Ako se mozes strpiti, stabilna verzija izlazi 28.4., a to je za dva tjedna...
Linux - pitanja i odgovori
- poruka: 20.145
- |
- čitano: 3.516.647
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vrijedi li skidati Ubuntu 11.04?
Ne ;) to je verzija na kojoj sam se najviše naživcirao :P
Stavljam mint prvom prilikom :)
Pozdrav ljudi!
Znači, odlučio sam se za Arch linux.
Skinem Core image za i686?
Problem je, imam wireless. (sa susjedom dijelim 50:50)
Znači odem do frenda spojim se LAN kablom instaliram sve potrebne pakete, startam x i sve bi trebalo radit?
Pozdrav ljudi!
Znači odem do frenda spojim se LAN kablom instaliram sve potrebne pakete, startam x i sve bi trebalo radit?
Ne znam za Arch, ali ako je wpa_supplicant instaliran u Live environmentu, onda si na konju. Samo urediš conf fajl, digneš interface, sa dhcpcd-om zatražiš IP adresu. Jedino ako imaš statičku, onda je problem malo, ne znam kak to na Archu složit.
Pozdrav ljudi!
Da. s time da obavezno pročitaš upute na wikiju za instalaciju compiza, drivera i sličnih problematičnih stvari, jer možda neće sve raditi odmah nakon instalacije.
@domagoj i dj_beni
A te upute za instalaciju.
Mogu li ih nabavit u PDF formatu?
Da na laptopu instaliram, a na desktopu gledam upute....
@domagoj i dj_beni
A te upute za instalaciju.
Mogu li ih nabavit u PDF formatu?
Da na laptopu instaliram, a na desktopu gledam upute....
Na laptopu instaliraš, a na desktopu gledaš na https://wiki.archlinux.org/index.php/Main_Page :)
Možeš i spremit stranice koje ti trebaju i offline čitat.
Na laptopu instaliraš, a na desktopu gledaš na https://wiki.archlinux.org/index.php/Main_Page :)
Možeš i spremit stranice koje ti trebaju i offline čitat.
OK, spremit stranice.
Jer nemam na desktopu pristup netu.
A dual boot radim tako da windows particiju ne diram?
Da. I pripaziš kad u instalaciji dođeš do instalacije gruba.
skinem si lubuntu koji dolazi sa wubi ali u wubi nema opcije za lubuntu !?!?
isto tako, jel onaj usb creator koji dolazi sa ubuntu ikada ikome radio?
skinem si lubuntu koji dolazi sa wubi ali u wubi nema opcije za lubuntu !?!?
isto tako, jel onaj usb creator koji dolazi sa ubuntu ikada ikome radio?
podigni live ubuntu
sistem -> Administracija -> startup disk creator
radi ko urica
Planiravam se poceti uciti na LINUXU pa ako mi mozete reci koja je najbolja distribucija za pocetaka te neke linkove za tutorijale.
HVALA
Planiravam se poceti uciti na LINUXU pa ako mi mozete reci koja je najbolja distribucija za pocetaka te neke linkove za tutorijale.
HVALA
Evo tu si mozes skinuti iso, nac tutoriale i podrsku, a uvijek mozes i tu nas pitat :)
HVALA
Mint,full sama sve podesi i ima najširu podršku za hardware i mrežne protokole,mislim na automatsko podešavanje..
Pozdrav, vidim ekipa govori da je mint bolji od ubuntu, kolko tu ima istine?
Koji mint preporučate?Ima Mint Debian i Mint 10...
Il pričekat bolje ubuntu 11.04
Mint je definitivno bolje za početnike iz mnogo razloga:
- dolazi sa puno više codeka nego Ubuntu
- dolazi sa predinstaliranim Flash pluginom
- stabilnije verzije s manje bugova
...
mint naspram ubuntua je kao kad recimo na fićinu kuku staviš prerezanu tenisku lopticu i dobiješ sportskog fiću. eto, ukratko slikovito. od ubuntua do minta može doći svaki imalo iskusniji korisnik korak po korak, al čemu trošit vrijeme kad se netko već potrudio.
*inače evo dobra vijest, barem meni jeste. često gledam tekme preko neta i to one preko p2p protokola, a sopcast je svakako jedan od češćih protkola. do sada sam bio koristio verziju nekog kineza, al izgleda da stiže prava stvar za sve sopcastance . više na http://www.webupd8.org/2011/04/install-sopcast-player-in-ubuntu-1104.html
Ma prebacil bi se na ubuntu il mint, dok bi znal da nebi imal problem sa mrežnom karticom, tj dodatnim podešavanjem, tražim da je "out of box"..
@ zvonac, -LiveCD.
Ma prebacil bi se na ubuntu il mint, dok bi znal da nebi imal problem sa mrežnom karticom, tj dodatnim podešavanjem, tražim da je "out of box"..
pokreni live cd u test, ako ti pod live skuži mrežu i možeš na interent, znači da nećeš imati problema
inače ja još od prije 4 godine nisam naišao na neku distribuciju da žičani LAN nije radio odmah i bez problema (i to sa red hatom, fedorom i mandrake) - WLAN je posebna priča i tu može biti malo frke.
ubuntu ti se po defaultu upali sa DHCP klientom i ako imaš ruter u mreži sve radi za 5
Ok..bum se poigral s live cd-om...Nego, dal postoji mozbackup na linuxu?
To bi mi trebalo sad neznam jel linux ima kakvu alternativu..
Ok..bum se poigral s live cd-om...Nego, dal postoji mozbackup na linuxu?
To bi mi trebalo sad neznam jel linux ima kakvu alternativu..
Pa ako je to addon za FF, onda ga ima, ako slučajno nema, imaš FEBE, za backup profila...
Mene zanima imam Linux Ubuntu 10.10 i htjeo bi vratit NTFS particiju da mogu instalirat Windowse ali me zanima kako da pokrenem program Test disk? Hvala
Mene zanima imam Linux Ubuntu 10.10 i htjeo bi vratit NTFS particiju da mogu instalirat Windowse ali me zanima kako da pokrenem program Test disk? Hvala
googlao sam kako instalirat linux sa usb sticka i naisao na unetbotin za windows, medutim kad napravim botabilni usb s tim programom bez problema botam ali mi neradi instalacija.. pa ako netko ima neki savjet kako drugacije instalirat preko usb bio bi zahvalan
googlao sam kako instalirat linux sa usb sticka i naisao na unetbotin za windows, medutim kad napravim botabilni usb s tim programom bez problema botam ali mi neradi instalacija.. pa ako netko ima neki savjet kako drugacije instalirat preko usb bio bi zahvalan
Ja sam do sad napravio svaku svoju instalaciju sa USB-a (ne radi cd-rom na laptopu) i (gotovo) svaka je radila. Kak točno misliš ne radi instalacija, kad bootaš Live, na desktopu bi trebal imati ikonu Install (već koja je distra), dvoklik i peri...
da kliknem na install ikonu i kad treba doc do odabira particija uvijek se smrzne (korak prije, kad kliknem next umjesto da otvori particije smrzne se) testirano sa 10ak razlicitih linuxa i 2 razlicita usb stick-a
da kliknem na install ikonu i kad treba doc do odabira particija uvijek se smrzne (korak prije, kad kliknem next umjesto da otvori particije smrzne se) testirano sa 10ak razlicitih linuxa i 2 razlicita usb stick-a
Imaš onda ako se ne varam kad kreneš bootat sa sticka, onaj Unetbootinov meni, pa možda tamo ima Install, probaj od tamo...
Ljudi imam pitanje kada idem u Terminal i zelim da mi otvori testdisk i kucam ovo deki@deki-HP-ProBook-4710s:~$ cd Desktop/testdisk-6.11.3/
i kaze mi da ga ne moze naci a na desktopu je ?
Otvori terminal:
upiši
cd /home/ime_korisnika/Desktop/testdisk-6.11.3
ili upiši
cd De pa drži tipku "SHITFT TAB" dok ti se ne napiše riječ Desktop pa onda tes dok ti se ne napuni testdisk.