[Tutorial] LG GT540 GB & ICS

poruka: 2.312
|
čitano: 598.984
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Stavljanje Ice Cream Sandwich 4.0.1 na LG GT54
ExE123 kaže...

Jeli ovo postupak za instalaciju 4.0.3??

Makni citat. U 19. koraku biraškoji ćešcustom ROM staviti, među njima i ICS odnosno verziju 4.0.x

NOVOST: Izašao je LEWA OS v2.0 - recovery

Slika kako to sve izgleda.

What does work:
Basicly everything that works in tejasdj12's CM7.
What doesn't:
Test and see for yourself.

Thanks to tejasdj12 for a base rom, PCFighter & zice for kernel.

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.4.2012 19:01 (Najbrži).
14 godina
neaktivan

Ako pratim ciil ovaj postupak doslovno svaki korak nista ne promijeni se sta si na 1 stranici napisao trebao bi instalirat 4.0.3 ??

Mes que un club!

0 0 hvala 0
17 godina
Re: [Tutorial] LG GT540 GB & ICS
ExE123 kaže...

U 19. koraku biraš koji ćeš staviti custom ROM, među njima i ICS 4.0:

Najbrži kaže...
19. Preuzeti na PC neki od custom ROM-ova i prebaciti na SD karticu

Potom u 22. koraku odabereš da intaliraš taj odabreni ROM putem recovery moda.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2012 16:25 (Najbrži).
14 godina
neaktivan

Instaliralo se 2.3.7 nego ima prelosu tipkovnicu, pretesko je tipkati , premala su slova tj. razmaka izmedu slova! Ima li koja bolja za instalirat?

Mes que un club!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ok nakon šta san sredija fastboot zbrika san mobitel slušajući vaše genijalne upute...

naime za instalirat 2.3.7 :

1) nije uopće potreban clockwork recovery, dovoljan ti je fastboot!

2) sve i da želiš instalirat   recovery, sasvim sigurno ti nije potrebno pratit drugi dio tvog koda tj flešat na svoj mobitel taj disfunkcionalni "mike gapinski" android koji ti pretvori mobitel u ciglu

korak br. 16:

sljedeće linije koda su problem - bespotrebne su! (i kao takve potencijalno štetne)

fastboot flash APPSBL mbn_file.mbn NAPOMENA: "APPSBL" mora biti VELIKIM slovima
fastboot flash boot boot.img
fastboot flash system system.img

to je flešanje system.img fajla koji je ubiti "mike gapinski" sustav na mobitel (koji je tu u c:\tools folderu po defaultu neznam zašto), kojeg ćeš ionako zaminit sa nekim drugim preko recoverya...

mislim da to nije preporučljivo, najbrži zbriši to jer se netko može gadno prevarit i zbrikat mobitel kao što sam i ja uostalom!

na xda forumu je objašnjeno kako instalirat pomoću fastboota:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=927379

u tom threadu piše...

Code:
fastboot -w
fastboot flash boot boot.img
fastboot flash system system.img
fastboot reboot

i to je sve šta ti triba za   instalirat 2.3.7 s napomenom da system.img bude mur4ik-ov funkcionalni rom kojeg skineš sa tog threada

ali priča ima i sretan kraj... slušajući ovaj thread:

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=13205397&postcount=26

post broj 3, uspjeh spasit svoj mobitel i sebe od kupovine novog!

nadalje, instaliravši 2.3.7 pomoću gornjeg postupka preko fastboota ja sam sada sretan čovjek sa dobrim mobom!

hvala na pažnji! sretno svima sa istim postupkom

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Od mene je dosta :) iskrsla mi je sitacija da uzmem nov galaxy mini za 60e tako da sada koristim njega,ali dok ne prodam LG mogu da testiram romove koje izadju i sl :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kupio sam xperia ray i sad se mučim s njime. Svejedno dok ne prodam Lg-a nastavit ću pratit ovu temu.

Šteta što za raya nema ovako dobrih tutorijala na našem jeziku...

Edit: Skidam kapu ako dobije ovoliko za njega http://www.njuskalo.hr/lg-ostali/lg-gt540-optimus-swift-nadograden-android-4.0.3-oglas-5051944

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2012 11:33 (dejo).
13 godina
neaktivan

haha,kakav kralj,kolko sam izracunao to je negde oko 250e,pa sad svi mi ovde mozemo da instaliramo ics i da ga prodajemo za tolko :)
a sada mene zanima vase misljenje,za kolko bi mogao da prodam moj lg,evo kratkog opisa :
3 meseca star,full oprema sa kutijom,kao nov je (folija i silikon) sa 2gb karticom itd,itd ? koja mu je realna cena u takvom stanju i ispod kolko ga ne bi trebao davati. 

14 godina
neaktivan

KOja je najbolja tipkovnica za mob i kako se staviti da se koristi ja sam skinuo android keyboard ,ali je neznam staviti u upotrebu..

Mes que un club!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
dejo kaže...

Kupio sam xperia ray i sad se mučim s njime. Svejedno dok ne prodam Lg-a nastavit ću pratit ovu temu.

Šteta što za raya nema ovako dobrih tutorijala na našem jeziku...

Edit: Skidam kapu ako dobije ovoliko za njega http://www.njuskalo.hr/lg-ostali/lg-gt540-optimus-swift-nadograden-android-4.0.3-oglas-5051944

Ovaj ako ovoliko dobije za ovaj LG ja momentalo prodajem za 300e posto je kod mene 4.0.4 hehe.

ivan95manic kaže...

haha,kakav kralj,kolko sam izracunao to je negde oko 250e,pa sad svi mi ovde mozemo da instaliramo ics i da ga prodajemo za tolko :)
a sada mene zanima vase misljenje,za kolko bi mogao da prodam moj lg,evo kratkog opisa :
3 meseca star,full oprema sa kutijom,kao nov je (folija i silikon) sa 2gb karticom itd,itd ? koja mu je realna cena u takvom stanju i ispod kolko ga ne bi trebao davati. 

Po meni realna cijena za polovan mob da je u dobrom stanju je oko 80-90e jer je nov 110-120e i tako da je ovo po meni realna cijena. LP Sretno sa prodajom. :D Ali ja ne bi stavljao ispod 100e da imam fore spustat cijenu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2012 23:13 (Cucko).
13 godina
neaktivan
ExE123 kaže...

KOja je najbolja tipkovnica za mob i kako se staviti da se koristi ja sam skinuo android keyboard ,ali je neznam staviti u upotrebu..

Ja koristim ovu tastaturu,po meni je najbolja... 

http://www.bug.hr/forum/topic/rucna-racunala/tutorial-lg-gt540-gb--ics/127472.aspx?page=0&jumpto=2475023&sort=asc&view=flat

Stavi ovu preko recovery-a.... :D

Stefan18+
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 10:03 (Pana18+).
14 godina
neaktivan

pozzz

nije me bilo neko vrijeme, vidim svasta se izdesavalo

i dalje sam na pcfighterovom 2.3.7

vidim neka skripta se spominje, to moze i na ovaj room

dalje nedavno sam skuzio jedan problemcic, kad s nekim pricam, i ako me netko tad zove, ja u popisu poziva uopće ne vidim taj propusteni poziv, ako da nitko nije zvao

kad odem odabrat poziv na cekanju u postavkama izbacuje mi neki sim ili mreža eror, naravno sve je uredno radilo na sluzbenom 2,1

koji je trenutno najbolji cyanogen room 2.3.7, sdsl? jel se popravila ona tromos kod otvaranja desktop apk s tom skriptom

hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
16OR kaže...

pozzz

nije me bilo neko vrijeme, vidim svasta se izdesavalo

i dalje sam na pcfighterovom 2.3.7

vidim neka skripta se spominje, to moze i na ovaj room

dalje nedavno sam skuzio jedan problemcic, kad s nekim pricam, i ako me netko tad zove, ja u popisu poziva uopće ne vidim taj propusteni poziv, ako da nitko nije zvao

kad odem odabrat poziv na cekanju u postavkama izbacuje mi neki sim ili mreža eror, naravno sve je uredno radilo na sluzbenom 2,1

koji je trenutno najbolji cyanogen room 2.3.7, sdsl? jel se popravila ona tromos kod otvaranja desktop apk s tom skriptom

hvala

SDSL 1.1 sa BT fixom je najbolji,ubaci jos skriptu i brz je ROM kao munja,ja ga sada imam i stvarno je najbolji.... I bagova mislim da nema,bar ja nemam... ;D

Stefan18+
13 godina
neaktivan

Novi AOKP Beta 3 by DevSvift...

Recovery http://www.mediafire.com/?43cygci6fn62u88

Evo i promene koje su http://aiodevswift.blogspot.com/p/aokp-403.html pa citajte.. :DD

Pise da je stabilan videcemo... :DD

Stefan18+

2 0 hvala 0
17 godina
ivan95manic kaže...

za kolko bi mogao da prodam moj lg

Realna cijena 350~400kn, ispod 300kn ne bi trebao uopće ići.

ExE123 kaže...

KOja je najbolja tipkovnica za mob i kako se staviti da se koristi

Pana18+ ti je dao najbolji i potpuni odgovor.

Najbrži kaže...

Pošto me nije bilo koji dan~dva sada ću provjeriti ima li kakvih novosti i ažurirati sve što zatreba.

Pana18+ hvala na linku, taman sam se prijavio da vidim novosti na bug forumu, a tek onda bi provjerio za mobitel.

13 godina
neaktivan

Slucajno sam i nahvatao to.... Sta god nadjem novo postavljam... :D

Stefan18+

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Na mom GT540 sam isprobao vise ROM-ova 2.3.7 i na nijednom mi na kameri ne moze osvetliti sliku (nema osvetlenje) kao kod verzije 2.1, neki ROM-ovi imaju od 0 do +16, neki od -5 do +5 ali ne funkcionise, takodje ni kada zumiram (obicno je zum do 3.2) i kada slikam, sliku ne sacuva zumiranu vec je sacuva kao bez zuma, umanjenu. Da li je u pitanju neko podesavanje ili treba da se instalira neki fix i gde moze da se nadje, ili je jednostavno kod ROM-a 2.3.7 taj propust u odnosu na 2.1?

Kada pokusam da instaliram kameru od verzije 2.1  na 2.3.7,  jednostavno ne moze da se instalira.(iskopiram iz 2.1: system>app>camera i ubacim u backups folder u Astro file manager i odatle instaliram kao i bilo koju drugu aplikaciju, ali me obavesti da aplikacija nije instalirana)

0 0 hvala 0
17 godina
dejan73.vr kaže...

Na mom GT540 sam isprobao vise ROM-ova 2.3.7 i na nijednom mi na kameri ne moze osvetliti sliku (nema osvetlenje) kao kod verzije 2.1, neki ROM-ovi imaju od 0 do +16, neki od -5 do +5 ali ne funkcionise, takodje ni kada zumiram (obicno je zum do 3.2) i kada slikam, sliku ne sacuva zumiranu vec je sacuva kao bez zuma, umanjenu. Da li je u pitanju neko podesavanje ili treba da se instalira neki fix i gde moze da se nadje, ili je jednostavno kod ROM-a 2.3.7 taj propust u odnosu na 2.1?

Za zumiranje znam, zumira on na 3.2 ali sprema sliku bez zumiranja. Što se tiče osvjetljenja, nisam siguran.

13 godina
neaktivan

Je li iko testirao Betu 3 AOKP??

:D

0 0 hvala 0
17 godina
Cucko kaže...

Planiram već par dana da stavim, ali nikako da spojim mobitel s laptopom da prebacim na SD karticu i instaliram. Po čitanju recenzija, jako hvaljen ROM, puno bolji od MG-ovog ICS-a.

13 godina
protjeran
BETA 3 AOKP od DewSwift-a STRAŠNO baguje, stavite BETA 2, uradio wipe svega, i stavio BETA 3, stalno se crasha, slika je "poremecena" kao da driveri nisu dobro ispeglani.. mozda je neku gresku napravio... Ko zeli nek proba pa javi..
17 godina
Akiris kaže...

Sigurno si stavio AOKP Beta 3 bez pripadajućeg fixa. LINK sam već objavio u pripadajućem postu za AOKP Beta 3 sa ugrađenim fixom, ali evo direktan link da ne morate na postu tražiti. I evo "Color Banding" FIX, nisam siguran jel ugrađen sa onim ROM-om.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.5.2012 20:40 (Najbrži).
13 godina
neaktivan
Najbrži kaže...
Akiris kaže...

Probao sam taj link ali ponovo se javljaju odredene linije kad se ude u menu i onda se kopira vrijeme u vrhu sa lijeve strane. Na kameri se pojavljuju preko pola ekrana bijele linije i kad se smiri bude crni screen i ponovo se ne vidi sta se slika. Sve u svemu bolji je Beta 2 od Beta 3. :D

13 godina
neaktivan

AOKP Beta 3 sa fix-evima je mnogo dobar po meni,jedina mana je kamera(ali uradice devswift u sledecoj verziji) i wifi(prvo moras da upalis bluetooth pa wifi ali radi normalno)... Sve ostalo radi besprekorno,galerija,poruke,pozivi,kalkulator,bukvalno sve radi super.. Po meni najbolji 4.0.x rom... :D

Stefan18+

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Najbrži kaže...
Akiris kaže...

Sigurno si stavio AOKP Beta 3 bez pripadajućeg fixa. LINK sam već objavio u pripadajućem postu za AOKP Beta 3 sa ugrađenim fixom, ali evo direktan link da ne morate na postu tražiti. I evo "Color Banding" FIX, nisam siguran jel ugrađen sa onim ROM-om.

STAVIO SAM VERZIJU SA FIXOM.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.5.2012 22:22 (Akiris).
13 godina
protjeran
Cucko kaže...
Najbrži kaže...
Akiris kaže...

Probao sam taj link ali ponovo se javljaju odredene linije kad se ude u menu i onda se kopira vrijeme u vrhu sa lijeve strane. Na kameri se pojavljuju preko pola ekrana bijele linije i kad se smiri bude crni screen i ponovo se ne vidi sta se slika. Sve u svemu bolji je Beta 2 od Beta 3. :D

Vidiš, Najbrži.. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.5.2012 22:21 (Akiris).
13 godina
neaktivan

Mislim da je BETA3 mnogo bolji od BETA2 ja te bagove osim kamere nemam... 

Stefan18+

0 1 hvala 0
17 godina

Da se ne prepucavamo, koristite onaj ROM koji Vama i Vašim potrebama odgovara! Samo činjenica je da AOKP Beta 3 ima rješene neke bugove iz Beta 2 te na Beti 3 NE RADI KAMERA (nema preview koliko sam skužio) dok ne bude riješeno u nekoj od slijedećih verzija (kao slučaj kod mikegapinskovih silnih beta).

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

.

Mes que un club!
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.5.2012 13:14 (ExE123).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

jebote jel moguce da samo meni taj smrdljivi sdsl ne radi kak spada

kak radi pc fighter i 5 i 6, sdsl ne radi ni sa skriptom tak dobro

al bar prikaze ko me zove kad pricam s nekim

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice