Pozdrav.Novi sam sa Linuxom,od frenda san čuo da je dobar pa sam odlučio da ga isproban.Nažalost nisam još uvijek skonto kako instalirat driver za modem i konfigurirat konekciju.Bio sam na raznim forumima i pročitao sam svašta ali ništa nije konkretno i to "njihovo" objašnjenje nemogu da povežem sa svojim slučajem.Imam intel 536EP v.92 modem.Skinuo sam sa linmodems-a scanModem i pokrenuo ga,kad je završio na desktopu mi se pojavila nova mapa "Modem".Po "nekim" uputama sam jedan od tekst dokumenata poslao na njihovu stranicu,ali samo dobijem neki povratni mail od kako nije moguće proslijedit moju poruku na server.Neznam kako dalje,pa ako netko ima ideju ili još bolje ,je imao isti slučaj neka mi pomogne.
Dial-up modem na Ubuntu 8.04
- poruka: 2
- |
- čitano: 765
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
U prvi tren sam ti htio napisati da je situacija s soft-modemima na Linuxu jako zaheb* (uglavnom trebaš tražit neke specifične drivere i ne znam što sve ne). No kad sam pročitao da se radi o Intelovom modemu... tu već ima nekakve nade. Pretpostavljam kad si nov na Linuxu da si na Ubuntu-u (to se već nekako podrazumijeva). I eto ga... baš na Ubuntu forumu imaš lijep HowTo.
Uglavnom, Intel podržava relativno dobro Linux tako da drivere možeš nać na njihovim stranicama. Slijedi HowTo i pročitaj malo i Intelov originalni README. Ukoliko zapne ili imaš pitanja - pitaj (no sa specifičnim, ne generalnim tipa: "Ne radi mi modem" ).