, ali sad kad zelim instalirati, lijepo dobijem Gnome dialog koji me to pita, ali cim se instalacija zavrsi - dugme se prebaci u OFF samo od sebe.

17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Od tuda sam ga i instalirao originalno, ali sad kad zelim instalirati, lijepo dobijem Gnome dialog koji me to pita, ali cim se instalacija zavrsi - dugme se prebaci u OFF samo od sebe.

http://guake.org/

A moram bit malo dosadan, kad mi je dosadno :P

14 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...

Čudno. Provjeri verziju. Ako nije dobra možeš promjeniti u .json file u /home/username/local/share/gnome-shell/extensions/ime-extenzije/metadata.json

Tako sam ih ja upgonio brdo nakon promjene verzije. Ako je to u pitanju.

Ad astra peronospora
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

zelim vidjeti kakav je linux, isprobati par stvarčica čisto iz znatiželje.

1. vidim da cesto preporucate ubuntu ili mint za početnike, a pošto uopce nemam iskustva onda je bolje ići na ubuntu?

2. hoće li AutoCAD 2008 i CATIA raditi na recimo ubuntu?

3. ograničen sam na laptop (Acer V3 - i5 3210M, nvidia 630m, 6GB), hoće li biti kakve zapreke?

kuku lele

0 0 hvala 0
16 godina
Legiija kaže...

.. hoće li biti kakve zapreke?

-hoće, ali ne u snazi hardwarea ili mogućnostima OSa, nego u tvojim očekivanjima. Linux nije windows. Za acad imaš win, jednako kao što u benzinca ne sipaš dizel.

12 godina
neaktivan

hm, a da ostavim win za acad i ostale specifične programe, a stavim neku distru u dual boot?

kuku lele

0 0 hvala 0
16 godina
Legiija kaže...

hm, a da ostavim win za acad i ostale specifične programe, a stavim neku distru u dual boot?

- a da jednostavno pokreneš neku (live) distru? Skini Ubuntu, 12.04, u nekoliko okusa (DE) i npr Suse, Mint, ArtisX, Debian.. upališ i vidiš, nakon tog znaš dali želiš instalirati (multiboot) ili virtualku.. zparavo, za tvoje potrebe je dovoljan jedan OS, linux možeš imati na mediju i bootnuti po potrebi.. kad se izdovoljiš nećeš morati razmišljati o uklanjanju.. (važnije, neće biti linux kriv zato što ne rade windowsi koje trebaš za rad).

Distrowatch... pa ''watchaj''... prije downloada.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.4.2013 22:50 (ihush).
14 godina
neaktivan
Legiija kaže...

Pa to ti je barem lako. Velika većina Linux distribucija ima mogućnost korištenja Live CD-a. Skineš sliku zapržiš na CD/instaliraš na USB i isprobaš. Kad nađeš (i ako nađeš) onu koja ti odgovara onda lijepo instaliraš u dual boot i vozi. AutoCAD i Linuxse ne vole (zaslugom Autodeska) ja koristim DraftSight, na Linuxu.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
neaktivan

Znal neko kako ukloniti onaj dosadni atijev unsupported hardware watermark. Instalirao drivere preko additional drivers i ne pomaze niti pomocu skripte, niti pomocu sudo kate /etc/ati/signature.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
malina22 kaže...

Znal neko kako ukloniti onaj dosadni atijev unsupported hardware watermark. Instalirao drivere preko additional drivers i ne pomaze niti pomocu skripte, niti pomocu sudo kate /etc/ati/signature.

Ja sam na Ubuntu uspio s editom tog signaturea, doduše sa "sudo gedit". Da se razumijemo, zamijenio si "UNSIGNED" sa 9777c589791007f4aeef06c922ad54a2:ae59f5b9572136d99fdd36f0109d358fa643f2bd4a2644d9efbb4fe91a9f6590a145:f612f0b01f2565cd9 bd834f8119b309bae11a1ed4a2661c49fdf3fad11986cc4f641f1ba1f2265909a8e34ff1699309bf211a7eb4d7662cd9f8e3faf14986d92f646f1bc jel? (bez razmaka; ne stane mi tu u komadu)

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.4.2013 11:28 (Markus Dignus).
16 godina
neaktivan

Meni i ne pise unsigned...vec slicno ovome sto si ti pastao...kad ga zamjeni sam ovime nista se ne desi.

EDIT: Ovde je kubuntu u pitanju,zato je Kate.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.4.2013 11:39 (malina22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Onda nemam pojma, sori 0.o
16 godina
neaktivan

Signature ovisi o driverima koji se koriste - vidi ovdje.

14 godina

Kad smo već kod drivera, postoje li neke alternative atijevim driverima i za starije grafe?

Say hello to my little friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice