Zna možda netko dobar recovery program za linux, a da nije jedan od scalpel i sličnih u kojima nemam baš opcija da izvadim što hoću?
Naime instalirao sam ubuntu, napravio backup, zaboravio napraviti backup najvažnijeg foldera sa svim mojim projektima u zadnje 3 godine i napravio reinstalaciju.
Isuse, ne!!! Reci da se zajebavas!
Sjecas se da sam i ja imal havariju? Spasio me jedino backup star kojih mjesec dana. ext4, a ni ext3 mislim da nema bas previse sanse za vracanjem zbog nacina na koji su ta dva fs-a koncipirana. ext2 vec ide s lakocom (kao i ntfs recimo). Moja preporuka ti je da ne cackas po disku i ako znas nekog forenzicara, da njemu to das...
Vjerojatno bi i islo ako si uporan, ja sam odustal, previse mi je posla to bilo. Savjet: kloniraj tu particiju s dd-om (jos bolje ddrescue) tako da imas kopiju za cackanje...
Nažalost ne :(
Ali dobro, zaboravio sam to. Imam drugi problem. Imam unallocated particiju napravljenu truecryptom koju želim spasiti, ali nikako da je spasim. testdisk i sva čuda linuxa ne pomažu, a lijepo se vidi u gparted-u. Samo da je povratiti parition table i bio bi na konju.