Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.513.893
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Linux - pitanja i odgovori
hrx kaže...

UT ima verziju za Linux - potraži izvršne datoteke ovdje. Upitno je hoće li raditi, budući da dugo nisu nadograđivane.

I imali su backdoor.

Better safe than Sony
15 godina
protjeran
Linux - pitanja i odgovori

Jel samo ja nemrem otvoriti linkove na hrxovoj stranici?

Otvorim (prvi link) i tamo se nalaze mirror za download.

Ni jedan mi ne radi.

Vama?

Moj skypename: benocplusplus
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

sad sam tek skužio da kažeš mirror ne radi... 

vjerojatno zbog ovoga New - 12.07.2000

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.6.2011 18:31 (xhopeon).
15 godina
neaktivan

Nema do fileplaneta. Broj jedan, bio i ostao za sve datoteke vezane uz starije (a i nove) igre...

prvo ovo:

http://www.fileplanet.com/49591/40000/fileinfo/Unreal-Tournament-v428-Full-Install-%28Linux%29

pa onda ovo:

http://www.fileplanet.com/51925/50000/fileinfo/UT-Full-v436-%5BLinux%5D

ili moze samo ovo drugo, nisam siguran...

EDIT; Ima i ovdje

http://www.atomicgamer.com/directory.php?id=2007

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.6.2011 19:55 (rustweaver).

0 0 hvala 1
15 godina
protjeran

Hmmm...

Mislim da sam riješio.

Ali, eto novog problema.

Pita me za CD, kojeg sam skinuo.

Mountao sam ga, ali možda krivo.

Kak se mounta na Ubuntuu? :D

Zahebite pitanje, odfakal sam UnrealTournament...

Sve živce mi je popil....

Idem igrat neš normalnog, Quake 2 recimo...

Tu baca grešku... Tu baca grešku...
Tu je mountan UT.iso... Tu je mountan UT.iso...
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.6.2011 20:21 (beno101).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
beno101 kaže...

..

..

- ako dobro vidim screen, to je kbuntu? Tu bi mogao biti uzrok (povjesno nestabilan-KDE). Probaj neku Suse ili Mandrivu ako ti je baš do izgleda, ili običan ubuntu. (istina, moji kriteriji su malo outdated...)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
protjeran

@ihush

To je Ubuntu... ;)
Već sam instaliro Quake III: Arena, i uskoro ću skupiti 30 kn za server.

UT ću stavit na drugi komp s windowsima...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

E sad ću stvarno poludit.

1) u PlayOnLinux nemogu nać Quake III Arena

2) kad pokrenem Q3 nemrem normalno upravljat mišem

3) kad izađem brightness mi se naglo poveća...

Mrzim računala... idem se igrat kamenjem....

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
beno101 kaže...

quake live?

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.6.2011 21:45 (xhopeon).
15 godina
protjeran
xhopeon kaže...

Hell no!

Jednom probao i nikad više...

Jednostavno mi se ne sviđa...

16 godina
neaktivan

Pogledaj FPS sekciju PlayDeb.net-a, vjerojatno ćeš naći nešto što će ti se svidjeti (btw, u Release meniju za filtriranje odaberi verziju Ubuntua koju koristiš). Link na uputstva za dodavanje PlayDeb repozitorija je na vrhu stranice. Osim toga Open Arena, Sauerbraten i Assault Cube su u službenom Ubuntuovom repozitoriju.

EDIT: Zaboravih spomenuti Nexuiz, Warsow i Urban Terror također u službenom repozitoriju.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.6.2011 22:11 (hrx).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
beno101 kaže...
Zahebite pitanje, odfakal sam UnrealTournament...

Jesi pogledao ovo? Dobro procitaj sve, nasao sam zanimljivih stvari iza nekih linkova...

https://help.ubuntu.com/community/Games/Native/UnrealTournament

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
15 godina
protjeran
rustweaver kaže...

Jesi pogledao ovo? Dobro procitaj sve, nasao sam zanimljivih stvari iza nekih linkova...

https://help.ubuntu.com/community/Games/Native/UnrealTournament

Ma jesam.

Velim ti što je problem, a i vidiš na slikama.

Zeza me CD i mountanje...

17 godina
neaktivan
beno101 kaže...

a da probaš setirati wine prema ovome?

meni wow radi k'o avion {#}

15 godina

Čemu /boot particija služi kod nekoga OS-a? Smijem li za veš distribucija izbrati jednu boot particiju?

Open Source!

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
captain_soap_McTawish kaže...

Čemu /boot particija služi kod nekoga OS-a? Smijem li za veš distribucija izbrati jednu boot particiju?

Samo ime ti govori. Pa pogledaj šta je u njemu pa će ti biti jasnije ;)

Better safe than Sony
15 godina
Bypass kaže...

Samo ime ti govori. Pa pogledaj šta je u njemu pa će ti biti jasnije ;)

Znam i ja površno za što to služi. Mene konkrento zanima da li se na boot particiji nalaze podaci samo za jedan os ili se tu nalazi grub za sve oseve tj. mogu li pri instalaciji odabrati da svaki os koristi jednu boot particiju? I kad me pita gdje ću postaviti grub loader, da li da ga postavim na /boot particiju ili da postavim na mbr?

Open Source!
17 godina
neaktivan

Znam i ja površno za što to služi. Mene konkrento zanima da li se na boot particiji nalaze podaci samo za jedan os ili se tu nalazi grub za sve oseve tj. mogu li pri instalaciji odabrati da svaki os koristi jednu boot particiju? I kad me pita gdje ću postaviti grub loader, da li da ga postavim na /boot particiju ili da postavim na mbr?

GRUB i je na /boot particiji, u MBR ne stane jer je prevelik. Ipak su to samo 446 bajta dostupna za bootloader.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
14 godina

Kako da Maknem linux mint i njegov grub i ubntuov ako sam slucajno formatirao particiju nak joj je bio?Sve naravno u Dual bootu sa Windowsima 7(zapravo Triple bootu)

EDIT: Bio je Ubuntu instaliran na zasebnoj particiji,koju sam formatirao kako bi instalirao linuxe miint na nju,al prethondno nisam deinstalirao Ubuntu kroz windowse ...

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2011 15:12 (KKristijan).

0 0 hvala 0
16 godina

@ kristijan,

- pregaziš ga (MBR) windowsovim, fixboot i sl.

@ boot-MBR... -ovisno koji sistem se koristi za boot, npr MBR - EFI, aktivna particija itd. Recimo da je starinski način preko MBRa, koji recimo pokreće grub (neki boot-loader) bez obzira na kojaoj particiji. Posebna /boot je samo praktičnija za održavanje. ..

16 godina
neaktivan
KKristijan kaže...

Kako da Maknem linux mint i njegov grub i ubntuov ako sam slucajno formatirao particiju nak joj je bio?Sve naravno u Dual bootu sa Windowsima 7(zapravo Triple bootu)

Skini si najnoviji Hirens boot cd i na njemu imaš opciju Windows7 recovery repair  i nađeš na netu kako se vrača MBR  ili imaš na google kako sam složiti usb ili cd sa Windows7 recovery repair pa sa njime to napraviti

EDIT: evo dva linka koja sam ja koristio 

http://mintywhite.com/windows-7/7maintenance/windows-wont-load-system-repair-disc-fix-pc/

http://www.sevenforums.com/tutorials/20864-mbr-restore-windows-7-master-boot-record.html

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2011 15:21 (Buhaha).
14 godina
ihush kaže...

@ kristijan,

- pregaziš ga (MBR) windowsovim, fixboot i sl.

@ boot-MBR... -ovisno koji sistem se koristi za boot, npr MBR - EFI, aktivna particija itd. Recimo da je starinski način preko MBRa, koji recimo pokreće grub (neki boot-loader) bez obzira na kojaoj particiji. Posebna /boot je samo praktičnija za održavanje. ..

kako tocno ide to Gaženje?Ne želim neš uništit nikako u ovom trennutku :/

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
14 godina
neaktivan

Kaj ti točno hoćeš naraviti?

Hoćeš maknut Mint/Ubuntu da ti samo Windowsi ostanu? Već si ih maknul, ali ti je grub ostal? Ili nešt drugo?

Note: Compiling chromium-beta or chromium-dev takes at least as long as compiling the linux kernel.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
KKristijan kaže...
..

kako tocno ide to Gaženje?..

- nekoliko načina, ovisi i o kombinaciji OSeva koje koristiš. Recimo jedan način...= bootsect /mbr (pomalo kompliciran gledajući količinu switcheva i vrijeme koje je potrebno da dođeš sdo same rec.console.., istu stvar može i XPov fixmbr ili fixboot ako imaš multiboot XP-Seven-linux..).

- ... ali, pitanje, zašto brisati grub? To je vrlo dobar, praktičan boot-manager (stari legacy mi je draži i pouzdaniji..) kojeg možeš korisiti po potrebi za sve OSeve, recimo ako imaš XP i Seven, da ne moraš ići kroz 'old OS' kroz sedmičin meni, mada neke (vidljive) prednosti-praktičnosti u tom slučaju nema (kad je jedan ili dva OSa), dobro dođe ako ima više OSeva, npr DOS, Win98, XP, Seven, Serverske ver, par linux istri.. i sve može biti u jednom meniju, bez potrebe za kaskadnim šetanjem, npr. seven, xp, DOS.

- Poželjno je imati posebnu boot particiju, recimo 512MB-2GB, FAT ili NTFS, lako se backupira (image), a kombiniranje OSeva, testiranje.. je daleko lakše i uvijek možeš popraviti povratkom kopije s nekog LiveCDa. Bez tog bi morao popravljati redosljedom instalacije od DOSa-XP-Seven-linux... svaki s njegovim boot-medijem.

15 godina

Imam instaliran mint i win 7.Mint mi je na drugm disku i ima jedna boot particija koju sam izabrao tijekom instalacije mint-a. Sada ću instalirati fedoru. Što trebam točno napraviti da mi nakon što fedora napravi grub u tome izborniku ostane i mint i win7 i fedora. Hoću li izabrati boot particiju ist kao kod mint-a?

Open Source!

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Imam instaliran mint i win 7.Mint mi je na drugm disku i ima jedna boot particija koju sam izabrao tijekom instalacije mint-a. Sada ću instalirati fedoru. Što trebam točno napraviti da mi nakon što fedora napravi grub u tome izborniku ostane i mint i win7 i fedora. Hoću li izabrati boot particiju ist kao kod mint-a?

instaliraš fedoru bez gruba. nakon instalacije odeš u mint (kod boota nećeš vidjeti fedoru), napraviš update gruba, restartaš i vidiš sve instalirane operativne...

15 godina
neaktivan

pozdrav svima :)

imam jedan problem u vezi slusanja pjesama na linuxu (ubuntu 11.04)...

znaci ovako...

prije nego sto sam presao na ubuntu, na win sam slusao iste te pjesme u winampu i sve je radilo kako spada, kvaliteta na nivou, glasnoca itd...

sad kad sam presao na ubuntu idem slusati iste te pjesme i tu dolazi do nekog problema, tj. pjesme gube kvalitetu i preskacu sekunde i to jako pocinje iritirati =/

probao sam pjesme slusati i u VLC.u, i u Rythmbox.u i u onom Banshee-ju i probao sam ih sve i dalje nest nevalja...

probao sam namjestiti u opcijama pod zvuk misleci da nesto nije dobro podeseno, no sve isto...

to se sve dogadalo na ubuntu 10.10, i danas sam nadogradio na ubuntu 11.04 i probao sve to i opet sve isto, stvarno neznam sta da radim...

kao sto sam rekao, pjesme su sigurno ispravne i rade u win bez problema al u ubuntu nece...

jel ima mozda neki posebni driver koji se instalira da se to makne, da se nest modificira u config fileovima il nest... =/

unaprijed hvala na odgovorima :)

-=Every moment is another Chance=-

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koji USB ili PCIe wireless adapter koristiti, a da je podrzan out-of-the-box? Znam da je Netgear dobro podrzan, ali ne vidim ga u ponudi. Dakle od dostupnih u ADM-u ili Vemilu ili gdje vec - sto kupiti, a da ga live CD od Ubuntu 10.10 npr. odmah skuzi? Jer imam Belkina koji ne radi, a ne da mi se kemijati s ndiswrapperom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

SeleS

Jel imašubuntu-restricted-extras instaliran?

Kaj ti javi

dpkg --list | grep gstreamer?

funat

Ja imam Intelov WiFi , i kuže ga sve distre (osim Debiana {#}) bez dodatnih podešavanja.

Pogledaj koji sve firmware ima na live-cd-u pa se po tome probaj ravnat

Note: Compiling chromium-beta or chromium-dev takes at least as long as compiling the linux kernel.
Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
sumski kaže...

SeleS

Jel imašubuntu-restricted-extras instaliran?

Kaj ti javi

dpkg --list | grep gstreamer?

@ sumski hvala na odgovoru :)

evo ovaj ubuntu-restricted-extras sam instalirao i sve po starom, znaci i dalje preskacu sekunde, kvaliteta pada itd...

a dpkg --list | grep gstreamer mi kaze sljedece:

ii  bluez-gstreamer                       4.91-0ubuntu1                              Bluetooth GStreamer support
ii  gstreamer0.10-alsa                    0.10.32-1ubuntu5                           GStreamer plugin for ALSA
ii  gstreamer0.10-ffmpeg                  0.10.11-4                                  FFmpeg plugin for GStreamer
ii  gstreamer0.10-fluendo-mp3             0.10.15.debian-1                           Fluendo mp3 decoder GStreamer plugin
ii  gstreamer0.10-gnonlin                 0.10.17-1                                  non-linear editing module for GStreamer
ii  gstreamer0.10-nice                    0.1.0-2ubuntu1                             ICE library (GStreamer plugin)
ii  gstreamer0.10-pitfdll                 0.9.1.1+cvs20080215-1ubuntu2               GStreamer plugin for using MS Windows binary codecs
ii  gstreamer0.10-plugins-bad             0.10.21-1ubuntu11                          GStreamer plugins from the "bad" set
ii  gstreamer0.10-plugins-bad-multiverse  0.10.21-1                                  GStreamer plugins from the "bad" set (Multiverse Variant)
ii  gstreamer0.10-plugins-base            0.10.32-1ubuntu5                           GStreamer plugins from the "base" set
ii  gstreamer0.10-plugins-base-apps       0.10.32-1ubuntu5                           GStreamer helper programs from the "base" set
ii  gstreamer0.10-plugins-good            0.10.28-0ubuntu7                           GStreamer plugins from the "good" set
ii  gstreamer0.10-plugins-ugly            0.10.17-1ubuntu2                           GStreamer plugins from the "ugly" set
ii  gstreamer0.10-plugins-ugly-multiverse 0.10.17-1                                  GStreamer plugins from the "ugly" set (Multiverse Variant)
ii  gstreamer0.10-pulseaudio              0.10.28-0ubuntu7                           GStreamer plugin for PulseAudio
ii  gstreamer0.10-tools                   0.10.32-3ubuntu3                           Tools for use with GStreamer
ii  gstreamer0.10-x                       0.10.32-1ubuntu5                           GStreamer plugins for X11 and Pango
ii  libgstreamer-plugins-base0.10-0       0.10.32-1ubuntu5                           GStreamer libraries from the "base" set
ii  libgstreamer0.10-0                    0.10.32-3ubuntu3                           Core GStreamer libraries and elements

pa ako pomogne :)

-=Every moment is another Chance=-
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice