Zna možda netko dobar recovery program za linux, a da nije jedan od scalpel i sličnih u kojima nemam baš opcija da izvadim što hoću?
Naime instalirao sam ubuntu, napravio backup, zaboravio napraviti backup najvažnijeg foldera sa svim mojim projektima u zadnje 3 godine i napravio reinstalaciju. 
Isuse, ne!!! Reci da se zajebavas!
Sjecas se da sam i ja imal havariju? Spasio me jedino backup star kojih mjesec dana. ext4, a ni ext3 mislim da nema bas previse sanse za vracanjem zbog nacina na koji su ta dva fs-a koncipirana. ext2 vec ide s lakocom (kao i ntfs recimo). Moja preporuka ti je da ne cackas po disku i ako znas nekog forenzicara, da njemu to das...
Vjerojatno bi i islo ako si uporan, ja sam odustal, previse mi je posla to bilo. Savjet: kloniraj tu particiju s dd-om (jos bolje ddrescue) tako da imas kopiju za cackanje...
Nažalost ne :(
Ali dobro, zaboravio sam to. Imam drugi problem. Imam unallocated particiju napravljenu truecryptom koju želim spasiti, ali nikako da je spasim. testdisk i sva čuda linuxa ne pomažu, a lijepo se vidi u gparted-u. Samo da je povratiti parition table i bio bi na konju.

. Da samo kopiram podatke na neki USB stick ili DVD, ili je to nešto više?
. Da samo kopiram podatke na neki USB stick ili DVD, ili je to nešto više? Freedom is just another word for nothing left to loose ...

Freedom is just another word for nothing left to loose ...