Linux za backupiranje

poruka: 5
|
čitano: 793
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Linux za backupiranje

Naime trebao bi mi linux koji dozvoljava Write po diskovima.   Danas mi se desila havarija sa windowsima ne bi ih dragi Bog pokrenuo i ja udrem Knopix 6.3 live boot i idem da cu kopirat podatke sa jednoga harda na drugi nece neda kao da nemam write permision. Znam da je ovo stariji knopix. Aj idem ja dalje palim ja ubuntu isto neda ali su isto stariji ubuntu jedno 2 god. Idem dalje i sada moram vec mozgat nasao sam neki stari backtrack 3 i dok sam se sitio da ja sve napravim i kako prosla je ura ali sam uspio kopirati podatke sve da mogu nanovo zalipiti ciste windowse na formatiran disk. Pa sada vas pitam koji linux moze osim backtracka neda mi se vise s njime zezat da je user frendly samo da mogu kopirati podatke sa diska na disk i to je sve sto me zanima radit na linuxu eventualno otic na web a to svaki moze. ODnosno koji mi preporucate

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.11.2010 10:15 (Duje00).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Linux za backupiranje

Ubuntu:

sudo su - root

mountat device sa ntfs-3g driverom ako želiš iz linuxa sigurno pisat po ntfs particiji:

mount /dev/sda1 -t ntfs-3g -o rw /mnt

za čitanje sa ntfs particije je dovoljan i defoltni ntfs driver.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.11.2010 10:37 (stef).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Linux za backupiranje

Hvala Pomoglo je LOCK

17 godina
neaktivan
moderator
RE: Linux za backupiranje
stef kaže...

Ubuntu:

sudo su - root

mountat device sa ntfs-3g driverom ako želiš iz linuxa sigurno pisat po ntfs particiji:

mount /dev/sda1 -t ntfs-3g -o rw /mnt

za čitanje sa ntfs particije je dovoljan i defoltni ntfs driver.

A sto se desava ako se ne koristi ntfs-3g driver? Koje je najcrnije scenario? Koji su rizici?

Jeste da sam citao da je nesigurno pisati/brisati iz Linuxa na NTFS ali..nisam bas na ti sa Linuxom (ma nisam uopce {#}  ) i dosa sam koristio sam Ubuntu u live nacinu (iz radoznalosti)

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation
17 godina
neaktivan
Linux za backupiranje

Nikad nisam probao :). Defoltni ntfs driver (onaj u kernelu) može raditi samo overwite postojećih fajlova, ništa drugo od write operacija nije podržano/sigurno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice