Aplikacija stavlja logove u syslog

poruka: 6
|
čitano: 1.785
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Linuksaši, trebam pomoć :)

Imam jednu aplikaciju koja se vrti na nekom Linux serveru. Aplikacija ima konfiguracijske datoteke u kojima se može namjestiti logiranje aplikacije, i trenutno je ugašeno sistemsko logiranje. Međutim, logovi aplikacije se uredno upisuju u /var/log/messages :D a to mi nije poželjno.

Recite mi šta mogu napraviti, provjeriti da riješim taj problem?

Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Aplikacija stavlja logove u syslog
vasso123 kaže...

Linuksaši, trebam pomoć :)

Imam jednu aplikaciju koja se vrti na nekom Linux serveru. Aplikacija ima konfiguracijske datoteke u kojima se može namjestiti logiranje aplikacije, i trenutno je ugašeno sistemsko logiranje. Međutim, logovi aplikacije se uredno upisuju u /var/log/messages :D a to mi nije poželjno.

Recite mi šta mogu napraviti, provjeriti da riješim taj problem?

Hvala unaprijed

http://www.rsyslog.com/

http://www.rsyslog.com/guides/

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.6.2013 14:38 (1domagoj1).
12 godina
neaktivan

Sorry ali nisam u mogucnosti isprobavat tako neke aplikacije po serverima. Meni treba savjet što ja to mogu provjeriti, neki konfiguracijski fajlovi, bilo što, što bi moglo utjecati na to neželjeno logiranje aplikacije u syslog.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Riješeno! Problem je ipak bio u aplikaciji, ja sam previdjeo nešto :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vasso123 kaže...

Sorry ali nisam u mogucnosti isprobavat tako neke aplikacije po serverima. Meni treba savjet što ja to mogu provjeriti, neki konfiguracijski fajlovi, bilo što, što bi moglo utjecati na to neželjeno logiranje aplikacije u syslog.

Pa pise ti u guideovima, kako konfiguirati rsyslog.conf i koja pravila napisati da radi sto tebi treba. Ali ok, ako si rijesio, nema veze.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
12 godina
neaktivan

Ovdje nije bio rsyslog.conf nego syslog.conf. I opet u syslogu nemozes ugasit logiranje neke aplikacije, samo facility mozes navest...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice