Zaštita od udara groma

poruka: 12
|
čitano: 20.366
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Zaštita od udara groma

Trebam pomoć treba mi savjet koji uređaj i gdje ga kupiti za zaštitu od prenapona i od udara groma...vec mi je jednom izhorio ADSL priključak pa nebi da opet rikne...Ako može par vaših iskustva.

Hvala

(P.S.) nije mi potreban UPS

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Zaštita od udara groma
ZvrK kaže...

Trebam pomoć treba mi savjet koji uređaj i gdje ga kupiti za zaštitu od prenapona i od udara groma...vec mi je jednom izhorio ADSL priključak pa nebi da opet rikne...Ako može par vaših iskustva.

Hvala

(P.S.) nije mi potreban UPS

Prenaponska zaštita? Gromobran?

atom kaže... Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat .....
15 godina
neaktivan
Zaštita od udara groma

Gromobran veliki ??? hoću nešto sa čim sam siguran da ako udari grom ili nestane struje-pa opet dođe da nema problema da mi ništa ne može izgorit.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zaštita od udara groma

Evo ovako nešto kupi i obavezno spoji i telefonsku liniju preko toga.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Zaštita od udara groma

Imaš temu OVDJE

Možeš krenuti od 3-5 stranice pa nadalje, ispred je spam :)

http://www.youtube.com/watch?v=JRLl2yVrJzE
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Zaštita od udara groma
ZvrK kaže...

Gromobran veliki ??? hoću nešto sa čim sam siguran da ako udari grom ili nestane struje-pa opet dođe da nema problema da mi ništa ne može izgorit.

Pamet u glavu. Ako čuješ da grmi i sijeva, tad isključi računala i iščupaj kabl s utičnice i isto tako router isključi i ištekaj s utičnice i nemože ti ništa dogodit. To ti je najsigurnija zaštita a računalo štediš jer je vrijedna stvar. Šta ako nemaš prenaponsku zaštitu i ostao upaljen i grom te udari ko zna gdje, tad ti elektricet te ispuca preko kabela i uzemljenja tako da ti sve ošteti kad je sve spojeno i odneseš na sevisu i nakon servis kažu da ti neisplati popravit jer je sve oštečeno. Nije lako kad kupiš nov komp a s vremenom još rastu i cijene.  A kod UPS ti dobro dođe kada nestane struje i štiti od gubitka podataka s kompa pa i sigurno ugasiš.  Ako živiš u kuči najvažnije da s utičnice mora biti nulovana  i s gromobran uzemljen u zemlju.  Iako neko tvrdi da UPS i neka prenaponska zaštita da je sigurna li nameće pitanje dali znaš od koliki napona da može sve iskuriti iz blizine? I mobiteli isto nisu zaštičeni i od groma crkne, najbolje da sve isključiš i izvadi sve s utičnice recimo, Tv, Videa itd. OsmijehNevinašceCool.   Ja tako stalno radim i nema štete jer je to vrijedna stvar kao i blago kojeg čuvam.

Nenad
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.7.2010 11:34 (Nello).
16 godina
protjeran
Zaštita od udara groma

meni su tako izgorjeli 2 put ruteri i 2 puta kompovi (nezz dal maticna il samo napajanje)

When you are sad and you dont know what to do , just remeber that life starts at 8000 rpm.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Zaštita od udara groma

Je li ovo ok za zaštitu od prenapona, odnosno groma?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Zaštita od udara groma
SHELBY_09 kaže...

Je li ovo ok za zaštitu od prenapona, odnosno groma?

U slučaju da kupuješ prenaponsku zaštitu za ovaj tvoj komp onda ok nema problema.Ako se radi o puno skupljem kompu, ili bilo kojoj drugoj elektronci onda ti treba znatno kvalitetnija i skuplja zaštita.

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/grom-posljedice/102421.aspx?page=0&jumpto=1977879&sort=asc&view=flat

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
16 godina
Re: Zaštita od udara groma
rambox kaže...

U slučaju da kupuješ prenaponsku zaštitu za ovaj tvoj komp onda ok nema problema.Ako se radi o puno skupljem kompu, ili bilo kojoj drugoj elektronci onda ti treba znatno kvalitetnija i skuplja zaštita.

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/grom-posljedice/102421.aspx?page=0&jumpto=1977879&sort=asc&view=flat

Mislio sam uzeti prvenstveno za tv uz koju ide router, ip tv prijamnik, amplifier, telefon, itd...
Za komp imam već neku, vjerovatno lošija od ove. S rastalnim osiguračima

14 godina
Zaštita od udara groma

Ja sam dosad prolazio iskljucivo samo zaslugom srece ali to se mora mjenjati .

moze preporuka neke zastite za komp ? a ruter je podalje od kompa tako da neznam mogu li tj isplatili se njega sacuvati sem istekavanjem iz zida.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Zaštita od udara groma

Ja sam u brodomerkura kupio onu najjeftiniju neznam ti točno marku,ali nisam imao problema evo već 6 godina

L.P

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice