LG G2 tema

poruka: 4.960
|
čitano: 1.030.642
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
LG G2 tema

Evo nakon par dana igranja sa novim G2, iznijet ću samo stvari koje mi smetaju, pošto o pozitivnim stranama neću jer je o njima pisano naširoko a sa većinom se slažem.

Eto da krenem:

- smart screen i smart video: nekad radi nekad ne. Da objasnim, bez obzira kolko je svjetla (da može pročitati facu jel) nekad jednostavno neće raditi. Ali kad ugasim opciju, ugasim uređaj i ponovno upalim radi bez greške neko vrijeme i onda opet prestane o.O 

Imao sam S3 prije i radilo je bez greške tako da mi ovo nije jasno.

- softver: znači većinom radi brzo i fluidno ali ima toliko bloatware-a da su nadmašili Samsung. Plus još sam dobio neki vodafone brendiran softver (uređaj je kupljen u VIP-u), bootscreen i neke aplikacije Vipove koje se daju izbrisat na sreću.

- baterija: prvi puta kad sam upalio mob, instalirao sve appove, screen on time-a sam imao 5h10min. Reko baterija ubija, presretan. Nakon toga s jednim punjenjem ne ide preko 4h SOT-a. Reko wtf o.O

- kvaliteta izrade: Krckanje plastike, zadnje strane uglavnom. Kad se mobitel drži onako prstima sa strane, sve super. Čim primiš zadnju stranu sve krcka, što je po meni neoprostivo za high-end telefon. Još kad se uzme u obzir da se poklopac ne otvara, nije mi jasno...

To je manje više moj osvrt na neke stvari koje mi smetaju kod telefona. Rekao sam da o pozitivnim stranama neću jer ih definitivno ima više nego negativnih, ali ovo gore navedeno, me stvarno razočaralo (izuzev baterije, to sam stavio samo kao neki primjer nelogičnosti).

Imate li vi slična iskustva sa G2? Ili možda prijedlog rješenja nekih od ovih stvari gore?

Hvala unaprijed! {#}

Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
LG G2 tema

Custom rom i kernel i maknut ćeš sav bloatware i dobiti na bateriji

0 0 hvala 1
12 godina
Re: LG G2 tema
Sto se tice custom roma za g2 "stock koliko je god moguce". Stockmod 1.0.6 i dorimanx 2.1 kernel i sve leti. Nema stucanja.
Baterija standard od 4sot do 8sot. Od 30tak sati do 70tak sati. Kako kad, cesto ga ubijem jer bemchmarke stalno picim.

Za te novce definitivno najbolji phone. Daleko bolji, neusporediv sa s4.
ja
15 godina

Braćo moja nemogu virovat hahaha

@win32

Pitao sam ih ima li šta od one promotivne QuickWindow maske.

Evo citati maila.

JA (11.1.2014)

''Poštovani,

Kupio sam G2 ima desetak dana. Vidim da ste postali na stranici da imamo pravo na besplatan QuickWindow cover.

Evo vam podaci: .................''

Srdačan pozdrav,

LG promocije (14.1.2014.)

Postovanje, 

Hvala vam na poruci. Ostvarili ste pravo na besplatnu QuickWindow maskicu. 

Javiti cemo vam se kroz 10-tak dana s informacijom o preuzimanju maskice. 

p.s. Svakako savjetujemo da se preplatite na naš newsleter kako biste bili u tijeku sa svim promocijama: https://www.lg.com/hr/news-center/newsletter 

JA (1.2.2014.)

Pozdrav,

Hoće li bit išta od tog QuickCovera. Evo prošlo je i 20-ak dana :)

LG promocije (3.2.2014.)

Postovanje,

Prema Splitu jos nismo imali dostave.

Maskicu mozete podici osobno u Zagrebu u bilo kojem trenu (uz prethodnu najavu).

JA (3.2.2014.)

Ja ću platit dostavu.

Ili moram trošit novac i vrijeme za put u ZG i nazad? Oprostite, to mi zvuči malo smiješno.

Da li mi može prijatelj to preuzet, pošaljem mu kopiju računa, osobne i ostalo šta je potrebno. I on mi donese kad bude išao u Split.

Ime i prezime.

... (Will be continued..)

Nevjero.ebenovatno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2014 13:54 (LogicusMPS).
13 godina
neaktivan

@LogicusMPS

Naručit ću i ja svoju maskicu, pa ako hoćeš kad ću je ić pokupit (ili nek mi je dostave u zg) mogu ti je poslati poštom u Split ako hoćeš ;)

Ima već par dana, al nikako da napišem i požalim se. Na zaslonu imam 3 mrtva pixela. Tvore slovo L, otprilike na 2/3 visine (prema gore) i 2/3 širine (prema lijevo).

Teško se primjete na prvi pogled, ali kad svaki dan gledate na zaslon i nešto čitate, primjete se.

Nisu crni neg onako sive boje (pretpostavljam zbog svjetla oko njih).

Odnijet ću mobitel u servis i naravno, tražiti novi zaslon, al kad ću imat više vremena jer mi se ne ostaje bez mobitela trenutno..

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
15 godina

Bia bih ti zahvalan! :) Vidit ću još šta će mi odgovorit, ako uopće odgovore, pa ti javim na pm.

Nosi to na servis ako te iritira, jedan se tolerira, al više njih je signalizator da bi ih se moglo još više pojavit. Meni nema ni jednog, bar ga dosad nisam uočio.

13 godina
neaktivan
LG G2 tema

Ekipo i mene nešto zanima taj LG G2 pa me zanima par stvari. Alternativa mi je Note3!!

Koliko LG daje garanciju na G2??

Da li postoji još neki način otključavanja osim toga "KonckOn" i iza ona dva gumba. Npr. klizanje po ekranu i sl...

Vidim da se EchoOne žali na mrtve pixele - to me odmah malo odbija od kupovine.

KitKat će za LG G2 krajem 3mj.,također ne treba te se žalit što imate 4.2.2.,jer ja na S3 ima 4.3 i brijem da ču se vratit na 4.1.2. Neispoliran je. Tako da je bolje imat stariji android koji funkcionira kako spada nego noviji koji k... ne valja. Tako da mi ništa ne znači 4.3...

1 1 hvala 0
12 godina
LG G2 tema

OT: custom 4.3 radi dobro na s3.

Nemas nikakve alternative, knock-on, knock off za gasenje. Tipka pozadi. Otvaranje i zatvaranje quickwindowa, vjerojatno imas jos par custom dodataka (appovi).

A mrtvi pixeli me ne bi uplasili na tvom mjestu, to se njemu desilo i dao je na garanciju :), sve 5.

Evo kod mene super svem zadovoljan mobom.

Note 3 je malo povelik, g2 je "taman", sjeda u svaku ruku a i u dzep, samo nabavi quickwindow, barem malo stiti ekran.

Taj 4.2.2 na g2 je nesto najfluidnije sto sam vidio.   Ako ti bas dosadi LG'ev dodatak, stavi si neki launcher i sve 5.

ja

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ma na S3 nije bas bajno.Sve je to s lagom.

Ma uzeo bi si ja zastitnu foliju za ekran i bumper.To imam na ovome i sve 5.

E a koliko daje Lg garanciju na G2??

Jer besprijekorno to otkljucavanke,nema neki lag??

Jer bolja kamera od S3.??Netko je tu rekao da je bolja na S3!!

12 godina
LG G2 tema

Meni osobno je bolja, tamo su me popljuvali jbg ali drzim se svog da je bolja na s3.

Tj, g2 ima raspon od kvalitete od LOŠE do OMG IZVANREDNO, kako kad pogodis..

U s3 sam bio sigurniji kad nesto slikam. Onaj mod od xdebb..kako vec popravlja dosta. Sad sam zadovoljan kvalitetom i brzinom.

Nema laga pri otkljucavanju, to ti imaju samo touchwizi, Ulazak u imenik, galeriju, pozive (sto je na s3 duze trajalo na stock dialeru, kontaktima i galeriji) ovdje nema.

Pogledaj recenzije. Znaci uredjaj doslovno jede sve.

ja

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
LG G2 tema

Razlika je od s4 a kamoli od s3

Neces sigurno pogrijesit sa g2.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
R36 kaže...

Ma na S3 nije bas bajno.Sve je to s lagom.

Ma uzeo bi si ja zastitnu foliju za ekran i bumper.To imam na ovome i sve 5.

E a koliko daje Lg garanciju na G2??

Jer besprijekorno to otkljucavanke,nema neki lag??

Jer bolja kamera od S3.??Netko je tu rekao da je bolja na S3!!

Možda nekome subjektivno, ali ovo je moje mišljenje:

-Je, taj 4.3 za Samsung je zasrao sve... imao sam Note2 koji je bio dosta fluidniji na 4.1.2 nego na 4.3, a pogotovo u brzini otključavanja zaslona

-Ne znam kako je kod drugih, ali ja sam dobio 2 godine garancije za moj G2

-A što se kamere tiče, na Note2 (istakamera kao i na S3) je brže i bolje radio fokus... dakle, G2 po meni radi značajno bolje slike, pogotovo po noći (bez blica), ali kad se uspije dobro fokusirat (treba malo vježbe u početku, poslije ide bez problema :D )... jedina prava zamjerka kameri u odnosu na S3/note2 je taj što G2 treba cijelu vječnost da fokusira i uslika s blicom po noći (oslijepi te kad te netko slika s G2 u mraku koliko traži fokus i priprema sve)

-nema laga pri otkljucavanju G2, radi puno brže i bolje nego na Note2

12 godina
neaktivan
zvone07 kaže...

Evo nakon par dana igranja sa novim G2, iznijet ću samo stvari koje mi smetaju, pošto o pozitivnim stranama neću jer je o njima pisano naširoko a sa većinom se slažem.

Eto da krenem:

- smart screen i smart video: nekad radi nekad ne. Da objasnim, bez obzira kolko je svjetla (da može pročitati facu jel) nekad jednostavno neće raditi. Ali kad ugasim opciju, ugasim uređaj i ponovno upalim radi bez greške neko vrijeme i onda opet prestane o.O 

Imao sam S3 prije i radilo je bez greške tako da mi ovo nije jasno.

- softver: znači većinom radi brzo i fluidno ali ima toliko bloatware-a da su nadmašili Samsung. Plus još sam dobio neki vodafone brendiran softver (uređaj je kupljen u VIP-u), bootscreen i neke aplikacije Vipove koje se daju izbrisat na sreću.

- baterija: prvi puta kad sam upalio mob, instalirao sve appove, screen on time-a sam imao 5h10min. Reko baterija ubija, presretan. Nakon toga s jednim punjenjem ne ide preko 4h SOT-a. Reko wtf o.O

- kvaliteta izrade: Krckanje plastike, zadnje strane uglavnom. Kad se mobitel drži onako prstima sa strane, sve super. Čim primiš zadnju stranu sve krcka, što je po meni neoprostivo za high-end telefon. Još kad se uzme u obzir da se poklopac ne otvara, nije mi jasno...

To je manje više moj osvrt na neke stvari koje mi smetaju kod telefona. Rekao sam da o pozitivnim stranama neću jer ih definitivno ima više nego negativnih, ali ovo gore navedeno, me stvarno razočaralo (izuzev baterije, to sam stavio samo kao neki primjer nelogičnosti).

Imate li vi slična iskustva sa G2? Ili možda prijedlog rješenja nekih od ovih stvari gore?

Hvala unaprijed! {#}

-To krckanje i mene izluđivalo, ali to se da gotovo potpuno eliminirati kad se stavi neka malo čvršća tpu maska

-a baterija, meni nerijetko ide preko 6h SoT sa stock romom, vjerujem da ti nešto u pozadini ždere bateriju... meni je jedanput Google Maps čupao 50% baterije i drastično smanjio SoT... uglavnom pogledaj što ti ždere bateriju jer 4h SoT-a je premalo osim ako ne vrtiš benchmarkove cijelo vrijeme

14 godina
EchoOne kaže...

@LogicusMPS

Naručit ću i ja svoju maskicu, pa ako hoćeš kad ću je ić pokupit (ili nek mi je dostave u zg) mogu ti je poslati poštom u Split ako hoćeš ;)

Ima već par dana, al nikako da napišem i požalim se. Na zaslonu imam 3 mrtva pixela. Tvore slovo L, otprilike na 2/3 visine (prema gore) i 2/3 širine (prema lijevo).

Teško se primjete na prvi pogled, ali kad svaki dan gledate na zaslon i nešto čitate, primjete se.

Nisu crni neg onako sive boje (pretpostavljam zbog svjetla oko njih).

Odnijet ću mobitel u servis i naravno, tražiti novi zaslon, al kad ću imat više vremena jer mi se ne ostaje bez mobitela trenutno..

Ako imas volje za podici i moju masku, samo javi (uplatim novce za postarinu i trud). {#}

Sto se tice krckanja koje ljudi spominju, osobno sam probao savijat uredaj (inace mi to ne bi palo na pamet) i nista ne krcka, a pogotovo ne kada stisnem oko poklopca i sam poklopac baterije.

Smart screen sam isprobao i radi ok, nisam primjetio da nesto ne radi kod njega.

O bateriji ne mogu reci jednu losu rijec, radi fenomenalno.

Bloatware? Osim VIP aplikacije i Prognoze, nema nista drugo sto bi se moglo nazvati bloatware-om (imam jedan Samsung u ladici i mogu sibnit screenshot od njega po defaultu i od G2 te mozemo usporedit koliko Samsung ima vise natrpanih ne potrebnih gluposti) Jedina stvar za koju se slazem da nije bila potrebna, to je "Prognoza", ali kako aplikacija radi odlicno, osobno mi dobro dode posto bi ionako trazio odmah nesto slicno tome, ali mogu shvatiti da nekome smeta.

Za G2 sam narucio one Extremeguard full body protectore, te Spigen Slim Armor (ali onaj za cca 10 $, ako je fejk, kupujem drugi...nije neki problem).

@ pajopu

Kakav ti se pokazao onaj Nillkin (grebe li gdje uredaj, kako ga stiti, kako lezi uredaj u njemu....) te me posebno zanima ovaj case (kvaliteta izrade, drzi li cvrsto i  ok uredaj...):

http://goo.gl/l3Afs6

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
LG G2 tema

Dali jos uvijek traje promocija za cover?

Bivši ulični prodavač limuna i hodajući leš

0 0 hvala 0
14 godina
LG G2 tema

Ljudi jel možete bacit oko na moj post na xda forumu:

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=50035621&postcount=1450

Objašnjenje piše tam, ali uglavnom baterija me ubija. Npr. danas ujutro skinuo mob s punjača, ostalo mi je u ovom trenutku 75% baterija a ima samo 1h4min screen on time. Premalo!

Ima li tko ideju šta cucla tu bateriju? Svi screenovi su na linku.

Hvala,

LP!

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Dobar je nillkin jedino je problem sto ja nisam navikao na takav case ni kad sam imao s4.tako da sad je na njuskalu.

Da ti odgovorim nisam ga dugo koristio da ti mogu konkretno reci.koliko sam primijetio nema di da grebe jer je sve bas onako fino glatko obradjeno,vrata sa prozorcicem su isto fina mekana.tako da sumljam da ima sta da grebe.

Mob fino lezi ne mrda i nema nikakvih krckanja.

A ovaj case nekeda je meni odlican imam ga u bijeloj varijati i treba jedino pripazit na prljave ruke,jer je zadnja strana hrapava. pa se prljavstina zavuce ali pranjem ide jako brzo dole.

Mob fino lezi ne sklize iz ruku,ne izgleda glomazno i zavrsna obrada je cisto ok.materijal je od tvrde gume savitljive i za te pare je definitivno best bay case.i onaj case sto sam linkao od mercuri je isto odlican vise glosy fensi za moj ukus,malo je deblji nego ovaj nekeda

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2014 18:57 (pajopu).
13 godina
neaktivan
LG G2 tema

Jel vam radi DLNA?

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx

0 0 hvala 0
15 godina
LG G2 tema

Alo ekipa, dali je itko vracao sve na stock? Zanima me dali je za nase podrucje onaj europe open? Te dali je isti firmware za 16gb i 32gb uređaj

0 0 hvala 0
12 godina
gdje si kupio uredjaj?
ja
15 godina
bender_007 kaže...
gdje si kupio uredjaj?

U vipa..

15 godina

Promocija vrijedi za sve koji su kupili G2. Bez obzira, kao free uređaj ili pod nekim ugovorom. Samo im se javi na promocije@lge.com.

14 godina
neaktivan
LG G2 tema

Namjeravam sutra u BH Telecomu kupiti LG G2. S prvom posiljkom telefona su dijelili besplatne Smart Covere, ali sa ovom ne. Sta mislite, da li u BiH mogu dobiti taj besplatni cover direktno od LG-a, ako registrujem uredjaj?

0 0 hvala 0
12 godina
LG G2 tema

@phobius - moras pitati BH regionalni LG.

@merio - http://csmg.lgmobile.com:9002/csmg/b2c/client/auth_model_check2.jsp?esn=TVOJ_IMEI

kucaj ovo u browser, stavi svoj imei, trebas dobiti xml fajl u kojem je i link na KDZ za tvoj uredjaj. To je 100 % tvoj stock rom.

Jel te brine garancija ili nesto drugo ?

ja

1 0 hvala 1
15 godina
bender_007 kaže...

@phobius - moras pitati BH regionalni LG.

@merio - http://csmg.lgmobile.com:9002/csmg/b2c/client/auth_model_check2.jsp?esn=TVOJ_IMEI

kucaj ovo u browser, stavi svoj imei, trebas dobiti xml fajl u kojem je i link na KDZ za tvoj uredjaj. To je 100 % tvoj stock rom.

Jel te brine garancija ili nesto drugo ?

Ma da, garancija. Jos me zanima kako maknuti rooted iz download modea?

12 godina
LG G2 tema

Prvo skini kdz svakako.

Pogledaj si (nisam radio, tj vracao na stock - unroot) - 1 i 2 i 3 + 4 (malo nize ima unroot)

Prvo samo prouci.

ja

1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
LG G2 tema

Novi sam korisnik ove teske masinerije, nisam nov u svijetu androida, ali me zanima ima li nekih novosti od LG sto se tice KitKeta, kad bi mogao doci napokon na balkan. Sa mobom prezadovoljan :)

0 0 hvala 0
15 godina
bender_007 kaže...

Prvo skini kdz svakako.

Pogledaj si (nisam radio, tj vracao na stock - unroot) - 1 i 2 i 3 + 4 (malo nize ima unroot)

Prvo samo prouci.

uspjesno obavljeno, ako itko to bude radio bitno je da prilikom vracanja stock roma ima cm11, jer kad se na njemu vrati na stock onda u download modeu pise unrooted dok se na svim ostalima vidi rooted. Garancija opet IN {#}

10 godina
neaktivan
LG G2 tema

Koliko zavrti rootani g2 na antutu benchmark testu??

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice