Molim pomoc na stari komp planiram instalirat Ubuntu 9.10..Pošto nikad nisam koristio linux-ove proizvode moze pomoc oko instalacije i prženja na cd..
Kako spržiti ubuntu 9.10
- poruka: 15
- |
- čitano: 4.897
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
linuxove proizvode?
Iskreno (nemoj zamjeriti) ako ne znaš ni spržiti sliku na cd onda bolje odustani od linuxa.
Nisam mislio tako pri kojo se brzini to treba sprzit i to..jer sam cito po forumima da su cesti problemi pri instalaciji...I moš mi reć tvoja iskustva...
Nisam mislio tako pri kojo se brzini to treba sprzit i to..jer sam cito po forumima da su cesti problemi pri instalaciji...I moš mi reć tvoja iskustva...
sprži na brzini x4
Bilo kojoj brzini, nebitno stvarno. Iskustva? Odlična, ali to ovisi od osobe do osobe naravno. Probaj pa vidi :)
Ja kada przim bilo koji OS (za osobnu upotrebu naravno) preferiram brzine x2-x4. Zasto? Znalo mi se desit da se prilikom instalacije pojave razni errori ako sam przio x8 ili vise. Naravno to ovisi i o kvaliteti medija na koji przis kao i stanju tvoje przilice.
linuxove proizvode?
Iskreno (nemoj zamjeriti) ako ne znaš ni spržiti sliku na cd onda bolje odustani od linuxa.
A jesi mu pomogel as ti gospe, preporucam ti da skines Imgburn sjajan mali program za przenje pa kad se otvori onda izaberes ovo oznaceno na prvoj slici. Nakon toga gore izaberes ISO ili neku drugu Image datoteku na kompu zavisi koji imas a dole sa AWS prebaci brzinu przenja na 4X i to je to a ostalo sve ostavi kako je normalno to zapržis na CD-R.
Jel bi to tak trebalo zgledat??
Imaš i vrlo jednostavno uputstvo direktno na Ubuntu starnici https://help.ubuntu.com/community/BurningIsoHowto (sto sam ja prvi put koristio, bez problema). Inace bez obzira koji program koristio, bitno je da ga sprzis na CD pri sto manjom brzinom jer se takodjer nekad zna desiti da laser jednostavno preskoci. Sustina je recena, ostalo je na bootanju CD-a i instalaciji. Poz
Kada skineš i instaliraš ImgBurn idi u Tools-Settings-Registry.
Provjeri da je kvačica na ISO i postavi kvačicu na Set ImgBurn as default application.
Zatvori ImgBurn. Sada će ti iso imati prepoznatljivu ikonu programa i klikom na iso fajl automatski pokretati ImgBurn.
Tvoje je da si prije stavio prazam medij u uređaj i da odabereš brzinu snimanja te da pričekaš da završi.
Vrlo jednostavan program i vrlo koristan.
Nisu mu to sve mogućnosti kao što ćeš vidjeti ili već jesi.
Što vi mislite koji OS bolji ubuntu 9.10 ili Kubuntu?I koje igre mogu igrati na Ubuntu 9.10?
Jel bi to tak trebalo zgledat??
To je to da.
Što vi mislite koji OS bolji ubuntu 9.10 ili Kubuntu?
Za pocetak uzmi Ubuntu i nema problema Kubuntu je slican ima razlika normalno al sad ti to nije bitno ionak. Na igrice zaboravi ne bus se naigral bas na tome sigurno.
Ma nisam ni mislio igrice instalirat zato jer je komp stariji..sam pitam.
Na koji CD trebam spržit ili je to svejedno??
Na koji CD trebam spržit ili je to svejedno??
Na okrugli...
Kupi najobicniji cd i gotovo. Nema tu neke filozofije. Mozes cak zaprzit i na CD-RW ako ti je pri ruci pa ga kasnije obrisat.